Jézus legelső csodája

szept12.jpgJézus legelső csodáját Édesanyja kérésére, sőt noszogatására, győzködésére tette meg a kánai menyegzőn [Jn 2,1-11].
Jézus először ellentmondott neki, de végül mégis teljesíti a Szűzanya kérését, aki meglátta a fiatal jegyespár szükségét, és nem akarta, hogy szégyenben maradjanak, hogy örömük megkeseredjék. Mária lényegében soha nem mond mást: „Tegyetek meg mindent, amit csak Jézus mond!”
Egy kedves tanító példázat szerint: Szent Péter dühösen berohan a Jóistenhez, lecsapja a kulcsokat és azt mondja: „Én ugyan többet nem ülök a kapuban! Becsületesen végzem a dolgomat, mindenki életét tüzetesen megvizsgálom, csak azt engedem be, aki a mennyországba való. És erre mit látok?! Akiket én elküldtem, azt Anyád a hátsó ablakon nem beereszti?!” Ez egy tanmese, de mégis kifejez valamit abból, milyen a Szűzanya viszonya gyermekeivel.
Sokkal jobban összetartozunk mi, emberek, élők és holtak is, sokkal élőbb ez a nagycsalád, mint amennyire ezt el tudjuk képzelni.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nekünk nem az önmagunkat emésztő bűnbánat perceit, hanem a szeretet tetteit kell szaporítani ezen a földön. Ha a futballmeccsen a csapat kap egy gólt, le lehet ülni a pályán, hogy kivesézzük, ki tévedett, mikor tévedett, kinek milyen súlyos a bűne, hibája, vétke, de ha ebbe nagyon belefeledkezünk, akkor még kaphatunk két-három újabb gólt is. Az élet megy tovább, nekünk játszanunk kell.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2023. január 30. hétfő, Martina és Gerda napja van. Holnap Marcella napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 7/7

El tudom képzelni, hogy az emberiség nagy fájáról ágak fognak letörni és pusztulnak el – törtek le eddig is a történelem folyamán –, de valamilyen módon ez a szent törzs kihajt. Isten munkálkodik.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube