2017 október 11. – Szerda

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_22424499_1519184388157174_8809455305323957991_o.jpgCsaba testvér elmélkedése az evangéliumról….2017 október 11. – Szerda
„Uram, taníts meg minket imádkozni.." Lk 11,1 
A hal hazája a mély víz, a tenger! A madár otthona a kék ég! Az ember életeleme a szeretet! Ahhoz, hogy egészséges felnőttek legyünk, fontos, hogy gyermekkorunkban drága szüleink figyelmében, szeretetében fürödve, megszülessen bennünk a világ iránt egy ősbizalom! Ugyanúgy a lelki előrehaladásunk, istengyermeki életünk kiteljesedéséhez szükséges, hogy megtapasztaljuk teremtő Istenünk irántunk való végtelen szeretetét, jóságát. Isten áldott jelenlétében, a szentségimádás párbeszédében tapasztalhatjuk meg a feltétel nélküli elfogadást, azt a határtalan irgalmas jóságot, mely atyai gyöngédséggel átölel és vezet a mindennapokban! Csak a csendben születik meg az imádság ez a szent párbeszéd, mely minden élet forrása!! 
Isten a szeretet! A hal a tengerben, a madár a szelek szárnyán, mi emberek, Istenünk mindenütt jelenlevő szeretet erőterében elmerülve élhetünk boldogan.
Csaba t. 
Történt egyszer, hogy Jézus éppen befejezte imádságát; Ekkor egyik tanítványa arra kérte: „Uram, taníts meg minket imádkozni, mint ahogy János is tanította imádkozni tanítványait.” Jézus erre így szólt hozzájuk: „Amikor imádkoztok, ezt mondjátok: 
Atyánk! Szenteltessék meg a te neved. 
Jöjjön el a te országod. 
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma. 
Bocsásd meg vétkeinket, 
miképpen mi is megbocsátunk minden ellenünk vétőnek. 
És ne vígy minket kísértésbe.” 
Lk 11,1-4

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem hiszem, hogy Isten annyira elbújna, hogyha tiszta szívvel keressük, ne tudnánk rátalálni. Aki őszintén, tiszta szívvel keres, az nem tévedhet el nagyon. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2017. december 17. vasárnap, Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten a szeretet

Furcsa, mikor egy kisgyermek koravénként él, furcsa, mikor egy idős nő tinédzserként öltözködik, viselkedik. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube