Merd elmondani a magadét, de ugyanúgy merd meghallgatni a másikat is!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_bojte_csaba_hh_02_honlap.jpgBöjte Csaba testvér a Házasság Hetével kapcsolatos gondolatait osszuk meg veletek, mely az M5-ös csatornán hangzott el

 
 
Nagy-nagy szeretettel szoktam mondogatni a gyerekeknek, hogyha valaki leül az állomáson, és egy újságpapírról a földön lókolbászt eszik, egész biztos, hogy nem fog éhen halni, sőt azt se hiszem, hogy a Jóisten sírógörcsöt kapna; de mégis mennyivel másabb, ha meg van szépen terítve az a fehér asztal, párolog a finom húsleves, talán ég egy gyertya is, és te megfogod kedvesed kezét, és a Jóisten áldását kéred a mindennapira.
Azt gondolom, hogy a táplálkozásnak van kultúrája, és az elmúlt pár ezer évben kialakult egy ilyen szép szokás, hogyan készítünk el bizonyos étkeket, milyen sorrendben, hogy tápláló, üdítő, egészséges legyen az.

A videót itt nézheti meg

Úgy gondolom, hogy ugyanígy a párválasztásnak is megvan a kultúrája, az Egyház ezt szépen tanítja is. Tisztázd magadban, hogy igazából te Isten áldása akarsz lenni annak a lánynak, annak a fiúnak az életében! Próbáld megismerni őt, kicsit körbebarangolni, és persze nemcsak a testét, hanem főleg a lelkét, a szellemét, vágyait, álmait, terveit! Merd elmondani a magadét, de ugyanúgy merd meghallgatni a másikat is!
Miből érezheted, hogy Isten neked szánta őt? Ha melletted úgy érzed, hogy neked szárnyaid nőnek, ha alig várod azt a fél órát, vagy azt a napot, amikor találkozhattok, amikor együtt lehettek, ha öröm számodra, amikor együtt vagytok, akkor az jó jel. Azt bizonyítja, hogy tényleg a másik neked van szánva.
Azt gondolom, hogy mindenki látja a másikban a hibát. Nemrég volt, hogy egy fiatalembert eskettem, aki annak idején hittanosom volt. Emlékszem, hogy amikor kisdiák volt, nagyon cikizte a szeplős osztálytársait, a „pulykatojásokat”. Amikor jött, hogy esküvőre készül ő is,  egy olyan szeplős kislányt hozott magával, akit el akart venni feleségül, hogy öröm volt azt nézni. Nem mondtam én semmit, jól nevelt a pap, végül mégiscsak kipiszkálódott belőlem, hogy megkérdezzem: „Na, milyen jó szeplős ez a te kedves menyasszonyod!” Rám nézett – persze emlékezett ő, tudta, én mire célzok  –, és azt mondta: Atya, de neki ugye milyen jól áll! Azt gondolom, hogy vannak olyan dolgok, amiket talán másban hibának élnénk meg, de az, akit Isten nekünk szánt, hát annak az a javára válik. 
Az arany az mindig hosszútávú befektetés, két karikagyűrű az nagyon jó üzlet, úgyhogy nyugodtan menj el, és vásárold meg azokat a karikagyűrűket! S hogy biztonságban legyen, szíved választottjának az ujján, ott biztos, hogy kamatozni fog, add oda neki! Tedd őt menyasszonyoddá, a mennynek asszonyává, és ő is ugyanúgy ajándékozzon meg téged a vőlegényi címmel!
Forrás: M5/ www.mariaradio.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A krisztusi szeretet egyik tulajdonsága a határtalanság. Nem húsz-harminc évig szeret, nem addig, mint sok ember, amíg szépek, kedvesek, érdekesek, jóságosak vagyunk. Nem, „a hegyek megindulhatnak, és megrendülhetnek a halmok, de az én szeretetem nem hagy el soha” [Iz 54,10]. Ez a „soha”, ez a „végnélküliség”, amely megragad, mellbe vág engem. Szeret akkor is, ha hibázom, szeret akkor is, ha fájdalmat okozok. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 18. vasárnap, Ilona napja van. Holnap Huba napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Tagadhatatlan

Tagadhatatlan, nem minden egyházi ember látta át világosan, hogy nem szabad a kizsákmányoló, kommunista rendszerrel együttműködni.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube