Az ő öröme az én örömöm...

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_2051034278459356.jpegNagy örömmel osztom meg a kedves medgyesi kolléganőm, Nagy Marianna levelét! Az ő öröme az én örömöm is, mert boldog vagyok ha azt látom, hogy az a nehéz munka, mit a gyermekeinkért felvállaltunk, nem kiéget, lehúz, hanem kiteljesíti, járható, új utakra vezeti a barátaimat, olyan utakra, mely évszázadok óta fényben fürdeti mindazokat, akik bátran rálépnek! Ilyen út a ferences világi rendi közösség is, mely egészen biztos, hogy Krisztushoz vezet! Senki nem tud úgy az oltár elé állni, hogy Jézus Krisztus ne állna oda melléje!!

Szent Ferenc atyánknak a világban élő kisebb testvéreinek van egy lelki családja, ahova bátran be lehet kopogtatni! 
A Ferences Világi Rend bemutatkozása
Mariannának szeretettel gratulálok, örvendek, hogy egy újabb lelki "testvérkém" született! Bízom benne, hogy még sokan fogják követni ezen a tiszta, békés úton!
Szeretettel,
Csaba t. 
Kedves Csaba testvér,
Tegnap Segesváron átélhettem azt, amire oly régóta vágytam: Bőjte és Pál atya által celebrált szentmisén kértem a testvéreket, fogadjanak be engem is a ferences világi rendbe. Így megkezdhettem felkészülésemet, hogy a próbaidő letelte után én is szándékomat fogadalommal megerősítve életemet Szent Ferenc atyánk tanítása szerint az Úrnak szentelve, embertársaimat kisebb testvérükként szolgáljam. Kevés vagyok ahhoz, hogy szavakba öntsem mindazt, amit az oltár előtt éreztem, de úgy tetszett, mintha visszamenvén az időben maga Szent Ferenc állt volna az oltár másik oldalán....
Amikor Vilmos bácsi a saját Tau keresztjét vette le, és akasztotta a nyakamba, egy életre szívembe vésődött...
S amivel eljöttem, az a hála, hála, hála....
Szeretettel

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Olyan jó azt mondani, hogyha fáj is: »Nézd, Uram, itt vagyok, a kezedbe helyezem életemet, nevelj és formálj. Te tudod, hogy mire van szükségem. Dicsőséges szép napokra vagy talán egy kudarcra, betegségre? Legyen áldott a Te szent neved, én bármit elfogadok a kezedből. Ha akarod, dicsőítsd meg gyógyulásommal a Te szent nevedet, de ha úgy látod jónak, mint az aranyat a tűzben, tisztíts meg engem is a kudarcok, a szenvedés, a betegség kohójában.« Hatalmas szabadságot, békét ad, ha valaki tudatosan, nagy-nagy alázattal Isten jóságos, de határozott kezébe meri tenni magát.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. június 23. szombat, Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Istenbe vetett hitünk

Minél inkább megkopik, elsekélyesedik a Szeretet Istenébe vetett hitünk, annál inkább itt a Földön akarunk valami istenpótlót keresni.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube