Bővebben: Elhunyt Macalik Ernő biológus, a székelyföldi füvesemberÉletének 79. évében elhunyt Macalik Ernő biológus, természettudományi szakíró. A székelyföldi füvesemberként ismert fitoterapeuta, gyógynövényszakértő 1990 után vált egész Erdélyben ismertté gyógyteakeverékei által, amelyeket nem eladókon keresztül forgalmazott, hanem személyesen adott át azoknak a betegeknek, akik felkeresték őt csíkkarcfalvi otthonában.

Bővebben: Vendéglátóipari képzés indul KézdivásárhelyenMásodik alkalommal találkoztak a kézdivásárhelyi minorita rendházban turisztikai szakemberek, oktatási intézmények vezetői, illetve Hargita és Kovászna megyei, vendéglátásban érdekelt vállalkozók. A kerekasztal beszélgetés apropója egy versenyképes vendéglátóipari szakiskola beindítása, amiről most már tudni lehet: szeptembertől indul is az oktatás.

Bővebben: Már idén felépülhet a Szent Anna-réti engesztelő kápolna a NormafánálErdő Péter bíboros, prímás, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és Pokorni Zoltán, Budapest XII. kerületének polgármestere tartott közös sajtótájékoztatót a Szent Anna-réti engesztelő kápolna építési terveiről március 16-án a budavári prímási palotában.

Bővebben: Ferenc pápa harmadszor jön hozzánk Magyarokhoz, a Kárpát medencébe! Újból jön, mert a harmadik világháború réme vetül az indulatok tépte bolygonkra és szeretne velünk imádkozni az áldott békéért!!  Főpásztorunk a remény, a béke főpapja, ezért atyai szeretettel hív mindannyiunkat Budapestre egy hatalmas békemenetre! Gyertek mutassuk meg világunknak, hogy sokan - nagyon sokan állunk főpásztorunkkal egyetemben a béke pártján! Ne csak mi magunk jöjjünk, hanem szólítsuk meg e földrész minden békeszerető lakóját, hogy ők is jöjjenek és imádkozzanak velünk! Imádkozzunk hangosan, hogy hallgassanak el el a fegyverek és kezdődjön el a reményt jelentő, békét hozó őszinte párbeszéd e földön!!

Alkategóriák

1. oldal / 427