Bővebben: Eltemették Pap Károly Leonárd ferences szerzetestA 93. évében elhunyt Pap Károly Leonárd ferences szerzetest Székelyudvarhelyen a ferences templomban ravatalozták fel, és április 20-án virrasztva imádkoztak koporsója mellett, majd április 21-én déli 1 órakor szentmise után a székelyudvarhelyi temetőben helyezték örök nyugalomra. A temetési szentmise főcelebránsa Kovács Gergely érsek volt, a szertartásra összegyűlt sok ferences és egyházmegyés paphoz, a kerület főespereséhez, az erdélyi ferencesek elöljáróihoz csatlakozott a nyugalmazott érsek, Jakubinyi György és a nyugalmazott segédpüspök, Tamás József is. 

Bővebben: Szeretem a két kezemmel hirdetni az evangéliumot – Fábián Sebestyén jubiláns ferences szerzetesA Romkat.ro erdélyi katolikus hírportál 2021-ben is folytatja sorozatát, olyan jubiláns szerzeteseket bemutatva, akik életüket a szorosabb Krisztus-követésben próbálják élni – egy közösség tagjaként, annak karizmáival, mégis saját útjukat járva a hitben. Bereczki Silvia SA ezúttal Fábián Sebestyén ferences szerzetessel beszélgetett. Részleteket olvashatnak az interjúból.

Bővebben: Az Isten Igéjének fényében – Elmélkedjünk együtt az Amoris laetitia apostoli buzdításról!Szent József ünnepén elkezdődött az Amoris laetitia-családév. Ferenc pápa szándéka alapján egy évet szánunk arra, hogy A családban megélt szeretetről apostoli buzdításról gondolkodjunk, és elmélyítsük annak tartalmát. A pápai dokumentumról Bognár István, a győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet spirituálisa és dogmatikatanára sorozatának második részét adjuk közre.

Alkategóriák

1. oldal / 369