Bővebben: Csíksomlyói búcsú 2020A csíksomlyói Mária-kegyhelyre, a Szűzanya csodatevő szobrához való pünkösdi zarándoklat kiemelt vallási esemény. Minden évben több százezer ember zarándokol Somlyóra és vesz részt a Szűzanya tiszteletére tartott körmeneten, szentmisén.

Bővebben: Idősek nélkül nincs jövő! – A Sant’Egidio közösség összefogásra hív az idősekértErkölcsi lázadásra hívunk mindenkit, hogy új irányt vegyen az idősek egészségügyi ellátása, és a leginkább kiszolgáltatottakra ne teherként, vagy ami még rosszabb, haszontalan dologként tekintsünk.

Bővebben: Niceai hitvallás325 május 20 – Az I. egyetemes zsinat Niceában. Itt fogadták el a nikaia–konstantinápolyi hitvallás Ez az a közös alap, mely összeköt bennünket keresztényeket. Döbbenetes, hogy ilyen csodálatos, tömör, lényeget megfogó  imát tudtak elfogadni az üldözés éveiből talpraálló egyházatyák. Az is döbbenetes, hogy hiába teltek el évszázadok, évezredek, az én hitem ugyanaz mint az akkor élt hitvaló keresztényeké! Egy évvel ezelőtt járt Csíksomlyón Ferenc pápa, vele is e hitvallásban vagyunk élő közösségben! Hitemet bátran megvallva,

Csaba t.

Bővebben: Katolikus közéleti személyiségek is aláírták a petíciót az élet igenlő társadalomért és gazdaságértSzáz közéleti személy támogatásával a Magyar Természetvédők Szövetsége aláírásgyűjtést indított az életigenlő társadalom és gazdaság érdekében. Az aláírók – köztük Székely János szombathelyi megyéspüspök és több ismert katolikus közéleti személyiség – gyökeres változásokat szorgalmaznak a koronavírus-járvány utáni időkre.

Bővebben: Nepomuki Szent János áldozópap, vértanúSzentgyónásra, bűnbánatra mekkora szükség lenne a mai világban is!! 

Nepomuki Szent János Könyörögj érettünk!!

Bűneimet siratva, 

Csaba t. 

Bővebben: Ferenc pápa csütörtökön testvéri imára szólított a járványok megszűnéséértNem hiszem, hogy valaha is lett volna egy olyan nap a világon, mikor minden nép és minden felekezet egy akarattal, a közös veszély elhárítása miatt együtt imádkozott volna!! Csodálatos ez a történelmi esemény, biztos, hogy a mennyei Atyánk pezsgőt bontott örömében!!

Szeretettel, 

Csaba t.  

Bővebben: Az imában mindent elmesélhetünk Istennek!Május 13-án az imádságról szóló második katekézisét tartotta a Szentatya. Először arról beszélt, hogy lénye, szíve mélyén minden ember imádkozik, utána pedig a keresztény imának arról a jellegzetességéről beszélt, hogy benne ahhoz az Istenhez imádkozunk, aki Jézusban feltárta önmagát, és aki csak szeretetet ismer.

Bővebben: Ég a Duna deltaA Duna deltának egy nagy része lángokban áll, de úgy tűnik, hogy most a koronavírus minden más hírt letarol.... Kitudja, hogy mi minden más zajlik, történik, míg mi otthonainkban ülve csak a koronavírussal foglalkozunk?

Bővebben: Meg akarom érinteni minden magyar szívét – Tihanyi Dániel a Vasárnapnak„Szükségünk van rád” címmel jelent meg a minden magyar szívének dedikált dal. Tihanyi Dániel zeneszerző elsőként velünk osztotta meg a zeneszám üzenetét. „Szükségünk van egymásra, rád, rám s mindenkire külön-külön is, hogy együtt, számtalan különböző úton járva, de emberségesen és Isteni bizalommal, hittel lelkünkben éljünk és cselekedjünk, minden apró rezdülésünkben. Szükségünk van Istenre és a testvériségre, Mindannyiunkra! Hálás szeretettel tiszteljük és szeressük az életet, a természetet, szüleinket s egymást! – vallja a szerző.

Alkategóriák

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A szerzetes számára nem a valamitől való szabadság a lényeges, hanem a valamire való szabaddá válás. Nem a valamiről való lemondás a lényeg, hanem az, hogy ezáltal a teljességet, az élő Istent szolgálhatom, és Ő szeretetben birtokolhat engem.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. május 30. szombat, Janka és Zsanett napja van. Holnap Angéla és Petronella napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Keresztes Szent János mondta

Keresztes Szent János mondta: Ha egy csutakot, egy darab fát az ingoványból kiveszünk, majd tűzre teszünk, annak előbb ki kell sírnia, fortyognia magából a mocsarat, s csak azután kaphat lángra.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube