A sydney-i Ifjúsági Világtalálkozó katekéziseinek témái

ImageAz Ifjúsági Világtalálkozó szervezőbizottsága közzétette a júliusban megrendezendő rendezvény katekéziseinek témáját és a vonatkozó szentírási szakaszokat.


 

 

A Katolikus Egyház által szervezett, de minden fiatal számára nyitott világtalálkozó katekéziseinek témáját és a hozzájuk kapcsolódó szentírási szakaszokat a Világiak Pápai Tanácsa – a világtalálkozó előkészületeinek irányítását felügyelő vatikáni dikasztérium – választotta ki.

A katekézisek alkalmával, amelyek a világtalálkozó lelki középpontját jelentik, különböző hátterű és körülmények közül érkezett fiatalok gyűlnek össze, hogy együtt figyeljenek, gondolkodjanak, beszélgessenek és imádkozzzanak – mondta Anthony Fisher OP püspök, a világtalálkozó szervezőbizottságának vezetője. Jó, ha a fiatal zarándokok már most megismerik és átelmélkedik a katekézisek témáit, hogy júliusban már lelkileg felkészülten tehessenek tanúságot a Szentlélekről, és így még gazdagabb élményeket szerezhessenek a világtalálkozón – tette hozzá.
* * *
Július 16-án, 17-én és 18-án, szerdától péntekig Sydney-ben a világ minden tájáról érkezett püspökök több száz helyszínen tartanak katekéziseket a fiataloknak. E három nap fő témája – a Szentlélek és a küldetés – a következő szakaszokra oszlik:
Július 16. szerda – Arra kaptunk meghívást, hogy a Szentlélekben éljünk
Szentírási rész: „Ha a Lélek szerint élünk, viselkedjünk is a Léleknek megfelelően" (Gal 5,25)
A szentmise olvasmányai: ApCsel 1,6-14 és Lk 24,44-49.
Július 17. csütörtök – Szentlélek: az Egyház lelke
Szentírási rész: „Mi ugyanis mindnyájan egy Lélekben egy testté lettünk a keresztséggel: (…) mindannyiunkat egy Lélek itatott át" (1Kor 12,13)
A szentmise olvasmányai: 1Kor 12,4-13 és Mt 16,13-19
Július 18. péntek – Küldetésünk a világban: a Szentlélek, a misszió főszereplője
Szentírási rész: „Amikor leszáll rátok a Szentlélek, erő tölt el benneteket, és tanúim lesztek." (ApCsel 1,8) – ez a szakasz egyben a világtalálkozó mottója is.
A szentmise olvasmányai: 1Kor 9,16-18 és Mt 28,16-20
Magyar Kurír