Bővebben: SZALÉZI SZENT FERENC PÜSPÖKAki Thorens-Glières melletti Sales kastélyban, Haute-Savoie Megyében, Franciaországban született 1567. augusztus 21-én és Lyonban adta vissza lelkét a teremtő Istennek 1622. december 28-án...

Bővebben: Idén 800 éves Szent Ferenc Meg nem erősített regulájaAssisi Ferenc, miután Istent keresve kivonult Assisiből, először remete-bűnbánó életet kezdett. A városon kívüli elhagyatott templomokat kezdte helyreállítani, s az ugyancsak városon kívüli leprásokat ápolta. Szegény és egyszerű életmódjához egyre több polgár, majd egyre több klerikus is csatlakozott. Ahogy a testvéri közösség létszáma megnövekedett, szükség volt arra, hogy az evangéliumi életforma, amelyet III. Ince pápa 1209-ben szóban jóváhagyott, írásba foglalt regulaként is mércéül szolgáljon.

Bővebben: Ma van a magyar kultúra napjaMa van a magyar kultúra napja, amelyet országszerte és a határokon túl is megünnepelnek, a koronavírus-járvány miatt azonban idén rendhagyó módon, elsősorban online programokkal.

Bővebben: Oltás utáni tapasztalatok a Katolikus Szeretetszolgálat egyik időotthonábanBízunk az orvosokban, a szakemberekben, a mindenre megoldást kereső, találó emberi bölcsességben!!

Tisztelettel, 

Csaba t.

Bővebben: A jó gyónásról…A jó gyónás sokkal hamarabb kezdődik, mint gondolnánk. Az Úr Jézus látja azt a nyomoróságos állapotunkat, amelybe kerültünk azzal, hogy a szeretetét visszautasítottuk. Ez a szörnyű állapot a bűn állapota. Jézus utánunk jön, és belülről megszólít: „Én vagyok a Szabadító Orvos, az Újjáteremtő Isten… Akarsz-e újra szabad lenni, és a dicsőségemre élni?”

Bővebben: Nem mindenki társaságát keressük egyformánEVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből

Abban az időben Jézus kijött a kafarnaumi zsinagógából, és elment Simon és András házába. Simon anyósa lázas betegen feküdt. Mindjárt szóltak is Jézusnak. Jézus odament hozzá, megfogta a kezét, és fölsegítette. Erre megszűnt a láza, és szolgált nekik.

Bővebben: Tiéd Az ÉletemKopt keresztény dallal kívánok jó éjszakát! Helyezzük életünket a  Isten gondviselő, jóságos kezébe! 

Szép álmokat!!

Alkategóriák

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A bennünk lévő életerő, a tisztaság, a jóság iránti vágy ha nem találja a végtelenbe torkolló medrét, akkor parttalanul szétfolyik, fájdalmat, céltalan pusztulást okoz. A bűnbánat lényege, hogy rátalálok önmagam medrére, és a bűn gátjait áttépve nyugodtan, szabadon hömpölyögve elindulok a végtelen tenger felé, nagy hajókat hordozva hátamon, kenyeret adó malmokat hajtva. Szívemből életadó forrás fakad, s létem kis patakja a szorgalmas napjaimtól duzzadva, békésen Isten irgalmasságának tengere felé folyik.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 27. szerda, Angelika napja van. Holnap Károly és Karola napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 4/7

Eljött az az idő, amikor az emberek szennyesét sokkal nehezebb elrejteni, mint régebben, de ez nem jelenti azt, hogy rosszabbak vagyunk, hanem a tisztulás újabb állomásához értünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube