Jézus legelső csodája

szept12.jpgJézus legelső csodáját Édesanyja kérésére, sőt noszogatására, győzködésére tette meg a kánai menyegzőn [Jn 2,1-11].
Jézus először ellentmondott neki, de végül mégis teljesíti a Szűzanya kérését, aki meglátta a fiatal jegyespár szükségét, és nem akarta, hogy szégyenben maradjanak, hogy örömük megkeseredjék. Mária lényegében soha nem mond mást: „Tegyetek meg mindent, amit csak Jézus mond!”
Egy kedves tanító példázat szerint: Szent Péter dühösen berohan a Jóistenhez, lecsapja a kulcsokat és azt mondja: „Én ugyan többet nem ülök a kapuban! Becsületesen végzem a dolgomat, mindenki életét tüzetesen megvizsgálom, csak azt engedem be, aki a mennyországba való. És erre mit látok?! Akiket én elküldtem, azt Anyád a hátsó ablakon nem beereszti?!” Ez egy tanmese, de mégis kifejez valamit abból, milyen a Szűzanya viszonya gyermekeivel.
Sokkal jobban összetartozunk mi, emberek, élők és holtak is, sokkal élőbb ez a nagycsalád, mint amennyire ezt el tudjuk képzelni.

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Az esküvőn „két ember jön be a templomba, két fiatal térdel az oltár elé, és egy entitás áll fel, egy házaspár lép ki az ajtaján. Ők már nemcsak az emberek és az Isten szemében egyek, hanem ők maguk is egynek érzik magukat, társuk álmait, vágyait, örömeit, fájdalmait reálisan a magukénak érzik.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. április 26. péntek, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ő tudja...

Tudja, hogyha az emberek nem térnek meg, és testvéri szeretettel nem osztják meg egymással a föld javait, akkor elpusztulnak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube