Bővebben: Sikeres csőd: a 2022-es magyar tudásszintmérőRomániában a 2012–2013-as tanévtől lépett életbe az új kerettanterv, amelyet fokozatosan vezettek be, a nyolcadikosok cikluszáró tudását 2020-ban már ezek alapján mérték. E kerettanterv magyar irodalomból is kompetenciaközpontú, és a korábbi ismeretközpontú tantervet váltotta fel. Ez pedig számos kérdést vet fel. A diákok egyre gyengébb eredményeket érnek el. Az idén 15 százalékuk nem oldotta meg a következő feladatot: 10+10:10 

Bővebben: Ezer Székely Leány Napja 2022 Júliusra Csíkba is beköszön a nyár, vadvirágoktól színesek a rétek, dombok. Boruljon hát nyárba a lélek is. Ezer székely leányok, asszonyok, jöjjetek, hozzátok az aprónépet, jöjjetek ti is, férfiak, legények: gyűljünk össze július első szombatján a csíksomlyói Nyeregben, mutassuk meg, milyen a székelyek viselete, közös éneke, imádsága, táncoló jókedve! Lássa a világ az együvé tartozást! Egy nép ereje asszonyaiban látható, jövőjét leányaiban lehet megmérni. Tudták ezt azok, akik egykoron ezer székely leányt hívtak el Csíksomlyóra.

Bővebben: Mindenki, aki zarándokol, jó úton van15 éves a FerBiT! Gyere TE is és a családod is! Aki nem tud velünk tekerni a vadregényes útszakaszunkon, azzal július 30-án azzal a csíksomlyói hegynyeregben, a II. 1001 Székely Kerékpáros Napján találkozunk! Há nem? Há de!! Ha van lendület, akkor meg tudom tartani az egyensúlyt is. Minél többen és többet biciklizzünk!

Tudtad?

15 éves a FerBiT! Ezért egy szemet gyönyörködtető, lelket felvidító útszakaszt választottunk: Csíkszentsimon - Sepsiszentgyörgy - Kászonimpér - Aklos - Csinód- Úzvölgye - Csobányos - Gyimesközéplok-Hidegség - Gyimesi-hágó - Csíksomlyó.

Bonaventura testvér

Bővebben: Személyi változások a gyulafehérvári főegyházmegyébenAugusztus 1-jétől személyi változásokra kerül sor a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegyében, ezeket az érsekség honlapján tették közzé június 29-én, Szent Péter és Szent Pál apostolok főünnepén. Kovács Gergely gyulafehérvári érsek a 2022./VII. számú körlevelében kiemeli, hogy a papok helyezésénél figyelembe kell venni a hívek jogait és a pap személyiségét, képesítését, párosítva tehetségét egy adott helyzet valódi szükségleteivel. Minden papnak alá kell rendelnie személyes érdekeit, terveit és vágyait a lelkipásztori szükségleteknek és az egyház küldetésének. A frissen pappá szentelt újmisések is megkapták kinevezésüket.

Alkategóriák

1. oldal / 415