Beszámoló az első félév tevékenységéről

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Felevi-beszamolo-alsosofalvarol/viewsize/p1040013.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Felevi-beszamolo-alsosofalvarol/viewsize/p1040013.jpg

ImageAlsósófalván egy roma közösségben is szerveztünk napközi otthont. Magam is kíváncsi voltam, hogy milyen sikereket fogunk elérni. Szeretettel küldöm a beszámolót és néhány képet az eredményekről, ugyanakkor nagy szeretettel ölelem a gyermekeket és az ö drága kotló mamájukat, Magdi nevelőnénit,

Szeretettel,

Cs.t.
Beszámoló az első félév tevékenységéről- Bánya Iskola, Alsósófalva
Hála Istennek idén is sikerült beindítani a délutáni tevékenységet. Az iskola vezetőségének jóvoltából kaptunk egy osztálytermet, ahol tudunk továbbra is működni, mert a régi épületünket lebontották. Wellness központ épül a helyére. A gyerekek jól vannak, tanulgatunk, játszunk a szépen felújított osztálytermünkben.
Nagy figyelmet igényelnek a szünetben is mivel az építkezési munkálatok most zajlanak az élmény fürdőnek. Ősszel többnyire a szabadidőnket a közeli réten, dombon kirándulással töltöttük.
A kirándulások során gyógynövényeket gyűjtöttünk, szedtünk gombát, kökényt, galagonyát, csipkebogyót. Szüreti hangulat is volt, rendeztünk szüreti bált, amin előadtak egy lakodalmas jelenetet is. A nagyobb gyerekek jártak már krumplit szedni a közeli pékségnek, örültek, hogy ők is tudnak már pénzt keresni. Megérkezett az első hó, nagy szeretettel várták a Mikulás érkezését és a Karácsonyt.
Karácsonyra egy szép pásztorjátékot tanítottunk be a délelőtti tanító nénivel közösen.A szereplésük jól sikerült, küldök is egy pár fotót szeretettel, kissé megkésve. Szereplés után kaptak ajándékot, amit nagy örömmel bontogattak. Az iskola igazgatónő is megtisztelt jelenlétével és megdicsért bennünket hogy ilyen szép műsort tanultak be. Én személy szerint örültem, hogy ennyit ki tudtunk venni a gyerekek tehetségéből.
Részt vettünk a Sóbányában már hagyománnyá vált Karácsonyi Jézuska várásnál. Most a farsang idején sokat szórakozunk, viccelődünk, maszkokat készítünk és készülünk a farsangi bálra. Már mindenik gyerek tervezi, hogy milyen jelmezbe öltözzön.
Az első félévnek nemsokára vége van, a tanulmányi eredmények is kielégítőek az ők tudásukhoz viszonyítva.Próbálok minél többet kihozni belőlük, mindez nagy szeretettel és odaadással sikerül.
Szeretettel küldjük beszámolónkat és fotóinkat.

Magdi és a gyerekek

{zoomcat catid=766}