Bővebben: Hétvégén Míves Emberek Sokadalma SzékelyudvarhelyenGyermekeink is részt vesznek a Sokadalomban, meg lehet nézni, vásárolna az ő általuk készített értékeket, drágaságokat, melyet ennek ellenére ők olcsón mérnek!!

Én is ott leszek! Júl. 17-én, szombat délben, 12.00 órától egy szentmise áldozatot is bemutatunk a míves embereknek és mindazoknak, akiket a jószerencséjük  a piactérre vezet!!

Csaba t.

Bővebben: Ferenc pápa kijött a kórházból és hálát adott Szűz MáriánakFerenc pápa július 14-én, szerdán délelőtt elhagyta a Gemelli-klinikát és visszatért a Vatikánba. Előtte elment a Santa Maria Maggiore-bazilikába, hogy hálát adjon a Szűzanyának sikeres műtétjéért. Előző nap, kedden a rákbeteg gyermekekkel találkozott a kórházban.

Bővebben: A pedagógusoknak minden segítséget meg kell adni  A személyes találkozások fontosságát, az online oktatás során is bevált módszerek megosztását tartották fontosnak a felszólalok, akik részt vettek hétfőn délelőtt a 29. Bolyai Nyári Akadémia hivatalos megnyitóján Szovátán, a Teleki Oktatási Központban. Idén tíz helyszínen zajlanak az akadémia ülései, lehetőséget teremtve az erdélyi pedagógusoknak a találkozásra, tapasztalatcserére, tanulásra. 

Bővebben: A 4 éve röpképtelen gólya és a minden évben visszatérő párja 5 fiókát nevel a dömsödi kertbenLegyen ma ez a gólyacsalád a mi mesterünk! Tanuljunk tőlük egymás iránti hűséget, kitartást a bajban!  Az emberi segítség elfogadásához való bizalmat is tanulhatjuk e póruljárt pártól, mert sokszor a segítség kérése, elfogadása is nekünk olyan rosszul megy! Végezetül tanuljuk meg ezen ösztönöktől  vezetett lényektől, hogy minden nehézség ellenére, az ön és fajfenntartással kapcsolatos isteni parancsot komolyan vegyük! 

Nem szégyen tanulni, hisz maga Jézus mondta: "Nézzétek az ég madarait.." Mt 6,26

Szeretettel, 

Csaba t.

Bővebben: Mit jelent ma apának lenni a Biblia szerint? (IX.) – Dávid és AbsalomFerenc pápa 2020. december 8-án, Szeplőtelen fogantatás ünnepén Szent József-évet hirdetett. Ádám Miklós biblikust, az Esztergomi Hittudományi Főiskola oktatóját arra kértük, tekintsen végig a Szentíráson, és mutasson rá, mi jellemző az apaságra általánosságban, illetve az egyes bibliai személyek életében. A sorozat kilencedik részét adjuk közre.

Bővebben: A Vöröstorony (1000 éves határ)Nagyszebentől 28 kilométerre délre, az Olt partján kőből épült romos őrtorony védi a Déli-Kárpátokon átvezető hegyszoros bejáratát. (Az azonos nevű falu a toronytól keletre, a hegy túloldalán, egy tágas völgyben húzódik meg.) A tízszer tízméteres alapterületű, egykor kerek építményt a nép Hasadt-toronynak nevezi, mivel egyik fele az évszázadok során lehasadt. Helyén eredetileg másik torony állt, melyet magas védőfal és vizesárok vett körül. A régi torony, amely valószínűleg vöröses színéről kapta nevét, egy, a kora középkorban elpusztult római erődítés köveiből épült. Vöröstorony első írásos említése 1383-ból maradt fent. A terület akkoriban Fehér vármegyéhez tartozott és a mindenkori erdélyi vajda fennhatósága alatt állt.

Alkategóriák

1. oldal / 379