Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Rácsodálkozunk...

nov7.jpgA mennyország aktív, teremtő lét, Istennek mindjobban partnerévé váló létezés.
A földi életben újból és újból rácsodálkozunk egy titokra, egy szép, értékes gondolatra, egy tájra, egy emberre, és kiteljesedik ezáltal a létünk. Ez a kiteljesedés a halál pillanatában nem „fagy le”, hanem tovább folytatódik.
Mind intenzívebben megismerjük Isten világát, mind beljebb hatolunk az Ő csodáiba, szépségébe, ajándékaiba. Ahogy ezen a földön sincs semmittevés, ezért nem hiszem, hogy a túlvilágon unatkozni lehetne. Az ember beleborzong abba, milyen távlatok lehetnek előttünk az eggyé válásra, az együttműködésre, a teremtésre. Kis Szent Teréz, aki egyházdoktor, – tanító, azt mondta, hogy számára a mennyország pokol lenne, ha nem tudna ott több jót tenni, mint itt a Földön. Én is ugyanezt gondolom: nagyon rosszul érezném magam, ha „föntről” nem tudnám többé segíteni azokat az intézményeket, amelyeket létrehoztam, ha nem tudnám véletlenszerűnek tűnő egyszerűséggel egyengetni gyermekeim útját.
Az ég és a föld élő kapcsolatban vannak egymással, valamilyen módon „kommunikálnak” – persze nem úgy, hogy a szellemek ijesztgetik az embereket.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Mindannyian árnyékból és fényből gyúrt lények vagyunk, mindenki érzi magában a sarat, a marék port, amelyből született, de érezzük magunkban Isten leheletét is, a Szentlelket, amely vezet, mozgat, alakít bennünket.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 25. szombat, Orbán napja van. Holnap Fülöp és Evelin napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Sok, szép, új dolog...

Ha egy biciklivel közlekedem, aztán beülök egy autóba, nem tagadtam meg a közlekedést, hanem gyorsabbá, kényelmesebbé tettem.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube