Logópályázat a gyulafehérvári főegyházmegye millenniumára

A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség pályázatot hirdet képzőművészek számára a gyulafehérvári főegyházmegye ezeréves fennállása alkalmából meghirdetett millenniumi év logójának a megtervezésére. A millenniumi év 2008. szeptember 13-án kezdődik Csíksomlyón és 2009. szeptember 29-én zárul Gyulafehérváron.

A millenniumi logó minden, a millennium alkalmából készülő anyagon megjelenik majd (zászló, plakát, banner, könyv, honlap stb.).
A millenniumi logónak kötelező módon tartalmaznia kell: az 1009-es és a 2009-es évszámokat, a millennium mottóját („Krisztussal ezer esztendeig” Jel 20,4), illetve a gyulafehérvári római katolikus székesegyház képét.
A logótervek leadási határideje: 2008. március 31.
A pályázatok beküldési módja: postán vagy futárszolgálattal a gyulafehérvári érsekség címére: Arhiepiscopia Romano Catolica Alba Iulia, RO-510010 Alba Iulia, str. Mihai Viteazul nr. 21.
A pályamunkákat egy borítékban kell beküldeni CD-n, illetve három A4-es papírlapon: az első lapon a logót színesen, a második lapon fekete-fehérben kell ábrázolni (a millenniumi zászlóra kerülő logó legtöbb négyszínes lehet), a harmadik lap tartalmazza a terv rövid magyarázatát. A CD a logótervet kell hogy tartalmazza vektoriális formátumban (.cdr, .ai) színes és fekete-fehér verzióban. A borítékra kérjük ráírni: „Millenniumi pályázat”.
A nyertes pályaművet a millenniumot előkészítő bizottság díjazza. I. díj: 200 euró, II. díj: 100 euró, III. díj: 50 euró.
Eredményhirdetés: 2008. április 15.
A nyertes pályamű a gyulafehérvári érsekség tulajdonát képezi majd, amely egyedül rendelkezhet a terjesztési és reprodukciós jogokkal.
A pályázatra vonatkozó kérdéseket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. mail-címre lehet elküldeni.