2018. augusztus 6. – Hétfő, Urunk színeváltozása

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_38678751_1853755578033385_7376371091226230784_o.jpg„Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik. Őt hallgassátok!” 
Mt 17,1-9
A mennyei Atya ritkán szólal meg, de akkor is mindig drága Szent Fiára irányítja mindannyiunk figyelmét! Milyen jó látni ezt a hatalmas, élő szeretetközösséget, a Szentháromságot! E szeretetközösségbe kaptunk meghívást mindannyian, ott a helyünk, hisz lelkünk mélyén mindannyian arra vágyunk, hogy szeressenek, hogy mi magunk is szereteté váljunk, együtt szeretteinkkel közösséget alkossunk a Szentháromsággal! 
Életünk legfőbb célja, ahogy a gyermekeknek is tanítjuk a katekizmusban: megismerni, megszeretni és eggyé válni a Szentháromsággal! Igen, célunk e földi életünk során, egyre jobban megismerni Istent és az Ő teremtett világát, a teremtményeket, testvéreinket! A Teremtőt megismerve, csodáljuk nagyságáért, szépségéért, bölcsességéért, jóságáért, és épp ezért vágyódunk arra, hogy megérintsük, szeretetben eggyé váljunk vele, a Végtelennel az örökkévalóságban!
Szeretettel, 
Csaba t.
Kép: felnövekvő lányainkat egyenként férjhez adva, épül, szépül Isten nagycsaládja.
Abban az időben: Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és testvérét, Jánost, s külön velük fölment egy magas hegyre. Ott elváltozott előttük: az arca ragyogni kezdett, mint a nap, a ruhája pedig vakító fehér lett, mint a fény. És íme, megjelent nekik Mózes és Illés: Jézussal beszélgettek. Ekkor Péter így szólt Jézushoz: „Uram, jó nekünk itt lennünk! Ha akarod, készítek itt három sátrat, neked egyet, Mózesnek egyet és Illésnek egyet!” Még beszélt, amikor íme, fényes felhő borította el őket, és a felhőből egy hang hallatszott: „Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik. Őt hallgassátok!” Ennek hallatára a tanítványok földre borultak és nagyon megrémültek. De Jézus odament hozzájuk, megérintette őket, és ezt mondta: „Keljetek fel és ne féljetek!” Amikor szemüket fölemelték, nem láttak mást, csak Jézust egymagát. A hegyről lejövet Jézus a lelkükre kötötte: „Senkinek se szóljatok a látomásról, míg az Emberfia a holtak közül fel nem támad!”
Mt 17,1-9

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. január 22. kedd, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube