Bővebben: Ezt az embert vasból gyúrták - Borromeo Szent KárolyCarlo Borromeo olasz bíboros érsek a tridenti zsinat határozatainak első végrehajtója volt. Ünnepét halálának emléknapján, november 4-én tartja a Katolikus Egyház. Nevéhez fűződik a torinói lepel Torinóba vitele.

Bővebben: Porres Szent MártonNovember 3-a Porres Szent Márton szerzetesre (1569–1639), az orvosi és ápolói szervezetek védőszentjére emlékezik a katolikus egyház.Bővebben: Európa társvédőszentje: Svédországi Szent BrigittaA pápa katekézise az általános kihallgatáson. Szent Brigitta segítse Európát abban, hogy soha ne szakadjon el keresztény gyökereitől – mondta XVI. Benedek pápa a szent életéről szóló katekézisében. A XIV. század egyik nagy szentjéről szólva a pápa emlékeztetett arra, hogy Svédországi Szent Brigittát II. János Pál a 2000-es jubileumi év során Európa társvédőszentjévé nyilvánította.

Bővebben: Ausztrália első szentjét ünnepliA Szentatya október közepén avatta szentté Mary McKillopot. Ausztrália számára különleges esemény ez, hiszen az országnak eddig nem volt egyetlen szentje sem. A Zenit hírügynökség közölte George Pell bíboros beszámolóját arról, hogy milyen hatást tett ez az ausztrál hívőkre.


Bővebben: Hat új szentje van a katolikus egyháznakKöztük a római katolikus egyház első ausztrál szentje, Mary MacKillop és a kanadai André atya, aki Québec ugyancsak első szentje.

Bővebben: Szent Főangyalok ünnepeSzeptember 29-én Szent Mihály, Gábor és Rafael főangyalt ünnepeljük. A Szentírás tanúsága szerint Mihály a védelmező, ki olyan, mint az Isten; .a hírvivő főangyal Gábor Isten ereje; Rafael Isten orvossága, gyógyító.

Bővebben: Ma van Pio atya halálának évfordulójaFrancesco Forgione (1887. május 25, Pietrelcina, Olaszország – 1968. szeptember 23, San Giovanni Rotondo, Olaszország) stigmatizált olasz római katolikus pap, kapucinus szerzetes. A Pio nevet a szerzetesrendben kapta. Pappá szentelése után Padre Pio (Pio atya) néven vált ismertté. Számos különleges esemény fűződik nevéhez. 1999-ben boldoggá, 2002-ben pedig szentté avatták.

Bővebben: Kalazanci Szent JózsefKalazanci Szent József, eredeti spanyol nevén José Calasanz, szerzetesi nevén Josephus a Matre Dei, a piarista rend alapítója. Az Egyház augusztus 25-én ünnepli emléknapját.

Bővebben: Szent Bertalan apostol napjaBertalan apostol Jézus tizenkét apostolának egyike. A hagyomány ördögűzőként tartja számon. Örményországban szenvedett mártírhalált. Ünnepe 1568-ban került a római naptárba, augusztus 24-re.


HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az élő Istennek érzelmei és vágyai is vannak, személyes, élő kapcsolatra törekszik az emberrel. Az Istennel való kapcsolat nagyon mély és érzelemmel teljes. Olyan intim, diszkrét és finom hívás ez, amiről nagyon nehéz beszélni. Olyan kapcsolat, amelyben nincsen testiség, amelyben nincsen anyagi vetület, de ettől még egészen valóságos.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 27. hétfő, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus tudatosan arra kér...

Isten minden teremtett lényt – közösséget, népet, az egész emberiséget – meghív a végtelen felé.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube