Bővebben: „Követlek, bárhová mégy.”Amikor már közel voltak Jézus szenvedésének és megdicsőülésének napjai, útközben valaki így szólt hozzá: „Követlek, bárhová mégy.” Jézus így válaszolt: „A rókának van odúja, az ég madarainak fészke, de az Emberfiának nincs hová fejét lehajtania.”

Bővebben: 1929. október 24 emlékezve...1929  október 24 – „Fekete csütörtök” a New York-i tőzsdén, e napon robban ki az 1929-től 1933-ig tartó gazdasági világválság.
1929. október 24-én, a „fekete csütörtökön” megkezdődött a részvénypiaci recesszió is, sokan innen számítják a válság kitörését. Ekkor – mindmáig tisztázatlan okokból kifolyólag – a New York-i tőzsdén eladási láz tört ki, a részvények árfolyama hihetetlen mértékben zuhanni kezdett. Az igazi mélypont október 28-án jött, ekkorra 19%-os csökkenés (hozzávetőlegesen ötven milliárd USA-dollárnyi veszteség) mutatkozott. Napokon belül az Egyesült Államokban több ezer bank ment csődbe, százezrek vesztették el állásukat, üzemek zártak be, vállalkozások csődöltek be, a termelők kezén mérhetetlen mennyiségű felesleg maradt, amit nem lehetett értékesíteni, mert a vásárlásokra se volt pénz.

Bővebben: Érted, DiáksztoriMolnár Eszter szülei ferences világi rendben kistestvéreim! Büszke vagyok rájuk, amiért ilyen ügyes lányt neveltek!! Isten áldását kérem az új generációkra!! Bátran vegyétek a kezetekbe a sorsotokat!!

Bővebben: GYAPJAS TINTAGOMBADodóval Torockószentgyörgyön találtunk egy hatalmas folt ilyen gyapjas tinta gombát... nem merték leszedni, pedig finom, ehető gomba!! Most hétvégén szeretnék kimenni a természetbe, mindenkit bíztatok, irány az erdő, a mező, míg ilyen jó idő van! Zárójelben: óvatosan, de a jó gombát le lehet szedni!! 

Bővebben: Kapisztrán Szent János áldozópapOktóber 23-án emlékezünk az olasz származású ferences papra, hitszónokra, a nándorfehérvári ütközet egyik hősére.

Bővebben: Szent II. János Pál pápa emléknapjaAlig több mint hat éve került október 22-re Szent II. János Pál pápa emléknapja fakultatív ünnepként a liturgikus naptárba, ugyanazon a szeptemberi napon, amikor Szent XXIII. János pápa emléknapját bejegyezték október 11-re (ugyanis ezen a napon nyitotta meg a II. Vatikáni Zsinatot 1962-ben).

Bővebben: Hét híres Mária-jelenés Guadalupétől FatimáigA csoda, mikor az ég a földdel összeér, engem mindig erővel, bátorsággal tölt el! Minden természetfeletti esemény - ilyenek a Mária jelenések is - azt bizonyítja, hogy nem vagyunk magunkra, az élet a földön nem egy véletlenül létrejött moszat, hínár a semmiben keringő, föld nevű kavicson! Természetesen, az itt felsorolt eseményeken kívül még nagyon sok más biztatást, jelet is kaptunk, kapunk az Égiektől, a Szentírás is ennek a foglalata! 

Fordítsuk bizalommal, élő hittel arcunkat Teremtőnk felé, és bizalommal, imádsággal szólítsuk meg Istenünket! 

Szeretettel, 

Csaba t.

Bővebben: Toró Tibor kutatási igazgató a nagyvilágban élő erdélyi magyarokrólSzinte lehetetlen felmérni, hány erdélyi magyar élhet a nagyvilágban. Ugyanakkor a körükben nemrég végzett nagyszabású, online kérdőíves kutatásból kitűnik, hogy minél hosszabb a kint eltöltött idő, annál inkább csökken azok száma, akik gondolkoznak a hazaköltözésen – jelentette ki a Krónikának adott interjúban Toró Tibor kolozsvári politológus, szociológus. A felmérést végző Bálványos Intézet kutatási igazgatója szerint fontos lenne, hogy a hatóságok regionális szinten is kidolgozzanak hazacsábító programokat, amelyekkel leginkább a fiatalokat érdemes megcélozni. 

Bővebben: Elisey Misin zongorázikAz új nemzedék egyik legkiválóbb zenei zsenijét hallgassátok meg.

Elisey Misin zongorázik, született 2011.-ben.

Alkategóriák

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Hisszük és valljuk, hogy akik nem találkoztak Jézus Krisztussal olyan módon, hogy az evangéliumot hitelt érdemlően hirdették nekik, emiatt nem hisznek Benne, vagy más valláshoz ragaszkodnak, azok lelkiismeretük mélyén szembesülhetnek Ővele, és dönthetnek a szeretet mellett, a jóság, az irgalmasság útján járhatnak. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 27. kedd, Szabina napja van. Holnap Simon és Szimonetta napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ádám és Éva története

Ádám és Éva története egy példázat, amely arról beszél, hogy az embernek Isten felkínálta az egész mennyországot. Milyen más lenne az emberiség élete, ha a szeretet mellett döntöttek volna, bíztak volna Benne, ha nem „piszkáltak volna bele” a Paradicsomba.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube