Az ő öröme az én örömöm...

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_2051034278459356.jpegNagy örömmel osztom meg a kedves medgyesi kolléganőm, Nagy Marianna levelét! Az ő öröme az én örömöm is, mert boldog vagyok ha azt látom, hogy az a nehéz munka, mit a gyermekeinkért felvállaltunk, nem kiéget, lehúz, hanem kiteljesíti, járható, új utakra vezeti a barátaimat, olyan utakra, mely évszázadok óta fényben fürdeti mindazokat, akik bátran rálépnek! Ilyen út a ferences világi rendi közösség is, mely egészen biztos, hogy Krisztushoz vezet! Senki nem tud úgy az oltár elé állni, hogy Jézus Krisztus ne állna oda melléje!!

Szent Ferenc atyánknak a világban élő kisebb testvéreinek van egy lelki családja, ahova bátran be lehet kopogtatni! 
A Ferences Világi Rend bemutatkozása
Mariannának szeretettel gratulálok, örvendek, hogy egy újabb lelki "testvérkém" született! Bízom benne, hogy még sokan fogják követni ezen a tiszta, békés úton!
Szeretettel,
Csaba t. 
Kedves Csaba testvér,
Tegnap Segesváron átélhettem azt, amire oly régóta vágytam: Bőjte és Pál atya által celebrált szentmisén kértem a testvéreket, fogadjanak be engem is a ferences világi rendbe. Így megkezdhettem felkészülésemet, hogy a próbaidő letelte után én is szándékomat fogadalommal megerősítve életemet Szent Ferenc atyánk tanítása szerint az Úrnak szentelve, embertársaimat kisebb testvérükként szolgáljam. Kevés vagyok ahhoz, hogy szavakba öntsem mindazt, amit az oltár előtt éreztem, de úgy tetszett, mintha visszamenvén az időben maga Szent Ferenc állt volna az oltár másik oldalán....
Amikor Vilmos bácsi a saját Tau keresztjét vette le, és akasztotta a nyakamba, egy életre szívembe vésődött...
S amivel eljöttem, az a hála, hála, hála....
Szeretettel

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Csak egyetlen út áll előttünk nyitva: a szeretet útja. Minden más út zsákutca, mely nem vezet sehova. Ha lenne valahol egy kis rövidítő az erőszak poklán keresztül, akkor legalább nagypénteken Krisztus rálépett vol na, de nem tette. Ő kitartott a szeretet útján nagycsütörtökön, nagypénteken keresztül a kereszthalálig, a húsvét hajnali dicsőséges győzelemig. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2018. szeptember 19. szerda, Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Kíváncsi lennék arra...

Kíváncsi lennék arra, aki a kereszten agonizálva képes lenne még ennél is érthetőbben fogalmazni.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube