Bővebben: „Az Egyház zokogása Ruandában” – Antoine Kambanda bíboros, a béke embereAmi  Ruandában történt az nálunk is megtörténhet, hisz itt is aljas önző emberek megpróbálják a testvért a testvérrel, apát a lányával tudatosan szembe fordítani, hogy akár egymásnak a fejét vegyék idegen érdekből!! Legyünk a béke hordozói, legyünk mi magunk, bármi is történik, az áldott béke

Bővebben: Itt lehet a Kárpát-medence legjobb szakképző helyeHét évvel ezelőtt még csak nézegettük a Nagy Mózes iskolaalapító által létesített kantai romos épületet, mától szakképző központ működik benne – hangzott el a hétfői, kézdivásárhelyi hármas ünnepségen, amelyen a támogató magyar kormány képviseletében többek között Csák János kulturális és innovációs miniszter, valamint Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár is tiszteletét tette.

Bővebben: Áldás vagy átok?Az ordító oroszlán nem a sátán
A sátán ravasz, a szőre bárány
Az mondja mint az angyal
Neked adok mindent, az egész világot!
Rangot, hatalmat kínálok...
A zsebeidet megtömöm arannyal..
 
Csak egyet felejt el, az öröklétet
Nem kér mást cserébe
Csak a lelkedet.. téged...
Neked se legyen miellen fellázadt
Isten szent lelke! mennyei hazádat -
Elhagyod.. tiéd minden földi kincs!
 
Ám Jézus szerint otthonod itt nincs..
Ő azt mondja legyél itt átmenő..
A tű fokán túl... ott vár rád Ő..
Azon át csak szegényen juthatsz
Semmi sem a tiéd itt....
Csak amit magadból adsz...
 
Az elzárt gyermeked öröme, mosolya
Az lenne az igaz kincs
Mert odaát semmi más nincs
Nem tudsz mást adni mi tartósan maradna
Ne engedd, hogy győzzön
Az örökbe veszendő... a földi manna..
 
Hinni a szeretet győzelmében
Azt jelenti bízni az apró fényben
A tiédben és az enyémben..
Ki ne aludjon, tápláld!
Az isteni tűz nem egy külön máglya
Mellé ülsz és felmelegít a lángja
 
Bár tudnád... hallanád, látnád!
Az az igaz pici szikra
Benned és bennem, a szeretet lángja
Összehangolva, az isteni máglya
E sok pici láng mélyből az égig felnőve
Az Isten... a szeretet végső győzelme..
Ajándék vers az internetről

Bővebben: Séfiskola indul KézdivásárhelyenHétfőn 12.00 órától Kézdivásárhelyen a hajdani ferences kolostor épületében tanévnyitó ünnepséget tartunk!! A tavalyi sikeres tanév után az idén Veszprémi SZC SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola négy újabb osztályt indít. Gyertek imádkozzunk és dolgozzunk, hogy székelyföldön a vendéglátóiparban legyenek nagyszerű, képzett munkatársak! 

Bizalommal, 

Csaba t.

Bővebben: Csak a szeretet oltja igazán szomjunkat!Szeptember 3-án, vasárnap délután a Szentatya az ulánbátori „Steppe Arénában”, a főváros multifunkcionális sportlétesítményében mintegy kétezer mongol hívővel mutatott be szentmisét. Beszédében a mise evangéliuma alapján a bennünk lakozó szomjúságról és a szomjunkat oltó szeretetről elmélkedett.

Bővebben: Ki nekünk Márton Áron?Tizenkettedik alkalommal szervezték meg augusztus utolsó hétvégéjén Csíkszentdomokoson a Márton Áron Emlékkonferenciát. A rendezvény első részében Kovács Gergely érsek, Tamás József nyugalmazott segédpüspök és paptestvéreik celebrálták a szentmisét abban a templomban, ahol annak idején Márton Áront keresztelték, és ahol 99 évvel ezelőtt első szentmiséjét is bemutatta.

Alkategóriák

1. oldal / 435