2018. augusztus 6. – Hétfő, Urunk színeváltozása

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_38678751_1853755578033385_7376371091226230784_o.jpg„Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik. Őt hallgassátok!” 
Mt 17,1-9
A mennyei Atya ritkán szólal meg, de akkor is mindig drága Szent Fiára irányítja mindannyiunk figyelmét! Milyen jó látni ezt a hatalmas, élő szeretetközösséget, a Szentháromságot! E szeretetközösségbe kaptunk meghívást mindannyian, ott a helyünk, hisz lelkünk mélyén mindannyian arra vágyunk, hogy szeressenek, hogy mi magunk is szereteté váljunk, együtt szeretteinkkel közösséget alkossunk a Szentháromsággal! 
Életünk legfőbb célja, ahogy a gyermekeknek is tanítjuk a katekizmusban: megismerni, megszeretni és eggyé válni a Szentháromsággal! Igen, célunk e földi életünk során, egyre jobban megismerni Istent és az Ő teremtett világát, a teremtményeket, testvéreinket! A Teremtőt megismerve, csodáljuk nagyságáért, szépségéért, bölcsességéért, jóságáért, és épp ezért vágyódunk arra, hogy megérintsük, szeretetben eggyé váljunk vele, a Végtelennel az örökkévalóságban!
Szeretettel, 
Csaba t.
Kép: felnövekvő lányainkat egyenként férjhez adva, épül, szépül Isten nagycsaládja.
Abban az időben: Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és testvérét, Jánost, s külön velük fölment egy magas hegyre. Ott elváltozott előttük: az arca ragyogni kezdett, mint a nap, a ruhája pedig vakító fehér lett, mint a fény. És íme, megjelent nekik Mózes és Illés: Jézussal beszélgettek. Ekkor Péter így szólt Jézushoz: „Uram, jó nekünk itt lennünk! Ha akarod, készítek itt három sátrat, neked egyet, Mózesnek egyet és Illésnek egyet!” Még beszélt, amikor íme, fényes felhő borította el őket, és a felhőből egy hang hallatszott: „Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik. Őt hallgassátok!” Ennek hallatára a tanítványok földre borultak és nagyon megrémültek. De Jézus odament hozzájuk, megérintette őket, és ezt mondta: „Keljetek fel és ne féljetek!” Amikor szemüket fölemelték, nem láttak mást, csak Jézust egymagát. A hegyről lejövet Jézus a lelkükre kötötte: „Senkinek se szóljatok a látomásról, míg az Emberfia a holtak közül fel nem támad!”
Mt 17,1-9

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A túlvilágon mindenről lehull a fátyol. Itt a földön hazudozhatunk és játszhatunk egymás számára szép színdarabot, de halálunk után a dolgokat úgy látjuk, ahogy a valóságban vannak. Isten fényében nem csaphatjuk be se önmagunkat, se másokat. Ez a szembenézés nagyon kemény és fájdalmas lehet. Jézus tekintetével látjuk magunkat, és mi magunk mondjuk ki a saját ítéletünket. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2018. október 21. vasárnap, Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A lélek

A kereszténység a test és lélek egységét hirdeti. Ezt a kettőt nem lehet szétválasztani.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube