Tony Blair: A keresztények legyenek büszkék a hitükre!

Tony BlairTony Blair attól tart, hogy Nagy-Britanniában a vallás „annak a veszélynek van kitéve, hogy személyes hóbortnak tartják”.

 

 

 

 

A volt miniszterelnök a Church of England Newspaper hetilapnak adott interjújában annak a félelmének adott hangot, hogy a keresztények marginalizálódnak országában – írja a h2onews katolikus portál. Blair „nevetségesnek” nevezte azokat a „szankciókat, amelyekkel néhány a hitét nyilvánosan megvalló embert sújtottak”. Utalt Caroline Petrie ápolónő esetére, akit két hónapja felfüggesztettek állásából, mert felajánlotta, hogy imádkozik egy betegért; vagy Jennie Cainére, aki azért vesztette el állását, mert lelki támaszt kért barátaitól akkor, amikor kislányát megfeddték az iskolában – ahol ő recepciósként dolgozott–, mivel mennyről s pokolról beszélgetett társaival.

Blair úgy nyilatkozott, „hogy a büszkének kell lennünk keresztény hitünkre, és tudnunk kell azt úgy kifejezni, ahogyan szeretnénk”. Kormányzása idején a volt miniszterelnök nem hivatkozott vallási kérdésekre, és elismerte: azért, nehogy „őrültnek tartsák”. Visszavonulása után Blair alapítványt hozott létre azzal a céllal, hogy előmozdítsa a vallások közötti kölcsönös tiszteletet és megértést.
Magyar Kurír