Az önkéntes munka szombatonként Csobánkán tovább folytatódik.

Építsük együtt továbbra is összefogásban az Élet Házát!

Kedves Barátaink, kedves Testvérek!
Köszönjük mindazoknak, akik Csaba testvér hívó szavára május óta valamely szombaton önkéntes munkára csatlakoztak csapatunkhoz Csobánkán, és köszönjük mindazoknak, akik adományaikkkal segítettek abban, hogy együtt, szövetségben építhessük fel az Élet Házát. Nagy öröm számunkra, hogy az életért meghirdetett szövetség egyre bővül.
„Nagy erkölcsi, szellemi, anyagi romlás idején népünk mindig bűnbánó szívvel összefogott és szeretetből templomot, házat épített az Élet Urának. Szeretettel biztatom a kedves testvéreimet, hogy most is az elkeseredés, szélsőséges kilengések helyett ezt tegyük: építsük fel az Élet Házát! Egész Európának, de népünknek is a legnagyobb gondja, ahogyan II. János Pál pápa fogalmazott: Elfordultunk az élet kultúrájától. Forduljunk az Élet felé, és egész biztos, hogy ugyanakkor a béke, a boldogság felé is fordulunk. Hiszem, hogy az élet melletti döntésünk morális, szellemi, anyagi újjászületést is fog hozni, nemcsak népünk, de egész keresztény Európa számára." /Csaba testvér/
Hálás szívvel köszönjük mindenkinek az eddigi munkát és segítséget! Nagyon sokan jöttek már segíteni. Volt több olyan szombat is, hogy közel 100-an gyűltünk össze és dolgoztunk együtt.  Jöttek nagycsaládosok gyerekeikkel, jöttek gimnazista és egyetemista fiatalok csoportjai. Jönnek fiatalok, középkorúak és nyugdíjas-korúak, jönnek Budapestről és az ország minden tájáról és szegletéből. Nagyszerű dolog szeretetből együtt dolgozni. Csodálatos látni és megtapasztalni azt, hogy az összefogásból milyen nagyszerű dolgok születnek.    Nagyszerű megtapasztalni azt, hogy milyen kezünk munkájával közösen építeni Isten országát. Együtt imádkozunk és dolgozunk az életért!
Szeptember 22-én átvettük a főépületet és az épület jelképes kulcsát az építőktől. Az Élet lassanként beköltözik az Élet Házába. Munka azonban akad még bőven, a környezet rendbetételében illetve a főépületen túli többi épület újjávarázsolásában még sok segítségre lenne szükségünk.
Hívunk és várunk mindenkit, hogy a közös munka örömében részesedhessen. Hívjuk és várjuk szeretettel mindazokat is az elkövetkező szombatokon, akik esetleg eddig nem tudtak velünk tartani. Az idei év hátralevő részében karácsonyig valamennyi szombaton folytatjuk a közös önkéntes munkát és a hozzákapcsolódó közös programokat.
Az önkéntes munkát szeretnénk jól megszervezni, ezért szeretettel néhány kérést megfogalmazunk:
- A munkát és a közös együttlétet reggel 9-kor egy tájékoztatóval és a munka beosztásával kezdjük, ezért kérünk mindenkit, aki az önkéntes közmunkában csatlakozik hozzánk, hogy érkezzen meg reggel 9 órára Csobánkára, a Margitligeti Élet Házához.
- Kérünk tisztelettel mindenkit, hogy ne kezdjen addig munkába, amíg az önkéntes munkát a helyszínen koordináló munkatársunk nem osztotta be valamelyik csapatba, valamelyik munkához.
- Kérjük, hogy az egyes munkákhoz, aki tud, hozzon magával munkaeszközöket és védőkesztyűt.
Novemberben és decemberben a következő munkákban kérjük szeretettel önkénteseink segítségét: 
- Épület-takarítás (Eszközök: vödör, felmosórongy, súrolószivacs, védőkesztyű, tisztítószerek)
-  Sitt pakolás
- Kerti munka, kertrendezés
Az ebédet  szeretnénk együtt elkölteni. Kérjük, hogy mindenki hozzon magával egy-két szendvicset, süteményt, amit egymással megosztva közösen fogyasztanánk el ebédidőben.
Szeretnénk, ha ezek szombatok nemcsak a munkáról szólnának Csobánkán, ezért az önkéntes szombatok délutánjaira meghívjuk zenész, író, mesemondó, néptáncos barátainkat, hogy egy kis programmal, beszélgetéssel, közös zenéléssel is emlékezetessé tegyük a napot. Az ebédet 12.30 órakor, a kis műsort, közös éneklést, zenélést pedig 13.00 órakor szeretnénk kezdeni, amelyre várjuk szeretettel mindazokat is, akik esetleg csak a délután folyamán tudnak hozzánk csatlakozni. A délidő pihenőideje után még folytatjuk a munkát - ameddig erőnk, kedvünk és időnk engedi.

Hálás szeretettel köszönünk minden segítséget, a szervezők nevében:

Boros András, Gál Klára és Csekő Krisztina

2007. október  29.

Prohászka Ottokár - Élet HázaEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

H-2014 Csobánka, Margitliget 1.

Telefon: +36(30) 267 7372; +36 (20) 773-8985 

www.devaigyerekek.hu  , www.magnificat.ro

 
(Megközelítése tömegközlekedéssel : HÉV-vel Pomázig, Pomázi HÉV megállónál lévő buszállomásról a Csobánka vagy a Dobogókő felé induló buszokkal. A Csobánkai busz az Élet Háza előtt áll meg, a Dobogőkő felé menő buszról a Csobánkai elágazásnál kell leszállni, ahonnan kb. 200 métert kell gyalogolni az Élet Házáig.)