Bővebben: Az Eucharisztikus Kongresszus gyógyító beavatkozásBalla Imre marosvásárhelyi segédlelkésszel beszélgettünk a közelgő Eucharisztikus Világkongresszusról, készülődésről, az ünnep jelentőségéről, hiszen itthon is készülődnek, készülődünk.

Bővebben: Családok Angyala-díjCsaládok Angyala-díjat (Angelus Familiarum) kapott Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma volt vezetője a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomtól.

Bővebben: Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért – idén októberben isOktóber 18-án, helyi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Az elmúlt esztendőkben hazánkban is számos helyen csatlakoztak az eseményhez.

Bővebben: Az együttérzés Isten nyelvezeteNyissuk meg szívünket az együttérzésnek, mert ez vezet a valódi igazságosság útjára. Ne fordítsuk félre a fejünket a szenvedés láttán, lépjünk ki önzésünkből és a közönyből, próbáljunk Isten nyelvén beszélni: legyünk együttérzők – buzdított a pápa a Szent Márta-házban bemutatott kedd reggeli szentmisén mondott homíliájában.

Bővebben: Megújul a kolozsvári ferences templom külsejeIdén tavasszal elkezdődött a Havas Boldogasszony tiszteletére szentelt kolozsvári Ferences templom külsejének részleges felújítása.

Bővebben: Szent Ferenc atyánk...Szent Ferenc atyánk a megfeszített Krisztust megtérése első pillanatától haláláig lángoló áhítattal és tisztelettel övezte, őt szóval és cselekedettel hirdette. 1224-ben, két évvel halála előtt elvonult Alverna hegyére, hogy ott Szent Mihály tiszteletére negyven napos böjtöt tartson. Szeptember 14-én, Szent Kereszt Ünnepén vagy akörül, amikor imádságba merült, megjelent neki a megfeszített Krisztus szeráf alakjában.

Bővebben: A sötét Világegyetem a részecskefizikus szemévelHiszek menynek és földnek Teremtőjében!! Nézzük meg mit is alkotott a mi mennyei Atyánk, csodálkozzunk rá a hatalmas univerzumra, melyben a mi naprendszerünk is csak egy porszem!! Mikor Istenről beszélünk, akkor a mindenség alkotójáról, a több milliárdnyi csillagból álló csillagvárosok fenntartójáról beszélünk! 

Alkotásait csodálva, Teremtőnket imádjuk alázattal, 

Csaba t.  

Bővebben: Dal született a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmábólAz egy év múlva kezdődő budapesti katolikus világtalálkozóra való felkészülést segíti a szerzemény.

Bővebben: Szűz Mária szent neveMária, mennyei édesanyánk, névnapod alkalmából sok - sok szeretettel  köszöntünk!!

Alkategóriák

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ha én megengedem, hogy a gyermekkönyvtárunkba valami bekerüljön, arról hiszem, hogy a fiatalok javára válik. Isten jobban elrejthette volna az atomvilág vagy az univerzum titkait, de ha csak olyan „magasra” tette, hogy mi is el tudjuk érni, akkor igenis gyermeki kíváncsisággal fel kell ütni a könyv lapjait, de ezt a több ezer éves múltunk által szerzett tapasztalatok elővigyázatosságával kell megtennünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. szeptember 22. vasárnap, Móric napja van. Holnap Tekla és Líviusz napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mária szűzi életformája

Mária szűzi életformája a maradéktalan Istennek való önátadás kifejezése, hogy ő szívvel és lélekkel, testestül-lelkestül „igent” mondott az isteni tervre, egész lényével kizárólag Istenhez tartozik.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube