Meghívó - Role koncert a Műveszetek Palotajában

ImageKedves Munkatársaim! Támogatóink!


Ebben az évben a Role együttessel több mint 50 közös szentmisét mutattunk be Erdélyben, Magyarországon, és Felvidéken... Számomra igen igen nagy élmény volt ezekkel a nagyszerű fiatalokkal együtt imádkozni. Kájoni János dalai, szelleme úgy gondolom, hogy nem csak engemet vitt közelebb a jó Istenhez, népünk többszázéves múltjához, hanem nagyonsok testvéremet is.


Engem ennek a csapatnak a nagylelkűsége (egyetlen lejt nem kértek tőlem e sok kiszállásért), lelkiismeretes pontossága messzemenőleg meghatott. Csodálattal, büszkeséggel tölt el, amiért ilyen nagyszerű, tehetséges székely emberek teremnek Erdélyben. Szívből örvendek, hogy bennük ilyen jó barátokra találhattam és ezért is merem szeretettel ajánlani az ők Budapesti koncertjét. Örvendenék, ha a Role hangja, Erdély hangja örömmel töltené el mindannyiunk szívét!
Szeretettel, Csaba t.

Kedves Barátunk!

 

A Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány meghívására, 2010. november 3-án a budapesti Művészetek Palotájában (MÜPA) lép fel zenekarunk, a csíkszeredai Role. Az ösztöndíj alapítvánnyal Csíkszeredában kereszteződött sorsunk, ahol is annak öregdiákjai immáron 10 éve tartanak gimnazistáknak üzleti programot. A szervezetről bővebben itt olvashatsz.

Ezúttal első ízben mutatunk be dalokat  a „Pillé”-ből Budapesten, úgy ahogy azt annak idején elképzeltük: teljes hang és látványélményt nyújtva a moldvai csángó kultúra ezen gyöngyszemeiből, de elhangzanak majd dalok a „Túl a szemen”  Ady-müsorunkból, valamint jónéhány meglepetés dal is!

Közép-Európa egyik legnagyobb és legmodernebb összművészeti központjában fellépni izgalmas kihívás, kérjük: legyél  TE is részese az élménynek.
Szeretettel várunk TÉGED, barátaidat és  minden érdeklődőt a koncertre!
Kérjük ezúttal is támogassátok jelenlétetekkel abban való hitünket, hogy érdemes akár másfélezer kilométert utazni a találkozásért a világ legszeretetreméltóbb, legnagyszerűbb közönségével, zenénk kedvelőivel....

Várjuk a TALÁLKOZÁST!

Szeretettel:

Zenekarod, a székelyföldi Role

www.role.hu

 

http://mupa.jegy.hu/auditwiev.php?eid=146515&aid=1894&vid=212&lang=hu

http://ctpinfo.hu/kiemelt/adomanygyujto-est-2010-role-koncert/

 

u.i.:

Házigazdáink, a A Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány hírleveléből:

„Mint már sokan tudjátok az idei Fund Raising eseményt egy nagyszabású koncerttel ünnepeljük meg. A Role zenekar rendhagyó műsort fog adni a méltán híres Művészetek Palotájának termében. A Role mint egy születő zenei irányzat már önmagában egy jelenség része mikor az intellektuális zenélést és az ősi székely-csángó népdalvilágot semmihez sem hasonlítható lány-duettel ötvözi jazz-rock hangszerelésben. A csíkszeredai IÜP jubileumi ünnepségén megerősítettek minket abban a hitben hogy másfél órát hallgatni az ő zenéjükből, teljes lelki és szellemi töltődés. Szent László énekek, a Kájoni-Biblia megzenésítése, Ady versei és a népdalköltészet ismeretlen ismerőseit felsorakoztató, tánclépésekre serkentő lelkigyakorlatuk, olyan pezsgő ritmusokat, monumentális összhangzatokat és zenei jellegek közti átjárásokat mutat, melyhez hasonlót még nem hallhatott fellépésük előtt senki....”

Kérünk terjeszd ezen koncert hírét a rendelkezésedre álló eszközökkel!

Köszönjük!

Role zenekar, Csíkszereda

Székelyföld

mobil: 0040-745 629 264

(Nagy Tivadar, zenekarvezető)