Bővebben: Istenem, merre hívsz engemet?Az emberi élet egyik fontos döntése, hogy ki milyen pályát választ magának, milyen úton indul el. Hova adja be az egyetemi jelentkezést, milyen munkát vállal el, milyen szakmát tanul, hol kezdi el felépíteni az életét? Ez az írás most leendő egyetemistáknak szól, akik – velem együtt – izgatottan várják a közelgő ponthatár kihirdetést, hogy vajon Isten milyen jövőt szán a számukra.

Bővebben: Assisi Szent Ferenc Iskolája - Gyerektábor 2019Hálásan köszönjük Anaklét és Tibor testvérnek, hogy ismét lehetőséget adtak gyerekeinknek, hogy részt vehettek az Assisi Szent Ferenc Iskolája táborban Csíksomlyón. Ismét rengeteg élménnyel és tapasztalattal jöttek haza gyerekeink, ezért nagyon hálásak vagyunk, reméljük, hogy a továbbiakban is gazdagodhatunk a tábor nyújtotta élményekkel.

Köszönettel, 

Hajni és a gyerekek

Bővebben: Július 15. Szent Henrik császár, hitvalló; Apostolok oszlásaSzent Henrik császár, Szent István feleségének, Boldog Gizellának édes testvére megmutatta, hogy a közélet, a politika útján járva is el lehet jutni a mennyek országába, teremtő Istenünk kitárt karjai közé!! Imádkozzunk politikusainkért, mindazokért akik a közhatalmat gyakorolják felettünk! 

Szeretettel, 

Csaba t.  

Bővebben: Az egész világ rajong az anyukáért, aki tündérmeseként fotózza a család életétSzépek a képek, szép maga a természet!? Jó lenne gyermekeinket vidékre, a természethez közeli helyre vinni legalább a nagy nyári vakációban! Ma jártam Gyergyószárhegyen, ahol szinte minden hétfőn kezdődik egy - egy új tábor kint a természetben! Szívesen várják a te gyermekedet is, a természetben való barangolásra, lovaglásra, mindenféle vidám mókára a gyermekeink, kollégáink!  

Bővebben: Sokszor a nem hívők mutatják meg, mi az igazi vallásosság és emberség!Július 14-én déli beszédében a vasárnapi evangéliumról, az irgalmas szamaritánusról szóló példázatról elmélkedett a Szentatya. Hangsúlyozta, hogy a könyörületességnek, az együttérzésnek kell lennie a keresztény ember védjegyének.

Bővebben: Hivatalosan is világrekorder lett a Medve-tóMég tart a vakáció! Óvatosan, vegyük ki a részünket a nyár adta ajándékokból!! Isten drága ajándéka a víz, hagyjuk hogy a forró nyári napokban átölelje testünket!!

Bővebben: Hetvenöt éves Rubik Ernő, a bűvös kocka megalkotójaJúlius 13-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Rubik Ernő Kossuth- és állami díjas építészmérnök, tárgytervező, a világsikerű bűvös kocka megalkotója. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja.

Bővebben: Egész életében a szellemi függetlenségre törekedett Rotterdami ErasmusRotterdami Erasmus, a 16. század humanista mozgalmának meghatározó egyénisége, a keresztény egység utolsó „közvetítője”, az utolsó nagy latin stiliszta 483 éve, 1536. július 12-én halt meg. Életműve előtt tisztelegve kapta az Erasmus nevet az Európai Unió 1987-ben elindított felsőoktatási programja.

Bővebben: Ezért járunk vissza évről évre Erdélybe!“Marhacsorda sétál este hazafele, maszatos arcú gyerekek kergetik a labdát és az adott szónak becsülete van”

Alkategóriák

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2019. július 17. szerda, Endre és Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A békeszerető Szent Ferenc

A békeszerető Szent Ferenc is elindult – igaz, fegyver nélkül, üres kézzel –, hogy megtérítse Szaladin szultánt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube