Bővebben: XXVI. Béke bajnok Szent II. János Pál pápa Az idei advent utolsó béketeremtő bajnokunk II. János Pál Pápa! Őt nagyon sokan ismerhettük, láttuk, hogy valóban, valódi békét tudott hozni oda, ahol megfordult, még globális szinten is, az egymással szemben álló, acsarkodó nagyhatalmak között is, nemhiába kapott Béke Nobel díjat!  Szép fehér ruhás alakja előttünk van, ahogy a repülőről leszállva leborul és megcsókolja tisztelettel azt a földet, melyre a betlehemi Gyermek nevében lépett!  Tanuljunk tőle békében élni, békét hordozni éppen ott, ahova Isten akarata szolit!! 

Áldott ünnepeket kívánok

Csaba t. 

  

Bővebben: XXV. Béke bajnok Boldog Gizella Béketeremtő Bajnokunk, Boldog Gizella könyörögj érettünk!

Az a szent ki mellett a családtagok, barátok, munkatársak szenté válnak!! A legszebb dolog mivel megajándékozhatom gyermekeimet, szeretteimet, az, ha megteszek mindent, hogy ők is szenté váljanak!  Boldog Gizella mellett több mint negyven éves boldog házasság alatt férje, Szent  István, de fia is Szent Imre is célba ért! Boldog Gizella volt az első királynéja népünknek, szorgalmas, tiszta élete, mindenkin segítő, nagylelkű példája, a családjáért fáradó édesanyák követendő modelljévé vált örök időkre!  A szentéletű anyakirályné képes volt elindítani a családjában, de a választott népében is a szentek hosszú sorát! 

Bővebben: XXIV. Béke bajnok Szent Patrik Szent Patrik megszökik rabszolgatartó gazdáitól, majd tudatosan felkészül a misszióra, s mind Krisztus szeretetének apostola visszatér az őt fogva tartó emberek közé! Fáradhatatlanul hirdeti, hogy mindannyian Isten gyermekei és egymásnak testvérek vagyunk!! Munkája eredményeként nem csak Írország lesz keresztény, hanem az ír misszionáriusok sokban hozzá járultak Európa evangelizálásához is!! Szent Patrik a béke  bajnoka, példája vezessen, imája segítsen, hogy mi is az ő béketeremtő útjára lépjünk!! 

Szeretettel, 

Csaba t. 

 

Bővebben: XXIII. Béke bajnok Szent Kamill Tegnap Oroszhegyre vitt a jószerencsém, felszenteltük az új napköziotthont melyet nagylelkűen a helyi önkormányzat ajánlott fel a falú legszegényebb  gyermekeinek! A helybeli plébános úrral egy szentmise áldozatban imádkoztunk a gyermekeinkért, akiknek a szülei közül sajnos néhányan különféle szenvedély betegségben szenvednek!  Így az elmélkedésben Szent Kamillt, a szenvedélybetegek védőszentjét állítottam a templomot megtöltő testvéreim elé!! Szent Kamill is a békesség bajnoka, tanuljunk tőle, és kérjük közbejárását, hogy Isten gyermekeinek szabad, tiszta életét élhessük!!

Szent Kamill segítségét kérve szenvedélybetegségben vergődő testvéreim szabadulásáért, 

Csaba t. 

Bővebben: XXII. Béke bajnok kalkuttai Szent Teréz "Az az ember boldog,

akinek a szíve

egy ütemre dobog Jézuséval"

(A Hang: 1/46)

Bővebben: XXI. Béke bajnok Szent Anna Szentül, erényesen.A karácsony a család ünnepe, s a családhoz hozzá tartozik a nagymama, nagytata is!! Most az ünnepek előtt nézzünk magunkba, vajon nagyszüleikkel milyen a viszonyunk? Ők egészen biztos, hogy nem ajándékokra várnak, hanem a mi jóságos gyöngéd szeretetünkre!! Ajándékozzuk meg őket szeretetünkkel, s kérjük Szent Annát, a békesség bajnokát, hogy legyen e téren a mi segítségünkre! 

Szeretettel küldöm a Szent Anna tiszteletére tartott gyergyószentmiklosi szentmisénk elmélkedését, 

Csaba t.

Bővebben: XX. Béke bajnok Szent László Istennek hála eljutottam Csíkszentsimonba, a Szent László Otthonunkba! Szent László valóban a béke harcosa, kérjük bizalommal az ő közbenjárását, tanuljunk szép példájából szeretettel, 

Csaba t.

 

Bővebben: XIX. Béke bajnok - A testi halál „Áldjon, én Uram, mi nővérünk, a testi Halál, ki minden élő embert megtalál.

(…) boldogok, akik szentséges akaratodhoz igazodnak, nem tesz kárt bennük második halál.”

(Szent Ferenc: Naphimnusz – Dsida Jenő fordítása)

Bővebben: XVIII. Béke bajnok P. Bíró Antal ofm Békét hozott számomra és sokunk számára a drága Antal atya, nyugodjon békében!! 

Szeretettel, 

Csaba t. 

 

 

Bővebben: XVII. Béke bajnok Szent Rita Szent Rita aki a legnehezebb helyzetekben is segít...

 

 

Bővebben: XVI. Béke bajnok Szent Erzsébet Irgalmas Istenünk, kérünk, világosítsd meg híveid szívét, és Szent Erzsébet közbenjárására segíts minket, hogy a világ által fölkínált jólétet megvessük, és mindig égi vigasztalásodnak örvendjünk!

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A bennünk lévő életerő, a tisztaság, a jóság iránti vágy ha nem találja a végtelenbe torkolló medrét, akkor parttalanul szétfolyik, fájdalmat, céltalan pusztulást okoz. A bűnbánat lényege, hogy rátalálok önmagam medrére, és a bűn gátjait áttépve nyugodtan, szabadon hömpölyögve elindulok a végtelen tenger felé, nagy hajókat hordozva hátamon, kenyeret adó malmokat hajtva. Szívemből életadó forrás fakad, s létem kis patakja a szorgalmas napjaimtól duzzadva, békésen Isten irgalmasságának tengere felé folyik.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 27. szerda, Angelika napja van. Holnap Károly és Karola napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 4/7

Eljött az az idő, amikor az emberek szennyesét sokkal nehezebb elrejteni, mint régebben, de ez nem jelenti azt, hogy rosszabbak vagyunk, hanem a tisztulás újabb állomásához értünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube