A sepsibükszádi napköziotthon beszámolója a 2009-2010 es tanévről

Hála a jó Istennek, hogy ismét egy sikeres tanévet zárhattunk a három éve müködő napköziotthonban Bükszádon. Az elmúlt tanévben 32 gyerek járt hozzánk, jó magam és Klárika kolléganőm felügylette mellett. Nagy öröm számunkra, hogy öt olyan másodikos gyereknek sikerült elsajátitaniuk az olvasás tudását, akik az év elején még a betűket sem ismerték, köszönet ezért a tanitónéninek is. Két nyolcadikos diákunk volt, akik a továbbtanuláshoz a tőlük megálmodott iskolában iratkozhattak be.

Megemlitendő, hogy a nagyobb lányok minden ünnep alkalmával besegitenek a templom takaritásban.Karácsonykor a falu központjában feldiszitettük a karácsonyfát.
A mi ékességeink a saját kezünk által készitett óriás ajándékcsomagoknak álcázott kartondobozok voltak, amik még fokozták az ünnep hangulatát a karácsonyi versek és felcsendülő dalok. Utána meghivást kaptunk ebédre a Solyomkő panzioba. Hálás köszönet, Isten fizesse vissza ezért és a ’’Mikulás bácsi meglepetésért’’ a Szakács családnak. Husvétkor is készitettünk minden kedves jóttevőnknek ajándékokat. Ezen az ünnepen látogattak meg az Ausztriából érkező nagyon kedves támogatónk Ildikó és családja. Mint mindig most is telt ’’kosárral’’ tért be hozzánk, a gyerekek nagyon örültek, az édesség volt a nyerő.
Anyák napján, amit szomorúan kell leirjak az édesanyák nem jöttek el a gyerekeik szereplésére,meghallgatni a kis köszöntöket, mi voltunk nevelők a potmamák. Nagyon ügyesen előadták a verseket, még azok is buzgalommal tanulták meg akik néha nem értik ’’minek kell annyit tanulni?’’.Megdicsérték őket más gyerekek szülei és a tanitók,tanárok.
Ezekben a gyerekekben annyi jó és szép van ,ügyeskednek, szeretni valóak, csak rájuk kell figyelni és mosolyogva biztatni ,ez nem kerül pénzbe.
Még megszeretném emliteni , hogy Pünköskor meglátogatott ismét egy nagyon kedves ausztriai Csernay család,segitségüket ajánlották fel. Július 20.-án jönnek újra Bükszádra, szeretettel várjuk.Értesüléseim szerint Dévára is ellátogatnak, szeretnének Csaba testvérrel is találkozni.
Nem szeretném kifelejteni a helyi Mohos gyógyszertár vezetőjét Zsuzsa gyógyszerész nénit ,akik már többször is pénzbeli adománnyal segitette alapitványunkat, valamint hálás köszönet az ebéd utáni csokis desszertjeiért.
Köszönetet szeretnénk mondani a helyi önkormányzatnak , hogy beleegyezését adta a terület biztositásában ,amelyre épiteni lehet saját házat, ami nagy jövőbeli tervünk. E napig a helyi kulturotthon kis előkészitőtermében kaptunk helyet, szükősen voltunk már.
Csaba testvérnek is köszönet és hála, hogy ő is tetszését nyilvánitotta ki a területtel kapcsolatosan és elfogadta,ugyanakkor azért is dolgozik, hogy napköziotthonunk kis lakói saját házunk fedele alatt kezdhessék el a 2010-2011-es iskolaévet. Isten fizesse meg a sok fáradozását és áldozatos munkáját.
Mi ugy érezzük és reméljük, hogy a következő tanévben még több gyereknek tudnánk örömet,meleg ételt biztositani.
Foglaljuk imáinkban Anatole France által tömören megfogalmazott igazságot:

’’Ahhoz, hogy nagy dolgokat vigyünk végbe,

Nem csupán cselekednünk kell,

De álmodnunk is,

És nem csupán terveznünk,

De hinnünk is.’’

Szeretettel,

Neagu Mária nevelő

Fehér Klára nevelő és a gyerekek.