Nemzetközi kongresszus az életért Brazíliában

ImageFebruár 6. és 10. között kerül sor a brazíliai Aparecidában az  I. nemzetközi kongresszus az élet védelméért című rendezvényre. A konferencia a Brazil Püspöki Konferencia támogatásával jön létre, és a brazil meghívottakon kívül számos külföldi vendége is lesz.


 Az argentin AICA hírügynökség beszámolója szerint még 2007. október 31-én találkozott Raymundo Damasceno Assis, Aparecida érseke, a Latin-amerikai Püspöki Tanács (CELAM) vezetője számos pappal és világi személyiséggel, az „Élet és Család" mozgalom képviselőivel abból a célból, hogy megszervezzék ezt a kongresszust.

A kongresszuson a bioetika jelentős szakemberei, az egyházhoz kapcsolódó világi életvédő mozgalmak vezetői, a „Human Life International" képviselői, valamint a családok és az emberi élet védelmében szerepet játszó egyéb szervezetek képviselői gyűlnek össze. Ebből az alkalomból sor kerül egy nyilatkozat elfogadására is „Aparecidai nyilatkozat az emberi élet védelmében" címmel.
Az eseményt támogatják a CELAM-on kívül a Brazil Püspökök Nemzeti Konferenciája (CNBB), Aparecida és Brazília érsekségei, a Nemzeti Család- és Életvédő Társaságok, a római ZENIT hírügynökség és sokan mások.
A különféle szekcióüléseken 26 meghívott előadása hangzik el az öt nap alatt. Közöttük vannak püspökök, kutató-biológusok, bioetikusok, emberjogi aktivisták, abortusz-ellenes politikusok, teológusok, orvosok, akik Brazílián kívül Argentínából, Venezuelából, az Egyesült Államokból, Portugáliából, Olaszországból, Belgiumból és Ausztriából érkeztek.
Az eseményen jelen lesz Aparecida érseke, Damasceno Assis, aki egyben a kongresszus tiszteletbeli elnöke, míg a szervezési bizottság elnöki tisztét Carmo João Rhoden, Taubaté brazil püspöke látja el.
Magyar Kurír