Európai egyházak ülése Londonban

ImageFebruár 21. és 24. között Londonban tartja éves ülését az Európai Egyházak Konferenciájának (KEK) és az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) vegyes bizottsága. Az ülés középpontjában az ökumenikus közgyűlés és a muzulmánokkal való kapcsolat áll majd.

 

 

 

 

 

A vegyes bizottságot 1972-ben hozták létre, hogy felügyelje a KEK és a CCEE közti együttműködést. A bizottságot a két szervezet hét-hét tagja alkotja.

A mostani találkozón a katolikus, református, evangélikus, anglikán és ortodox résztvevők közösen értékelik a nagyszebeni harmadik ökumenikus nagygyűlést, valamint annak összefüggéseit a földrész keresztény egységtörekvése szempontjából. Megvitatják még a vallásközi kapcsolatokat, főként a muzulmánokra vonatkozóan, továbbá az európai intézményeket érintő egyes aktuális kérdéseket.
A résztvevők fölkeresik a St. Ethelburga Kiengesztelődési és Béke Központot, a Szent Pál anglikán székesegyházat, fogadja őket Cormac Murphy O'Connor bíboros, westminsteri érsek, valamint Richard Chartres londoni anglikán püspök.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír