Vatikáni sajtótájékoztató a zaragozai expóról

ImageAmint arról már hírt adtunk, „A víz és a fenntartható fejlődés” témában rendezik meg június 14. és szeptember 14. között Zaragozában a világkiállítást. Május 19-én Renato Martino bíboros sajtótájékoztatón mutatta be a Szentszék pavilonját.


 

 

 


Martino bíboros beszédében kiemelte, hogy a világkiállítás keretében a Szentszék és a Zaragozai Főegyházmegye kongresszust szervez „Az ökológia kérdése: az ember élete a világban” címmel.  A kongresszus vezeti majd be a szentszéki napot a vatikáni pavilon bemutatásával.
Hangsúlyozta, hogy a szentszéki pavilon megalkotásakor a víz témájának pozitív értelmezésére összpontosítottak: a víz az élet alapvető eleme és jelentőségteljes a katolikus hit számára is. A cél az volt, hogy a vizet olyan értelemben mutassák be, mint Isten jelenlétének alapvető jegyét a teremtett világban.
Martino bíboros reményét fejezte ki, hogy a világkiállítás lehetőséget nyújt majd arra, hogy megismertesse és tudatosítsa a víznek a világ életében betöltött fontos szerepét.
Ez két szempontból nagyon jelentős. Az egyház társadalmi tanítása elismeri, hogy a víz az élet forrása. Az ivóvízhez való korlátozott hozzáférés sok ember jólétét befolyásolja, és hiánya gyakran betegséget, szenvedést, konfliktust, szegénységet és halált okoz. A kérdés megfelelő megoldása érdekében meg kell határozni bizonyos erkölcsi kritériumokat, amelyek az élet értékére, a jogok tiszteletben tartására és minden ember méltóságára alapszanak. Az ivóvíz és az alapvető egészségügyi ellátás meghatározó eleme minden ember életének.
A másik ok a hithez vezet vissza bennünket: a keresztség pillanatában a víz a megtisztulás és az új élet jele. A Szentírás több száz alkalommal beszél a vízről. Ezekben az esetekben is látjuk, hogy a víz az élet hordozója, fizikai és spirituális értelemben is – mondta beszédében Martino bíboros.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A szentségi házasságkötés lényege, hogy nemcsak két ember köt szövetséget, hanem az élő Isten is életre szóló szövetséget köt velük. A Szentháromság mélységes titkát egy házasságban élő ember könnyebben meg tudja érteni, akik úgy válnak eggyé, hogy már nem is tudnak a másik nélkül élni, mikor gondolataikban, döntéseikben, érzésvilágukban állandóan megjelenik a másik: Neki hogyan lenne jó? Örülne-e neki, mit szólna hozzá?” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. április 25. csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Döbbenetes, ahogy Jézus Jeruzsálem előtt térdre borult

Ő mint Isten nagyon jól látja, hogy nem „babra megy” a játék, a földi életnek hatalmas a tétje, az ember dönthet a végtelen és a semmi között.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube