Költészet Hete - Csíksomlyó - 2012

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_role12.jpgTavaly volt egy nagyon jól sikerült táborunk Csíksomlyón, - "A Költészet Hete"! Sokan mondták, hogy jó lenne repetázni.

 

 

 

Igazából mi a vers, a dal, a műalkotás? Szerintem nem más, mint szépen felöltöztetett igaz gondolat, őszinte vágy, szárnyakat adó tiszta álom. Táborunk nagyon egyszerű volt, hisz mindannyiukban vannak szép, igaz gondolatok, érzelmek a jó Isten, a szüleink, a kedvesünk, a teremtett világ iránt, (itt a felsorolást megszakítom) és mi ezeket a bennünk lévő gondolatokat, érzéseket próbáltuk nagyon szépen versbe, prózába, dalba felöltöztetni, láthatóvá, halhatóvá tenni. Úgy gondolom, hogy nem csak a körmünk, az arcunk kell szép, vonzó legyen, hanem minden kiejtett szavunk, az írásaink, leveleink, minden mi kikerül a kezünk közül. Meg a környezetünk is meg kell szépüljön, hisz Isten adta  hivatásunk benépesíteni, feldíszíteni a testet öltött alkotásainkkal, szépen kivitelezett, materializálódott gondolatainkkal a környezetünket. A teremtés csodás nagy művét tovább kell vinnünk! Jézus Krisztus mondta: "Atyám mindmáig munkálkodik és én is munkálkodom! "Creatio continua"- A teremtés folytatodik- mondják a teológusok!  Az ember nagysága, igazi méltósága, hogy e csodálatos világ tovább teremtésében, Teremtőjének partnere lehet.
Szeretettel meghívom a Szent Ferenc Alapítvány gyermekeit, munkatársait, de nem csak őket, hanem mindazokat akik nyitottak a szépre, a jóra, az alkotó munkára,  július 16-21 között lévő csíksomlyói táborunkba. A táborba valamilyen szépen felöltöztetett igaz gondolattal lehet jelentkezni Balázs Zsokánál   ő lesz a tábor titkárnője.... 100 fiatalt tudunk fogadni a táborba, ezért a 100 legjobb pályamüvet beküldő fiatalt fogjuk befogadni.
Szeretnénk, hogy neves művészek segítenének, egyengetnék a lépteinket az önkifejezés útján. Ezért örömmel várjuk azoknak a művészeknek a jelentkezését, akik gyermekeinket ezen az úton szeretnék elkísérni, bátorítani, irányítani.
Az idén a költészet, az írott szó mellett az énekre, a dalra szeretnénk nagyobb hangsúlyt helyezni, ezért a csíkszeredai 25 éves Role együttes segítségét, szakmai irányítását kértük, melyet ők el is vállaltak.
Hajrá fiatalok, vár Csíksomlyón az önkifejezés útja!
Sok-sok szeretettel,
Csaba t.