Ferenc pápa imája a genovai tragédia áldozataiért

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_hidgenova.jpgNagyboldogasszony ünnepén az Úrangyala imádságát követően Ferenc pápa köszöntötte a Szent Péter téren megjelenteket és imát mondott a genovai tragédia áldozataiért.

Kedves testvéreim, a Szomorúak Vigasztalójára szeretném bízni mindazok félelmét és gyötrelmeit, akik a világ számos pontján testben és lélekben szenvednek. A mennyei Anya közbenjárására nyerjenek megerősítést, bátorítást és lelki derűt.
Különösképpen is azokra gondolok, akiket a tegnap Genovában történt tragédia tesz próbára, mely számos áldozatot követelt és nagy megütközést keltett az egész lakosság körében. Miközben Isten irgalmasságába ajánlom az elhunytak lelkét, lelki közelségemet fejezem ki családtagjaiknak, a sebesülteknek és mindazoknak, akik e drámai esemény miatt szenvednek. Arra kérlek benneteket, hogy egyesüljetek velem az áldozatokért és a szeretteikért mondott imádságban.
Köszöntelek benneteket, rómaiak és a világ minden országából érkezett zarándokok. Köszönöm, hogy jelen vagytok itt és áldott ünnepet kívánok nektek Nagyboldogasszony napján. Kérlek titeket, ne feledkezzek meg imádkozni értem! Jó ebédet, viszontlátásra!
Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír