Dévai gyermekek táboroztak Kelet-Magyarországon

ImageMintegy 40 dévai gyermek és 2 kísérője érkezett Magyarországra nyaralni a Debrecen– Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász és a Kelet Karitász Alapítvány meghívására.

 

 

 Image

 

A július 14. és 27. között tartó programsorozat első hetében Nyíregyházán, Kisvárdán, Ajakon és Nagykállóban a karitászcsoportok befogadó családjaiban töltöttek el a gyerekek egy élményekben gazdag hetet.

Július 21-én Hajdúszoboszló Római Katolikus közössége és Debrecen Megtestesülés Plébániája látta vendégül gyermekeket. Este már Gergelyiugornyán, a Tisza partján foglalták el a Karitász üdülőt. Az esős, rossz idő ellenére a napkori karitász önkéntesei kiváló programokkal szórakoztatták a gyermekeket: gyöngyfűzés, gipsz és üvegfestés, nemezelés, fafaragás és más kézműves programok, valamint sportvetélkedők színesítették a kínálatot.
Július 24-én este a bizalom útján járva éjszakai túrát tettek és gyertyát gyújtottak a táborozók szeretteikért, segítőikért, az ismert és ismeretlen szülőkért. Másnap a tábortűznél bibliai jeleneteket mutattak be.
Július 26-án kisvárdai Családok Napja rendezvényen egyórás műsorban mutatták be alapítványukat, zenei és verstudásukat a gyermekek. Este a Borbányai Ifjúsági Zenekar szórakoztatta a táborozókat. Másnap agyermekek közösen ünnepeltek Máriapócson a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye zarándokaival.
Gégény Béla/Magyar Kurír