Böjte Csaba: A pénz a gyerekekben "kamatozik" legjobban

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Rolunk_irak_bojte-szigetsz.jpgBöjte Csaba elmondása szerint akármennyi pénze lenne, azt gyerekbe fektetné, mert a pénz a gyerekekben "kamatozik" a legjobban, s nem nyugdíjalapokban.

 

A szigetszentmiklósi Szent Miklós plébánia és a városi közösségi ház által szervezett, az önkormányzat és számos civil által támogatott kulturális és lelki gyakorlaton, vasárnap a ferences rendi szerzetes - a csíksomlyói Mária-évhez kapcsolódva - előadásában egyebek mellett arra kereste a választ, hogy mit tanulhat a 21. század embere Máriától, például a konfliktuskezelésben, a békés együttélés területén.
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője kitért az ukrajnai eseményekre is, és hangsúlyozta: "nagyon fontos, hogy a béke királynőjét kérjük térségünk, világunk békéjéért".
A mindennapi életből, gyakran saját hétköznapjaikból merített példái, humorral előadott történetei sokszor okoztak derültséget a közönségben, s tették átélhetővé és szemléletessé Böjte Csaba gondolatait, biztatásait például a küzdelem, az erőfeszítés fontosságáról vagy éppen figyelmeztetéseit a mai trendekről. Úgy fogalmazott: ma divat keseregni, mindent leértékelni, és sokan gondolják, hogy "attól menők, ha mindent leszólnak". "Isten 4,5 milliárd évet fektetett ebbe a Föld nevű projektbe, ő meg azt mondja, gagyi" – szemléltette a "leszólást" Böjte Csaba, aki arra biztatott mindenkit, hogy "vegyük észre az értékeket, s tudatosan irányítsuk egymás figyelmét a jóra, a szépre".
Szabó József (Fidesz-KDNP) polgármester köszöntőjében többek között arra emlékeztetett, hogy ez az alkalom azért is ünnep, "mert a testvériség jegyében zajló találkozót a magyar nemzet ereje hozta össze".
Hutóczky Béla plébános elmondta, hogy a szigetszentmiklósiak évek óta értéknek tartják Böjte Csaba mind Krisztus evangéliumához, mind a szeretetszolgálathoz kapcsolódó, a gyermekek szolgálatában megélt gondoskodását.
http://magyarhirlap.hu/

 

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Az esküvőn „két ember jön be a templomba, két fiatal térdel az oltár elé, és egy entitás áll fel, egy házaspár lép ki az ajtaján. Ők már nemcsak az emberek és az Isten szemében egyek, hanem ők maguk is egynek érzik magukat, társuk álmait, vágyait, örömeit, fájdalmait reálisan a magukénak érzik.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. április 26. péntek, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ő tudja...

Tudja, hogyha az emberek nem térnek meg, és testvéri szeretettel nem osztják meg egymással a föld javait, akkor elpusztulnak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube