Bővebben: Ilia Delio: A ferences imádságIlia Delio amerikai szerzetesnő, teológus jelenleg Washingtonban él és tanít. Eredetileg biológus volt, ígéretes tudósi pálya állt előtte, de igent mondva Isten hívására belépett egy kármelita kolostorba, majd a szemlélődő ima hagyományából táplálkozva a ferences közösségben rátalált valódi lelki otthonára. A ferences imádság első magyarra fordított könyve.

Bővebben: Diakónus szentelés Örömmel értesítelek, hogy december 21-én, szombaton délelőtt 11 órakor a kaplonyi Páduai Szent Antal templomban, Schönberger Jenő püspök úr állandó diakónussá szenteli MIHÁLY ZOLTÁN és TARSOLY MÁTYÁS testvéreinket...

Csaba t.

Bővebben: Szent Imre hercegNovember 5. Szent Imre herceg ünnepe. A magyar ifjúság védőszentjére emlékezünk.

Bővebben: Beavatás az örökkévalóságba – Gondolatok Saint-Exupéry Éjszakai repülésérőlHetvenöt éve tűnt el repülőgépével Korzika fölött Antoine de Saint-Exupéry. Egyik legszebb műve, az Éjszakai repülés novemberre készítő olvasmány: a gyász, a csönd, a béke regénye. Dialógusba állítva néhány verssel mély párhuzamokra találunk; irodalmi szövegek szép együttzengése ez. Az összeolvasás során gyűjtögetett és rakosgatott cserépdarabokat nyújtjuk át halottak napja csendes estéjén.

Bővebben: Krisztus halála ad mindenkinek életetNovember 2-án tartjuk a halottak napját. Ezen a napon a katolikus egyház ünnepélyesen minden elhunytról, de különösen is a tisztulás állapotában levő szenvedő lelkekről emlékezik meg.

Bővebben: Lenyűgözően szép kiadvánnyal emlékezik az erdélyi magyar egyház Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáraA Verbum Egyesület – a négy erdélyi egyházmegye kiadója – gondozásában jelent meg a Ferenc pápa Csíksomlyón című emlékkönyv, melynek első példányát szeptember 18-án adtak át Rómában a Szentatyának. A történelmi pápalátogatásról szóló képes kiadvány Magyarországon is elérhető. A kötetből Jakubinyi György érsek emlékező írását adjuk közre.

Bővebben: Mindenszentek ünnepeNovember 1-jén közös napon ünnepeljük az összes szentet, vagyis valamennyi megdicsőült lelket, akikről sokaságuk miatt a kalendárium külön, név szerint nem emlékezhet meg. Mindenszentek ünnepe a kötelező egyházi ünnepek közé tartozik, ezért a hívek számára előírás a szentmisén való részvétel.

Bővebben: Ferenc pápa: Krisztus szeretete teljes odaadásCsak akkor érthetjük meg Krisztus szeretetét, ha megértjük Isten gyengédségét, amely az értünk eljött Jézusban mutatkozik meg. A Szentlélek vezessen rá minket, hogy megértsük, készítse föl a szívünket, hogy elfogadjuk szeretetét! – hangzott el a pápa homíliájában október 31-én, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott reggeli szentmisén.

Bővebben: Halloween keresztény szemmel, avagy miért az életet ünnepeljük halottak napjánMit ünnepel egy katolikus hívő halottak napján? Miként vélekedik az Egyház a halloweenről? A Győri Egyházmegye Credo című lapja október 31-én közzétett videó-összeállításával e kérdésekre ad választ.

Alkategóriák

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Milyen szép, ahogyan ősszel a madarak szinte felhőt alkotva repülnek, és a ragadozó csak azt tudja elkapni, aki lemarad, ki-kiválik a közösségből. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. november 13. szerda, Szilvia napja van. Holnap Aliz napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A kulisszák mögött...

Mikor egy kedves kismama ismerősöm pupilláját tágították gyerekkorában, egy erős, hirtelen felvillanó fény miatt az egyik szemére megvakult.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube