Neki növekednie kell, nekem kisebbednem

Image„Neki növekednie kell, nekem kisebbednem” – Keresztelő Szent János-díj pedagógusoknak

 

 

 

„Neki növekednie kell, nekem kisebbednem.” (Jn 3,30) Kocsis Fülöp püspök, apostoli kormányzó ezzel a szentírási idézettel alapította meg a Miskolci Görög Katolikus Apostoli Exarchátus Keresztelő Szent Jánosról nevezett Nevelésért-díjat, amelyet elsőként Szőke Gábornénak adományozott.

A díjazott kiváló óvodapedagógusi munkájáért, és a Miskolci Szent Miklós Óvoda, Bölcsőde és Családi Napköziért végzett alapítói erőfeszítéseiért, közel két évtizedes önzetlen, elhivatott munkájáért, példamutató, egyházhoz hű életéért részesült az elismerésben. A díjat a Borsod megyei görög katolikus intézmények hálaadó istentiszteletén adták át Sajópálfalán. Kocsis Fülöp püspök vecsernye keretében zárta le a nevelési évet, hálát adva Istennek a pedagógusok lelkiismeretes, kitartó, sok áldozattal járó munkájáért. Prédikációjában utalt arra, hogy milyen fontos feladata volt Keresztelő Szent Jánosnak, Jézus előhírnökének: előkészíteni Jézus útját, az általa megfogalmazott gondolat jegyében:  „Neki növekednie kell, nekem kisebbednem.” A pedagógusok is ezt teszik: önzetlenül, szolgáló szeretettel vezetik Jézushoz a gyerekeket!
Ezekkel a gondolatokkal azonosulva alapította meg ezt a díjat, melyet a szentről nevezett el, és amely a kimagasló nevelő munkáért adományozható.
Magyar Kurír