Bővebben: Árpád-házi Szent Margit szűzÁldozat!! Kérjük Jézus Krisztus igaz tanítványától, Szent Margittól hogy segítsen megérteni a szeretetből meghozott áldozat szépségét, értékét, világformáló erejét!! Legyen tanító mesterünk családjainkért, egymásért, drága népünkért vállalt mindennapi szolgálatunkban, 

Csaba t. 

Bővebben: Január 18-a Piroska napjaIsten éltesse a Piroskákat!

Bővebben: Lélekséta Bagdi Bellával és Bagdy EmőkévelA tél nagy tanító. Csak kívül nagyon hideg, valójában legbelül melegít. Megtanít minket arra, hogy nem vagyunk egyedül. Hogy mindig van valaki, egy barát, egy anya, egy szerelem vagy akár egy házikedvenc, akihez odabújhatunk... megmelengetni a lelkünket. Takarózzatok be egy jó meleg pokrócba és sétáljatok velem végig a lélek útjain!

Bővebben: Jézus érted jött, a legnagyobb bűnösért – mindannyiunkértAz Úr közel áll hozzánk, „együttérzése által magára veszi problémáinkat, bűneinket, lelki betegségeinket” – mondta homíliájában Ferenc pápa a Szent Márta-ház kápolnájában január 16-án bemutatott szentmisén.

Bővebben: Magyarország elfeledett védőszentje – Remete Szent PálA 3–4. században élt Remete Szent Pálra, az első keresztény remetére, a szerzetességnek mint a világtól elvonuló életformának első kezdeményezőjére emlékezünk január 15-én. Róla kapta nevét a magyar alapítású pálos rend.

Bővebben: A szívedben is születhet gyermekDr. Kádár Annamária neve sokak számára ismert: mesepszichológia mese- és szakkönyveivel számos szülőnek, nevelőnek segít a gyermekek világának megértésében. Erdélyország szülötte meghódította a mese világát és a gyermekek szívét. A vele készült interjúnkban beszélgettünk a pedagógia szeretetéről, a mesepszichológia sikeréhez vezető rögös útról, a család támogatásának erejéről, a gyász fájdalmas, de fejlődést rejtő szépségéről és természetesen a gyerekek csodáiról.

Bővebben: Kikerült egy videó egy kaposvári gyerekotthonból, amelyiken durván bántalmaznak egy fiútSzentmisére készülök, a türelemről szeretnék elmélkedést tartani.... arról a szeretetről, ami fáj, de ami Isten képére, hasonlatosságára formál bennünket!! 

Szeretettel, 

Csaba t. 

Bővebben: Bukarestben mutatott be magyar nyelvű szentmisét Erdő Péter bíborosMagyar nyelvű szentmisét mutatott be január 12-én Bukarestben Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, aki homíliájában reményét fejezte ki, hogy lelki áldás lesz az őszi budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, ahol magyarok és nem magyarok átélhetik a közös ünneplés nagyszerűségét.

Bővebben: A megkeresztelt gyermekeket a Szentlélek segíti növekedni!A Szentatya január 12-én, Jézus megkeresztelkedésének ünnepén harminckét gyermeket (tizenöt lányt és tizenhét fiút) keresztelt meg a Sixtus-kápolnában bemutatott szentmisén. A gyermekek között több ikerpár is volt. A misén ötvennyolc szülő, hatvan keresztapa és keresztanya, továbbá kétszáznegyven rokon vett részt.

Alkategóriák

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Bizalom nélkül minden nevelési, oktatási erőfeszítésünk hiábavaló. A leggondosabban elkészített levesben is elég egy légy irritáló jelenléte ahhoz, hogy ehetetlen legyen.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 20. hétfő, Fábián és Sebestyén napja van. Holnap Ágnes napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 4/4

Mekkora öröm lehetett a teremtő Atyának, mikor gyermeke két lábra állva elindult, és kimondta első szavait.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube