Csíkszéki megvalósításokat mutattak meg Orbán Viktornak

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_o_orbanviktor-karcfalva-2k19-maj-04.jpgErdélyi, székelyföldi sportegyesületek vezetőivel, képviselőivel találkozott péntek délután Orbán Viktor. Magyarország miniszterelnökét többek között az utánpótlás-nevelésről tájékoztatták, Csíkkarcfalván pedig székely himnusszal készültek a kis hokisok.

Fontos munkát végeznek az erdélyi, székelyföldi sportegyesületek, a magyar fiatalokban újraélesztik a reményt, hogy érdemes itthon maradni – közölte Facebook-oldalán az RDMSZ péntek délutáni körútja kapcsán. A szövetség elkísérte Székelyföldre Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, és ellátogattak többek között a Székelyföldi Jégkorong Akadémia bázisához Csíkkarcfalvára.
„Senki ne gondolja, hogy a hokipálya Csíkkarcfalván mindig ilyen volt, mint ma. Gyermekkorunkban, ha hokizni akartunk, előbb a félméteres havat kellett ellapátolnunk a pályáról, és csak utána jöhetett az edzés, a játék. Negyven évvel később jó látni, hogy van fedett pálya, van sportorvosi és rekuperációs központ. Ma a csíkkarcfalvi Románia egyik legmodernebb sportlétesítménye” – mondta el Karcfalván Kelemen Hunor, az RDMSZ elnöke. 
b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_o_orban-viktor-csikszentsimonban-rmdsz-5-.jpgCsíkszentsimonban Csaba testvér és a Szent Ferenc Alapítvány gondozásában lévő gyermekek fogadták Orbán Viktort, majd meglátogatták a tavaly ősszel átadott fedett lovardát. Orbán Viktor: mindenki jól jár, aki a magyarokkal együttműködik Ha vannak vállalkozó kedvű beruházók, lendületet kaphat a magyar-román gazdasági együttműködés.
Magyarország arra fogja használni erőforrásait, hogy megerősítse a közép-európai együttműködést – nyilatkozta Orbán Viktor pénteken Kerelőszentpálon, ahol egy takarmánykeverő üzem megnyitóján vett részt. A Fidesz egyébként stratégiai szövetséget ápol az RMDSZ-szel, a székelyföldi és erdélyi körúttal az EP-választásokon való részvételre buzdítanak.
• Fotó: Gönczy Tamás

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…az ember hálás, örül mindannak, amit a jó Isten adott neki, ezért viszonzásul önmagát adja ajándékul. Nagyon szeretnénk ezt szépen megélni, nem visszatartani semmit, Istennek szánt ajándékká válni testestül-lelkestül, de az ember megtapasztalja, hogy milyen gyenge és gyarló, és hol ezt, hol azt kicsinyesen visszalop magának.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 26. vasárnap, Fülöp és Evelin napja van. Holnap Hella napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A hit minket boldoggá tesz

Szent Péter volt az első pápa, az összes többi az ő utóda.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube