Leadta levélszavazatát Böjte Csaba és Tamás József Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_29694816_1927754967259367_5196057280365988427_n.jpgLátványosan sok levélszavazat gyűl a Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán felállított urnákban. Többek között Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője is leadta levélszavazatát kedden a magyarországi országgyűlési választásokra. 

„Közel 60 éves vagyok, annak idején csak álmodoztunk, hogy mi is beleszólhatunk majd a nagyok dolgába. Most lehetőségünk van arra, hogy kifejezzük a véleményünket, az elképzelésünket a jövővel kapcsolatosan. Úgy gondolom, hogy mindannyiunknak kötelessége élni ezzel a lehetőséggel – mondta a ferences rendi szerzetes, miután leadta levélszavazatát a főkonzulátus Gál Sándor utcai épületében, a Lázár-házban. 
A keresztény értékek fontossága 
Én katolikus pap vagyok, és én azokra a pártokra fogok mindig is szavazni, akik nyíltan, bátran kiállnak a keresztény értékek mellett. Hiszem, hogy van jövő, van remény – tette hozzá Böjte atya. 
A húsvéti ünnep után, és az április 8-i országgyűlési választások közeledtével egyre többen keresik fel Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusát, hogy leadhassák levélszavazatukat.  
Kedden Tamás József római katolikus püspök is urnába dobta levélszavazatát, ugyanakkor a Bákó megyei csángómagyarok lakta Lészpedről közel 90 levélszavazatot hozott a főkonzulátusra Márton Attila, Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Moldvai Csángómagyar Oktatási Program koordinátora. Mint mondta, az ottaniak hálásak, mert Lészpeden nemsokára magyar napköziben is tanulhatnak a gyermekek a magyar kormány jóvoltából.
Barabás Hajnal
Kép: Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Böjte Csaba ferences szerzetes, Tamás József püspök és Füleki Zoltán alpolgármester is leadta ma a szavazatát.
www.szekelyhon.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A házasságkötésnél a pap, a násznép csak tanú, a vőlegény a főpap, ő szolgáltatja ki kedvesének a házasság szentségét, és valamilyen módon így maga is szentséggé válik, hisz életével, hűséges szeretetével megszenteli a kedvesét. Természetesen ez fordítva is igaz: a család szentélyében az édesanya főpap, hisz az oltár előtt életre szóló igenje hozza létre a házasság szentségét. Földi élete során jóságával, szeretetével nap mint nap megszenteli férje, gyermeke életét.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. április 23. hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Bebizonyította

Bebizonyította: „Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja övéiért.” [Jn 15,13]
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube