Leadta levélszavazatát Böjte Csaba és Tamás József Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_29694816_1927754967259367_5196057280365988427_n.jpgLátványosan sok levélszavazat gyűl a Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán felállított urnákban. Többek között Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője is leadta levélszavazatát kedden a magyarországi országgyűlési választásokra. 

„Közel 60 éves vagyok, annak idején csak álmodoztunk, hogy mi is beleszólhatunk majd a nagyok dolgába. Most lehetőségünk van arra, hogy kifejezzük a véleményünket, az elképzelésünket a jövővel kapcsolatosan. Úgy gondolom, hogy mindannyiunknak kötelessége élni ezzel a lehetőséggel – mondta a ferences rendi szerzetes, miután leadta levélszavazatát a főkonzulátus Gál Sándor utcai épületében, a Lázár-házban. 
A keresztény értékek fontossága 
Én katolikus pap vagyok, és én azokra a pártokra fogok mindig is szavazni, akik nyíltan, bátran kiállnak a keresztény értékek mellett. Hiszem, hogy van jövő, van remény – tette hozzá Böjte atya. 
A húsvéti ünnep után, és az április 8-i országgyűlési választások közeledtével egyre többen keresik fel Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusát, hogy leadhassák levélszavazatukat.  
Kedden Tamás József római katolikus püspök is urnába dobta levélszavazatát, ugyanakkor a Bákó megyei csángómagyarok lakta Lészpedről közel 90 levélszavazatot hozott a főkonzulátusra Márton Attila, Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Moldvai Csángómagyar Oktatási Program koordinátora. Mint mondta, az ottaniak hálásak, mert Lészpeden nemsokára magyar napköziben is tanulhatnak a gyermekek a magyar kormány jóvoltából.
Barabás Hajnal
Kép: Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Böjte Csaba ferences szerzetes, Tamás József püspök és Füleki Zoltán alpolgármester is leadta ma a szavazatát.
www.szekelyhon.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. január 22. kedd, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube