A hangok világa

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_01217.jpgGyerekként gondolkoztam azon, hogy vajon ha  Isten úgy döntött volna, hogy ne a fülünkkel, hanem a szemünkkel halljuk egymást akkor mit látnánk? Ez az írás, s a csatolt képek sok mindent elárulnak.... 

Szeretettel, 

Csaba t. 
Így néznének ki a hangok – ha látnánk őket
Milyen lenne, ha látnánk a hangokat? Vajon milyen világ tárulna a szemünk elé? Linden Gledhill fotós úgy döntött, megmutatja nekünk…A végeredmény lenyűgöző!
Mivel a hanghullámokat csak a fülünkkel érzékeljük, és el sem tudjuk képzelni, milyen gyönyörű képet mutatnak. Gledhill vízben fotózott különböző zenei harmóniákat, melyhez LED fényeket és szinuszhullám-generáló szoftvert használt, hogy bemutassa a hangok világát.
A hangok világa – látható hangképek
Gledhill hangfotóinak elkészítéséhez egy tartály vizet használt, melynek tetejére egy erősítőt rögzített, egy vékony membránnal elválasztva. Az erősítőhöz pedig egy szinuszhullámokat-generáló szoftvert csatlakoztatott.
Kirajzolódnak a vízfelszínen
Az erősítőből megszólaló hangok a vízfelszínen kirajzolódtak, melyeket felülről fotózott le, miközben áthaladtak a színes LED fények gyűrűjén. Bár Gledhill nem az első fotós, aki a hangok vizuális megjelenésével foglalkozik, alkotásai azonban valóban lenyűgöző képet mutatnak egy olyan világról, mely körülvesz bennünket, de nem láthatjuk…
www.impressmagazin.hu