Kék Bálna

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_kekbalna_ill.jpgLegyünk figyelmesek gyermekeinkre!! Vigyázunk rájuk, mint drága szemünk fényére!! 

Szeretettel, 

Csaba t. 
Kék Bálna: a játék veszélyeire hívja fel a figyelmet a Brassó megyei gyermekvédelem
Állítólag a Kék Bálna játék egyik alkalmazójától kapott a feketehalmi kisegítő intézet egy 19 éves lakója mobiltelefonon kódot, térképet és utasítást, hogy menjen a település egyik utcájába.
Gheorghe Durnă, a Brassó megyei szociális és gyermekvédelmi igazgatóság (DGASPC) vezetője közleményben hívta fel a figyelmet, hogy az Oroszországból indult Kék Bálna nevű játék miatt eddig 130 gyermek vesztette életét. Kék bálna: a virtuális barátságok halálosak lehetnek A romániai hatóságok is figyelmeztetést adtak ki a Kék bálna elnevezésű internetes „játékkal” kapcsolatban, amely már több oroszországi és ukrajnai kiskorú halálát okozta. A rendőrség tájékoztató kampányt indított el – közölte a Mediafax.
Az igazgató szerint a feketehalmi otthonban lakó 19 éves lány a mobiltelefonjára kapott egy belépési kódot, valamint egy térképet, amelyen az ő tartózkodási helye és egy másik utcába vezető útvonal is meg volt jelölve, ahol állítólag biztonságban lett volna. Abban a pillanatban a lány megijedt, kikapcsolta a telefonját és értesítette a központ vezetőségét, amely riasztotta a rendőrséget – tájékoztat Gheorghe Durnă. A brassói szociális és gyermekvédelmi igazgatóság felhívást intézett minden, a hatáskörébe tartozó intézmény vezetőjéhez, amelyben felhívja a figyelmet a Kék Bálna nevű játék veszélyeire. Ugyanakkor a szülőket is figyelmezteti, hogy milyen kockázatnak vannak kitéve azok a gyerekek, akik ellenőrzés nélkül használhatják az internetet.
www.szekelyhon.ro
 Fotó: Radio Free Europe