2015. március 23. – Hétfő

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_csoportosgyerekcst.jpgAki engem követ,  nem jár sötétségben,  hanem övé lesz az élet világossága.
Krisztus nyújtja felénk a fényt, az életet, az értéket! 
Ő nyújtja, de én bizalommal kinyújtom a  felkínált kincsek után a kezemet? 
Elindultam, elindulok a Krisztus által mutatott úton?
Csaba t. 
Egy alkalommal Jézus  így beszélt a  templomban egybegyűlt zsidókhoz:  „Én vagyok a világ világossága.  Aki engem követ,  nem jár sötétségben,  hanem övé lesz az élet világossága.”
A farizeusok erre azt  mondták: Te önmagadról tanúskodsz.  Tanúbizonyságod nem érvényes.”
Jézus így válaszolt: „Igaz, hogy én önmagamról tanúskodom, mégis  érvényes a tanúságtételem, mert tudom,  honnét jöttem és  hová megyek. Ti  ellenben nem tudjátok, honnét jöttem és hová megyek. Ti a test szerint ítéltek.  Én nem mondok  senkiről  ítéletet,  de  ha kijelentek  valamit,  igaz  az  én állításom, mert  nem vagyok  egyedül, hanem  én és  az Atya,  aki  küldött engem. Márpedig  a ti  törvényetek  azt írja,  hogy két  személy  együttes bizonyságtétele hitelt érdemel. Bizonyságot  teszek tehát magamról én,  és bizonyságot tesz rólam, aki engem küldött: az Atya.”
Erre megkérdezték tőle: „Hol  a te Atyád?” Jézus  azt felelte: „Sem  engem nem ismertek, sem Atyámat. Ha ismernétek engem, Atyámat is ismernétek.”
Ezeket  mondta  Jézus  a   templomkincstár  mellett,  amikor  tanított   a templomban. De senki sem fogta el, mert még nem jött el az ő órája.
   Jn 8,12-20

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Az esküvőn „két ember jön be a templomba, két fiatal térdel az oltár elé, és egy entitás áll fel, egy házaspár lép ki az ajtaján. Ők már nemcsak az emberek és az Isten szemében egyek, hanem ők maguk is egynek érzik magukat, társuk álmait, vágyait, örömeit, fájdalmait reálisan a magukénak érzik.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. április 26. péntek, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ő tudja...

Tudja, hogyha az emberek nem térnek meg, és testvéri szeretettel nem osztják meg egymással a föld javait, akkor elpusztulnak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube