Bővebben: Fesztiválok helyettA koronavírus-járvány miatt idén a nyár is egészen más. Sem külföldre nem igazán ajánlatos utazni, sem nagy tömegben rendezvényeket tartani – így sorra maradnak el a fesztiválok. Amellett, hogy ez sokaknak szomorú hír, legyen szó előadókról vagy közönségről, azt hiszem, minden rosszban lehet valami különlegeset és jót találni.

 

Bővebben: Assisi Szent Klára SzűzAki az itáliai Assisi-ben született, 1194. július 16-án és 1253. augusztus 11-én lépte át a halál kapuját ugyanott.

Assisi Szent Ferenc követője, a ferences rend női ágának, a klarisszáknak megalapítója, a mennyei Jegyesnek szentelt tiszta szűz, Krisztus szerinti hitvalló...

Bővebben: Tudtad, hogy a Biblia megmondja hogyan szeresd a feleségedet!Milyen egyedül lennél nélküle! Ádám egyedül volt és ez nem volt jó neki, ezért Isten feleséget adott számára. Van egy társad, aki melletted lesz, amíg csak élsz? Micsoda szerencse! Adj érte hálát Istennek és imádkozz érte minden nap.

Bővebben: Örömhír mai napraEgy alkalommal Jézus így szólt tanítványaihoz:

Ha valaki követni akar engem, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét, és kövessen! Mert mindaz, aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt; és aki énérettem elveszíti életét, megtalálja azt.

Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de a lelke kárt szenved? Mit is adhatna az ember cserébe saját lelkéért?

Bővebben: Templomot szentelt és Naphimnusz-parkot áldott meg Déván Kovács Gergely érsekÜnneplőbe öltözött a dévai Páduai Szent Antal-plébániatemplom. A ferencesek által vezetett, idén 80 éves templomot felújították, így ma a Kovács Gergely érsek által celebrált szentmise keretében felszentelték azt. Ugyanakkor a plébániatemplom kertjében kapott helyet egy különleges kezdeményezés: itt egy Naphimnusz-parkot létesítettek, melyet a szentmise után a főpásztor áldott meg és avatott fel.   

Bővebben: Assisi Szent Ferenc közbenjárása...A mai napon, augusztus 2-án templomainkban teljes búcsú nyerhető! Miért? Hogyan?

Bővebben: Mini Erdély-park Megnyílt a szejkefürdői Mini Erdély-park: a makettek száma folyamatosan bővül

Bővebben: Merítsünk erőt a mészből szabadult freskóból!!Ma valóban összetörnek néhány szép szobrot, leöntenek festékkel néhány képet, templomokat gyújtanak fel, sokan szabályosan őrjöngenek! De gondoljunk azokra az évekre, mikor a középkori templom szép freskóit lemeszelték, és a szobrokat a főtéren őrjöngő örömmel égették az oltárokkal együtt.... 

Bővebben:  Ünnepi szentmise a szent sírnálAz alábbi videó Mátyás testvér diakónusként szolgál Mária Magdolna ünnepén:

Alkategóriák

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Amikor villanyszerelőként cineztünk, elengedhetetlen volt, hogy a rézdrótot savval lemarassuk, hogy teljesen tiszta legyen, mert csak akkor lehetett rendesen összeforrasztani. Ha bármi nem odavaló volt rajta, az lehetetlenné tette a tökéletes eggyé válást. Ha bennem nincs meg a kiüresedés szándéka, ha saját érdekeimhez, álláspontjaimhoz, elképzeléseimhez feltétlenül ragaszkodom, akkor a szeretetem „sántít”. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 15. szombat, Mária napja van. Holnap Ábrahám napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az igaz, őszinte szó

Az Egyház, ahogy a hős forradalmárok is, kezdetben az igaz, őszinte szó erejében bíztak,ennek sikertelensége láttán erőszakot is alkalmaztak, szembeszálltak az igazságtalansággal.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube