2018. augusztus 5. – Évközi 18. vasárnap

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_IMG_E4489.JPG„Mit tegyünk, hogy Istennek tetsző dolgot cselekedjünk?” „Istennek az tetszik – válaszolta Jézus –, ha hisztek abban, akit küldött.”  Jn 6,24
Mond meg, hogy amikor döntés helyzetbe kerülsz kitől kérsz tanácsot - és megmondom hogy ki vagy!?  
Nagyon sok embert a pillanatnyi vágya, elemi ösztönei vezetnek és ha megkívánnak valamit az után ki is nyújtják a kezüket! Aztán mások a saját hangulatuknak, jó vagy rosszkedvüknek a foglyai, és ilyenkor a félelmek, az irigység, bosszúvágy, harag dönt az értelmes ember helyett! Aztán vannak kik ki vannak szolgáltatva mások kénye kedvének, sodrodnak tehetetlenül, akár a ménesben a lovak, felcsapott füllel rohannak a domináns, vezér kanca után, szinkronban azzal a közösséggel, mely befogadta őket, maguk sem tudva, hogy hova!! 
Te kinek a kezét fogtad meg, kivel vitatod meg, hogy merre, hova kell, érdemes útra kelni?! Az én iránytűm Jézus Krisztus!! Az Ő tanítása, példája az én mindennapi kenyerem! Sajnos megtörténik, hogy néha nélküle döntök és egy ,egy zsákutcába bele gyalogolok, ilyenkor, ha tudok megfordulok, s ha nem akkor is vállalva minden veszélyt ki tolatok, mert vakvágányon nincs hova menni ott csak összetörjük magunkat és egymást!! 
Istennek az tetszik, ha figyelünk, hallgatunk Jézus Krisztusra!! Ha a döntéseink előtt a Mesterünkkel, s ha van módunk akkor Isten emberével is körbejárjuk akár egy sakk meccsen a lehetséges lépéseket, majd elcsendesedve, lelkiismeretünkre hallgatva meghozzuk döntéseinket!!
Dönts jól s boldog leszel! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Három kedves kollégám, az ő mindennapi döntésük meghatározza a borszéki otthonunkban élő gyermekek életét. Imádkozom, hogy jól döntsenek. 
Abban az időben: Amikor a nép nem találta Jézust, sem a tanítványait, bárkába szálltak, és elmentek Kafarnaumba, hogy megkeressék Jézust. Amikor a tó túlsó partján megtalálták, megkérdezték tőle: „Mester, mikor jöttél ide?” 
„Bizony, bizony, mondom nektek – felelte Jézus –, nem azért kerestetek, mert csodajeleket láttatok, hanem mert ettetek a kenyérből és jóllaktatok. Ne olyan eledelért fáradozzatok, amely megromlik, hanem olyanért, amely megmarad az örök életre. Ezt az Emberfia adja nektek – őt ugyanis az Atya igazolta.” 
Erre megkérdezték tőle: „Mit tegyünk, hogy Istennek tetsző dolgot cselekedjünk?” „Istennek az tetszik – válaszolta Jézus –, ha hisztek abban, akit küldött.” 
De ők így folytatták: „Hát te milyen csodajelet teszel, hogy lássuk és higgyünk neked? Mit tudsz tenni? Atyáink mannát ettek a pusztában, amint az Írás mondja: Égi kenyeret adott nekik enni.” 
Jézus erre így szólt: „Bizony, bizony, mondom nektek: Nem Mózes adott nektek kenyeret az égből, hanem Atyám adja nektek az igazi égi kenyeret. Mert az az Isten kenyere, aki alászállt az égből, és aki életet ad a világnak.” 
Erre így szóltak hozzá: „Urunk, add nekünk mindig ezt a kenyeret!” 
„Én vagyok az élet kenyere – felelte Jézus. – Aki hozzám jön, többé nem éhezik, és aki bennem hisz, soha nem szomjazik.” 
Jn 6,24-35

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. január 22. kedd, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube