Zetelaki beszámoló

Kedves Zsoka!

Isten áldása legyen rajtad és vakációzó szép gyerekeiden... szeretettel,

Cs. t.
Kedves Csaba testvér!

,,Vége az évnek , pont ez a lényeg,

Csomagunk készen a küszöbön áll,,

Vége van ismét egy tanévnek,és mi nevelők próbáltunk minél több mindent felcsomagolni gyermekeinknek. Próbáltunk úgy csomagolni, hogy lassan bontogatva a csomagot a gyerekek mindig találjanak benne az adott helyzethez, problémához szükséges megoldásokat, jó tanácsokat.
Belecsomagoltuk a közös emlékeket, dalokat, imákat,jó tanácsokat,a szeretetet, és azt hiszem, hogy egy darabot a szivünkből is a többi mellé tettünk.
A tanévet elég jól zártuk, van másodikosunk aki N.j-val végzett, a többi gyereken is meglátszik a napközis foglalkozás.A tanároktól, tanitóktól pozitiv visszajelzéseket kaptam.
A negyedikesek tanitónője mondta,,Az én munkámat nagyban segiti az Alapitvány tevékenysége,  a délutáni foglalkozások és köszönettel is tartozom nekik.,,
Az elsőt végzett kislányom, aki úgy került hozzánk,hogy a testvérein kivül mással nem akart beszélni,)óvodás volt) reszketett a keze és ő is sokszor remegett, ha valaki hangosabban szólt hozzá a szeme megtelt könnyel és azt nézte hova bújhatna el, mára már egy nagyon ügyes, felszabadult kislány lett.Akit dicsér a tanitónénije és néha akkora szája van ,hogy túlharsogja a többit is.De hogy ne csak a szépet irjam, van 2 gyermek aki románból pótvizsgás lett, .A hatodikos Nóra egyik verséből idézek.

,,Mi boldognak lássuk világunk,

de mindennap csak rongálunk.

Mi kapzsi emberek,

nem értékeljük az életet,

holott oly rövid és szánalmas ,

nem tart örökké a fájdalmas.,,

A gyerekek meglepetés évzárót szerveztek nekem, egy kis műsort tanultak be ,, titokban,,. papirból virágokat hajtogattak, közös rajzot készitettek,és kaptam tőlük sok puszit és ölelést.
Június 26-28 között rendezték meg a Zetelaki Napokat, amelyre minket is meghivtak,. A gyerekekkel beneveztünk a meghirdetett főzőversenyre, közösen készitettünk mindent, mindenkinek jutott valami dolog, ha más nem akkor kóstolgatás. Nagyon jól sikerült ,mindenkinek izlett) el is fogyott), de gondolom ,hogy izlett a zsűrinek is ,hisz a benevezett 11 csapatból az egyik különdijat nekünk itélték.
Július 6-13 között  az Artera Alapitvány szervezésében kerül sor a Zetelaki Mesefalu elnevezésű kézművestáborra, itt a gyerekek fafaragást, gyöngyfűzést , agyagozást, bútorfestést stb tanulhatnak egy héten keresztül.
Ezen a rendezvényen a mi gyerekeink ingyen résztvehetnek, köszönet ezért Zsuzsa néninek és Angélának.  Szeretettel meghivjuk Csaba testvért , ha errefele jár nézzen be hozzánk.
A hónap végére még tervezünk egy kirándulást a zetelaki gát és Sikaszó, ami 4 napos lenne, célja természetjárás, a gyerekeket megismertetni gyógynövényekkel , gombákkal.
Tisztelettel és szeretette, 
Zsóka