Vendégségben az oroszhegyi Tamási György Szeretetház névadóján

Vendégségben az oroszhegyi Tamási György Szeretetház névadóján

Szombaton délután izgatott készülődés fogadott bennünket Oroszhegyen a Dévai Szent Ferenc Alapítvány napközijében. A gyönyörű hargitai falu apraja-nagyja ünnepre készült, este hat órakor megtelt a templom, a szentmisét Böjte Csaba atya tartotta. A misét követően a napközibe járó gyermekek műsorában gyönyörködhettünk. Miközben a verseket, énekeket hallgattuk, a hátunk mögötti padból halk pusmogást hallottunk. Helybéli idősebb férfiak ültek ott, és minden egyes felcsendülő gyermekhangot azonnal beazonosítottak, kinek a lánya vagy fia. Minden gyermeket megismertek, és mindegyikre egyformán büszkék lehettek, hiszen az ő gyermekeik, az oroszhegyiek felnövekvő nemzedéke mondott éppen köszönetet mindazoknak, akik lehetővé tették számukra, hogy a napközi fennmaradjon.

Minden közösséget jól jellemez, hogyan bánik a gyermekeivel. Oroszhegyen a község lakossága jelesre vizsgázott. Mihály Tiborné Anna és Bálint Gáborné Edit kitartó munkájának köszönhetően sok a helybéli támogató, akik a napközi működésének mindennapjaihoz nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak.

A szentmisét és a gyermekek műsorát követően sor került a – szintén helybéli vállalkozó által készített – új névtábla felszentelésére, majd a metsző hideg szél elől a barátságos, vidám hangulatú napközi otthon falai közé húzódtunk, ahol remek vendéglátásban részesültünk.

Hálásan köszönjük a meghívást, és nagyon sok boldogságban együtt töltött évet kívánunk Oroszhegy gyermekeinek és az alapítvány munkatársainak.

Sződligetről
Soós Gábor és Judit

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az élő Istennek érzelmei és vágyai is vannak, személyes, élő kapcsolatra törekszik az emberrel. Az Istennel való kapcsolat nagyon mély és érzelemmel teljes. Olyan intim, diszkrét és finom hívás ez, amiről nagyon nehéz beszélni. Olyan kapcsolat, amelyben nincsen testiség, amelyben nincsen anyagi vetület, de ettől még egészen valóságos.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 27. hétfő, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus tudatosan arra kér...

Isten minden teremtett lényt – közösséget, népet, az egész emberiséget – meghív a végtelen felé.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube