Bővebben: Karácsony TorockónCsaba testvér tanácsára, apukám vezette be azt a szép hagyományt a baráti körében, hogy a Torockói Kis Szent Teréz otthon gyermekei karácsonyi angyalai legyenek. Ez azt jelenti, hogy a gyerekek írnak egy levelet az angyalnak és aki elvállalja az angyal megtisztelő szerepét, az teljesíti a kívánságokat.

Bővebben: Nevelők bürokratikus csapdában – hónapokig vagy akár több évig is eltarthat az állami gondozásba...Hónapokig vagy akár több évig is eltarthat a rászoruló gyerekek állami gondozásba helyezése. Bár a Hargita megyei gyermekvédelmi központ igazgatója azt nyilatkozta, hogy az ilyen jellegű engedélyeket rövid időn belül kibocsátják, a Fehér megyei Torockón található Szent Teréz-gyermekotthon vezetője szerint hosszú ideig elhúzódhat egy-egy ügy.

Bővebben: Angyaljárás volt a Kis Szent Teréz Gyermekvédelmi KözpontbanA Böjte atya által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány torockói központja 2004-től fogadja be a rászoruló gyermekeket Erdély egyik legszebbnek tartott településén. A torockói iskola fennmaradásában komoly szerepe van a gyermekotthonnak, mert az elöregedett község nem tudná létszámmal fenntartani az iskolát.

Bővebben: A mi házunkTestvér helyett lesz e testvér? Ez a nagy kérdése az egyik szeretetre méltó kislányunknak! A kérdés költői, mert a monológ alatt végig próbál képbe kerülni a "testvér" ha nem is éppen olyan szerepbe mind milyenben elvárná az ő ennivaló "hugicája"!  Mindenkit arra biztatok, hogy a film végén gondolkozzunk el, vajon mi felnőttek, nem hasonló helyzetben vagyunk? Imádkozunk valakiért, aki lehet hogy egy kis pimaszsággal, torz grimasz mögé bújva már rég ott van mellettünk, csak mi nem vesszük észre benne az Isten drága ajándékát!!

 

Bővebben: Szilas-patakA református templomtól indulunk a Havas-patak mentén. A faluból kiérve balra fordulunk, a vár irányába, a kék háromszög jelezte úton. A 8-9 m magas zuhatag a közelmúltban jött létre. Nagy mennyiségű esővíz eróziós munkája a sziklafal alól kimosta a törmeléket és helyet adott egy vízesés kialakulásának.

1. oldal / 3