Két gyermek táncol egy árvaház udvarán!

b_300_300_16777215_00_images_stories_DSC_0953.jpg2015. július 18. – Szombat

 "Nem vitatkozik, és nem kiabál; szavát sem hallják a tereken.
 A megroppant nádszálat nem töri el, a pislákoló mécsbelet nem oltja ki,"
 
A mai ítélkező, kegyetlen világban, hol az irgalmasság korrupcióvá aljasult csodálatosak csengenek ezek az égből jött tiszta sorok!  Elmélkedjük át és döntsünk: Mától fogva nem vitatkozunk, nem perlekedünk, nem gyűlölködünk!! Mert mi nem a sötétség ellen küzdünk, hanem alázattal fényt hozunk a félhomályba, hogy tisztábban lássanak az emberek és jó döntéseket hozzanak! Keressük, és lássuk meg egymásban a pislákoló jóságot, tisztaságot, bölcsességet  és azt óvjuk, hogy ki ne aludjon, tudatosan tápláljuk, hogy fellobbanjon, meleget adjon az éjszakában! 
 
Bízzunk mesterünkben! Járható ez az út, a gyermekeinket tudatosan én is ezen az úton vezetem, és ők, ragyogó tiszta örömmel haladnak Krisztus útján!  A kedves, szorgalmas, hosszú évek óta Déván nevelkedő Zita lányunk nem lázad, amiért a hosszú nyári vakációban nem jönnek érte a szülök, sorsát elfogadva táncol kedves társával, akinek az arca szintén ragyog, az egyszerű gyermekvédelmi központ falai között! Két tiszta, boldog gyermek táncol egy árvaház udvarán, 2015 nyarán! Mennyi okuk lenne a duzzogásra, fanyalgásra, szüleik, e világ elleni lázadásra, de nem teszik, s így felragyog bennük a tiszta gyermeki boldogság!! Nem erre vágyunk mindannyian? Nem ez tenné jobbá a világunkat?  Járható ez az út, megtapasztaltam, hisz hosszú évek óta, a sok sok sebbel hozzánk érkező gyermek ezen az úton járva, táncolva nő nagyra, bontakozott ki békességesen! 
 
Mennyivel másabb lenne az életünk, a világunk, ha nem perlekednénk, vitatkozva ha nem harcolnánk a rosszal, ha mi is elfogadnánk Krisztus szelíd útját élethivatásunkként! Lelkünk mélyén érezzük, hogy szép is, járható is ez az egyszerű, békés út, ne tétovázzunk, döntsünk és már ma lépjünk rá a boldogságra vezető útra!! Gyere jöjj, szeretnék vándorlásodban társad lenni, Csaba t. 
------------------------------------
   A  félkezére  béna  ember   szombatnapon  történt  meggyógyítása  után   a
   farizeusok kivonultak a  zsinagógából, és maguk  között arról  tanakodtak,
   hogyan okozhatnák Jézus vesztét. Jézus tudta ezt, ezért eltávozott  onnét.
   Sokan  azonban  utána  mentek,  és  ő  valamennyiüket  meggyógyította,  de
   megtiltotta nekik, hogy nyíltan beszéljenek róla. Így beteljesedett Izajás
   próféta jövendölése:
   „Ez az én szolgám, akit kiválasztottam,
   szeretett fiam, akiben kedvem telik.
   Kiárasztom rá lelkemet,
   és ítéletet hirdet a nemzeteknek.
   Nem vitatkozik, és nem kiabál;
   szavát sem hallják a tereken.
   A megroppant nádszálat nem töri el,
   a pislákoló mécsbelet nem oltja ki,
   míg csak győzelemre nem viszi az igazságot.
   Az ő nevében bíznak a nemzetek.”
   Mt 12,14-21