Böjte Csaba védencei üdültek a Csallóközben

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_110709udules.jpgNAGYBODAK, DUNATŐKÉS. Közös üdülést szervezett az MKP dunaszerdahelyi járási elnöksége erdélyi és dunaszerdahelyi nehéz sorsú gyermekeknek. A Böjte Csaba alapította Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a dunaszerdahelyi Nefelejcs utcai Gyermekotthon növendékei együtt töltenek hét napot a Csallóközben és a Mátyusföldön.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány az árva és hátrányos helyzetű gyermekek ellátása, iskoláztatása illetve pályaválasztásuk és szakmai képzésük megkönnyítése érdekében végez nélkülözhetetlen munkát.  Az alapítványnak köszönhetően a hátrányos helyzetű gyermekek nemcsak színvonalas oktatásban-gondozásban részesülnek, de  a vakáció idején kirándulásokra is lehetőségük nyílik.
Felvidéken a Magyar Koalíció Pártja dunaszerdahelyi járási elnöksége jóvoltából töltöttek egy hetet az alapítvány által segített gyermekek a dunaszerdahelyi Nefelejcs utcai Gyermekotthon növendékeivel közösen. Fenes Iván, Bős polgármestere koordinálta a programjukat, és az utaztatásukról is gondoskodott. A járás többi városának MKP-s polgármesterei képletesen szólva kézről kézre adták a húsz fős csoportot, gondoskodva szórakoztatásukról.
Szombaton a bodaki falunapon meglepetés várta a gyermekeket, egy motorostalálkozónak is részesei lehettek. Vasárnap az alsószeli Jurtanapokon szórakozhattak, hétfőn meglátogattak egy mintagazdaságot, megtekintették a dunatőkési vízimalmot, és ellátogattak a nagyudvarnoki lovasíjászokhoz.
Kedden Duna parti táborozás és túra várt a gyerekseregre, szerdán Nyárasd nevezetességeivel ismerkedhettek meg, majd a nagymegyeri fürdőben lubickolhattak. A csütörtöki napot a győri vidámparkban és állatkertben töltték, pénteken pedig hajókázáson vettek részt a bősi felvízcsatornán. A nap hátralevő részét a dunaszerdahelyi termálfürdőben töltötték, este pedig záróbuli keretében búcsúztak el vendéglátóiktól.
www.hirek.sk