2015. március 1. – Nagyböjt 2. vasárnapja

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_hoviragok.jpg"Jézus maga mellé vette... " Milyen jó, hogy olyan Istenünk van, aki jónak látja felfedni titkait, kinyilatkoztatni önmagát az Ő szeretett gyermekeinek!! Hiszem, hogy ma is Krisztus szeretne maga mellé venni téged, engem, mindannyiunkat és csendes békében valódi értékeket mutatni nekünk!! A nagyböjti szentidő célja, hogy elcsendesedve Jézus lépteihez alakítsuk lépteinket,  és figyeljünk arra amit nagylelkűen szeretne feltárni nekünk!! A mi Istenünk nem csak élt, hanem ma is él és ma is azoknak kik elindulnak vele, feltárja világot formáló hatalmát, bölcsességét, irántunk való végtelen szeretetét!  Jézus Krisztus téged is szeretne felvinni a magasba, fogd meg a kezét és indulj el Mestereddel!
Csaba t. 
2015. március 1. – Nagyböjt 2. vasárnapja
Abban az  időben Jézus  maga mellé  vette Pétert,  Jakabot és  Jánost,  és egyedül velük fölment  egy magas hegyre.  Ott elváltozott előttük.  Ruhája olyan ragyogó fehér lett, hogy a földön semmiféle kelmefestő nem képes így a ruhát  kifehéríteni.  Egyszerre  megjelent  nekik  Illés  és  Mózes,  és beszélgettek Jézussal. Péter ekkor ezt mondta Jézusnak: „Mester! Olyan  jónekünk itt lennünk! Készítsünk három  sátrat: neked egyet, Mózesnek  egyet és Illésnek egyet!”  Nem is tudta,  mit mond, annyira  meg voltak  ijedve.
Ekkor felhő árnyékolta be őket, és  a felhőből szózat hallatszott: „Ez  az én szeretett  Fiam, őt  hallgassátok!” Mire  körülnéztek, már  senkit  sem láttak, csak Jézust egymagát. A hegyről lejövet megparancsolta nekik, hogy ne mondják el  senkinek, amit  láttak, amíg az  Emberfia fel  nem támad  a holtak közül. A parancsot megtartották, de maguk között megvitatták,  hogy mit jelenthet az, hogy feltámad a holtak közül.
Mk 9,1-9

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Az esküvőn „két ember jön be a templomba, két fiatal térdel az oltár elé, és egy entitás áll fel, egy házaspár lép ki az ajtaján. Ők már nemcsak az emberek és az Isten szemében egyek, hanem ők maguk is egynek érzik magukat, társuk álmait, vágyait, örömeit, fájdalmait reálisan a magukénak érzik.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. április 26. péntek, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ő tudja...

Tudja, hogyha az emberek nem térnek meg, és testvéri szeretettel nem osztják meg egymással a föld javait, akkor elpusztulnak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube