2016. október 26. – Szerda

 

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentiras_14566284_1038804812899146_8894094821796520911_o.jpgA mai ember megtapasztalta, hogy neki alanyi jogon minden kijár!! És éppen ezért beképzelt, követelőző, türelmetlen és ugyanakkor munka nélkül szeretne mindent megkapni, "megpályázni"! Hát ez a mai evangéliumi rész nem arról szól, hogy: Mama aranyvirága dőlj hátra, mert a jó Isten teríti a szép piros szőnyeget, az angyalok fújják a trombitát, mert mindenki csak arra vár, hogy te méltóztassál bevonulni a mennyek országába!! 
A szentírás azt mondja nekünk, hogy: "Félve remegve munkáljátok üdvösségeteket"! Fil 2,12 Egészen biztos, hogy nem szabad beképzeltek legyünk, a születés, a vajúdás kínjait nem lehet megsorolni, hanem kemény, kitartó munkával megkel küzdenünk az örök üdvösségünkért, a mennyek országáért! 
Bizakodó lélekkel, 
Csaba t. 
Abban az  időben  Jézus  Jeruzsálem  felé  tartott.  Útközben  tanított  a városokban és  falvakban,  melyeken  áthaladt.  Valaki  megkérdezte  tőle:
„Uram, kevesen vannak,  akik üdvözülnek?” Ő  így válaszolt:  „Törekedjetek bemenni a szűk kapun, mert mondom nektek, sokan próbálnak majd bejutni, de nem tudnak. A ház  ura felkel és  bezárja az ajtót,  ti kint rekedtek,  és zörgetni kezdtek az  ajtón: Uram, nyiss  nekünk ajtót. Erre  ő azt  feleli nektek: Nem tudom,  honnan vagytok. Akkor  ti bizonygatni kezditek:  Veled ettünk és ittunk, a mi utcánkban  tanítottál. De ő megismétli: Nem  tudom, honnan vagytok. Távozzatok tőlem mind, ti, gonosztevők! Ott majd sírás  és fogcsikorgatás lesz, amikor látjátok Ábrahámot, Izsákot, Jákobot és mind a prófétákat az  Isten országában,  magatokat meg  kitaszítva onnan.  Jönnek majd keletről és  nyugatról, északról  és délről, és  helyet foglalnak  az Isten országában. Íme,  így lesznek  az utolsókból elsők,  és az  elsőkből utolsók!”
Lk 13,22-30