Oroszhegy

ImageIsten éltesse a harmadik születésnapjukra készülő Oroszhegyi gyerekeinket és nagyszerű nevelőiket!!!

 

 

 

Kedves Csaba testvér!

A 2009-2010-es tanévet 48 gyerekkel kezdtük, melyből 18 óvodás és 30 iskolás. Nagy izgalommal és örömmel vártuk a szentmise utáni találkozást. Meghallgattuk egymás nyári élményeit és szép ígéreteket tettünk az új tanévre.
Novemberben megemlékeztünk halottainkról, közösen vittünk virágot az eltávozott szülők, testvérek, nagyszülők, barátok síremlékeikre. Egy kislány verset szavalt halottainkra emlékezvén a pap bácsi szentbeszéde után.
Adventi koszorút készítettünk és a Szent család, imát végeztük körbe ülve minden héten. Meghívtuk a híveket a templomba és együtt felelevenítettük a Szent este történetét.
Nagy izgalommal vártuk a Mikulást és nagy meglepetésünkre megérkeztek a magyarországi "Szeretet a Válasz Egyesület" bohócai Bergner Andrea és Kátai Ildikó,akik színvonalas előadást és sok szép ruhát, csizmát ajándékoztak gyerekeinknek. Nagyon nagy volt az öröm Isten fizesse jóságukat.
Ezt követte az oroszhegyi Mikulás, melyet a helyi kis vállalkozók hoztak létre, nekik is hálásan köszönjük.
Gyerekeink már iskola kezdéskor emlegették és nagyon várták a decemberi hónapot, mivel tudták, hogy megyünk a sóbányába. Hát ez sikerült is nagy volt az öröm. A gyerekek nevében is köszönjük mindenkinek, akik létre hozták sok fáradtságukkal ezt a szép napot. Az oroszhegyi polgármesternek is köszönjük, hogy eljuthattunk, mivel a busz költségeit ő fizette.
A Szilveszter éjszakáját nagy lányaink az Alapítványnál tölthették.
Házszentelés alkalmával közösen fogadtuk be Jézust, kérve Isten segítségét a 2010-es évre is.
Hála Istennek minden gyerek megkapta az átmenő jegyet. Vannak elég gyenge gyerekeink, de vannak nagyon ügyesek is.
Most nagyon készülünk a farsangi bálra és az Alapítványunk harmadik születésnapjára.
Itt szeretnénk megköszönni mindazoknak a támogatását, kik az elmúlt évben segítettek bármivel is. Magyarországi támogatóinknak a ruhaneműt, játékokat, konyhai felszereléseket. Az oroszhegyieknek a kenyeret, termés oltáron össze gyűjtött terményeket, a fát. A Hargita megye Tanácsának és az Udvarhelyi Peny üzletnek az élelmiszer adományát. Megköszönjük az oroszhegyi egyháznak legfőképp a pap bácsinknak, hogy az elmúlt évben is itt lehettünk, használhattuk a kántori épületet.
Isten fizesse és áldja meg minden támogatónkat és Csaba testvért az önzetlen,  példás munkájáért!
Várjuk a találkozást, ha Isten segít ott leszünk.

Szép napot, Isten áldja!

Image