2015. augusztus 28. – Péntek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_11892127_879838195425133_7757776045267074310_n.jpgSok - sok gond baj van a világban!! Sokan kommentálják a nagy lakoma előkészületeit, kritizálják a szervezőket, osszák-szorozzák a gondokat, hiányosságokat! Sok mindenre figyelünk, sok mindennel törődünk, vállunkra vesszük a világ búját, baját, pedig mindannyian a a saját házunk előtt kellene sepregessünk!! Az evangélium által Mesterünk ma újból  figyelmünket önmagunk felé irányítja!! Gondolkozzak el hogy ég-e a szívemben a szeretet, a jóság, az irgalom lángja? A Vőlegény ha ma érkezne vajon lobogó lángú mécsessel találna engem? 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Abban az időben Jézus a  következő példabeszédet mondta tanítványainak:  A mennyek országa  olyan, mint  az a  tíz szűz,  akik vették  lámpáikat,  és kimentek a vőlegény elé. Öten közülük balgák voltak, öten pedig okosak.  A balgák fogták  a lámpásukat,  de  olajat nem  vittek magukkal;  az  okosak azonban korsóikban olajat is vittek lámpásaikhoz. Késett a vőlegény, s  ők mind elálmosodtak  és  elaludtak.  Az éjszaka  közepén  egyszerre  kiáltás hangzott: „Íme,  a vőlegény!  Menjetek eléje!”  Erre a  szüzek  mindnyájan fölébredtek, és  felszították lámpásaikat.  A balgák  kérték az  okosakat:
„Adjatok az olajotokból, mert lámpásaink kialvóban vannak!” Az okosak  ezt válaszolták: „Nem lehet, nehogy nekünk is, nektek is kevés legyen.  Inkább menjetek el a kereskedőkhöz, és  vegyetek magatoknak!” Míg azok  vásárolni mentek, megérkezett a  vőlegény, és  akik készen voltak,  bementek vele menyegzőre; az ajtó pedig  bezárult. Később megérkezett  a többi szűz  is.
Így szóltak:  „Uram,  uram!  Nyiss  ajtót nekünk!”  De  ő  így  válaszolt:
„Bizony, mondom nektek,  nem ismerlek titeket!”  Virrasszatok tehát,  mert nem ismeritek sem a napot, sem az órát!
Mt 25,1-13

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A házasság mint a »turbó üzemmód« gyorsabban célba röpíti az embert. Az úton könnyebb járni, ha társat kapunk magunk mellé, akivel egy cél felé haladunk, akinek a kezét megfoghatjuk, akivel egymást bátoríthatjuk, biztathatjuk, aki segít visszatérni, ha eltévedtünk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. április 27. szombat, Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus halála után harminc évvel- 1/2

Josephus Flavius a Bellum Judaicum (A zsidó háború) című művében leírja, hogy Jézus halála után harminc évvel a római hadsereg körülveszi a gyűlölettől fortyogó várost, és hároméves ostrom után beveszi.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube