Petrozsényben koncerteztek a várpalotai tehetségek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Adomanyok_VH2A.jpgA várpalotai zeneiskola tehetséges növendékei is felléptek azon a jótékonysági koncerten, amelyet az elmúlt héten rendeztek testvérvárosunkban, Petrozsényben.

Még 2016 júniusában írt alá együttműködési megállapodást a Thuri gimnázium égisze alatt működő várpalotai zeneiskola és a Petrozsényben működő I.G. Duca zenetagozatos általános iskola. Ennek keretében 2017. december 7-10. között négy diák és két tanár képviselte a várpalotai intézményt romániai testvérvárosunkban.
– A Pro Urbis szervezet jótékonysági koncertet szervezett a Szent Ferenc Alapítvány által létrehozott Jézus Szíve Otthon, valamint a Mária Stein Otthon gyermekei javára. A rendezvény helyszíne az egykori magyar munkáskaszinó, a  a rendkívül impozáns Belle Epoque étterem volt.  A koncerten a várpalotai tehetségek mellett petrozsényi zongoristák léptek fel – tájékoztatta lapunkat Borbásné Gazdag Gabriella, a várpalotai polgármesteri hivatal nemzetközi kapcsolatokért felelős referense.
Ami a mieink előadását illeti, Sersztnyev Kitti, Troják Laura és Bokros Bálint (felkészítő tanáruk: Tósokiné Török Viktória) zongorán Bach-Kurtág, Moskovszkij és Werner műveit adták elő, míg Heider Zorka gitáros növendék és tanára, Mátrai Balázs előadásukban Beethoven és Webber művei mellett jamaikai és mexikói népdalfeldolgozásokat játszottak. A koncert bevételéből mintegy 90 nehéz sorsú gyermek jut majd karácsonyi ajándékhoz.
Borbásné Gazdag Gabriellától megtudtuk, a várpalotai tanárok és diákok a jótékonysági hangversenyt követően a Jézus Szíve Otthonba is ellátogattak, ahol koncertet adtak a bentlakó magyar gyerekek számára.
SzabóPD
www.varpalotaihircentrum.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az élő Istennek érzelmei és vágyai is vannak, személyes, élő kapcsolatra törekszik az emberrel. Az Istennel való kapcsolat nagyon mély és érzelemmel teljes. Olyan intim, diszkrét és finom hívás ez, amiről nagyon nehéz beszélni. Olyan kapcsolat, amelyben nincsen testiség, amelyben nincsen anyagi vetület, de ettől még egészen valóságos.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 27. hétfő, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus tudatosan arra kér...

Isten minden teremtett lényt – közösséget, népet, az egész emberiséget – meghív a végtelen felé.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube