Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Rácsodálkozunk...

nov7.jpgA mennyország aktív, teremtő lét, Istennek mindjobban partnerévé váló létezés.
A földi életben újból és újból rácsodálkozunk egy titokra, egy szép, értékes gondolatra, egy tájra, egy emberre, és kiteljesedik ezáltal a létünk. Ez a kiteljesedés a halál pillanatában nem „fagy le”, hanem tovább folytatódik.
Mind intenzívebben megismerjük Isten világát, mind beljebb hatolunk az Ő csodáiba, szépségébe, ajándékaiba. Ahogy ezen a földön sincs semmittevés, ezért nem hiszem, hogy a túlvilágon unatkozni lehetne. Az ember beleborzong abba, milyen távlatok lehetnek előttünk az eggyé válásra, az együttműködésre, a teremtésre. Kis Szent Teréz, aki egyházdoktor, – tanító, azt mondta, hogy számára a mennyország pokol lenne, ha nem tudna ott több jót tenni, mint itt a Földön. Én is ugyanezt gondolom: nagyon rosszul érezném magam, ha „föntről” nem tudnám többé segíteni azokat az intézményeket, amelyeket létrehoztam, ha nem tudnám véletlenszerűnek tűnő egyszerűséggel egyengetni gyermekeim útját.
Az ég és a föld élő kapcsolatban vannak egymással, valamilyen módon „kommunikálnak” – persze nem úgy, hogy a szellemek ijesztgetik az embereket.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Isten a szeretet. Nem Ő hullatja az erdőinkre a kénes esőt, nem Ő szemeteli tele világunkat meggondolatlanul, nem is Ő dobja le az atombombát, nem Ő szervezi a világháborúkat, a veszekedéseket, az ellenségeskedést, nem Ő hagyja az úton az éhező gyermekeket, nem Ő készíti a kábítószert, hanem mi, emberek. A mi bűneink, vakságunk, butaságunk hozza a nyakunkra a sok bajt. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 25. vasárnap, Lajos és Patrícia napja van. Holnap Izsó napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nagyon tetszik nekem...

Nagyon tetszik nekem az, hogy a mi Urunk, Jézus Krisztus, amikor a keresztet hordozta, nemkemény, hollywoodi mosollyal, egyenes derékkal, vasalt ingben vitte a keresztet.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube