Bővebben: Karácsonyi ünnepség2022. dec. 17. László Pali és Csergő Hajni a hajdani diákjainknak és azok családjainak, a gyerekeknek szeretnének egy "pre-karácsonyt" szervezni. Az angyalt türelmetlenül megsürgettük, és úgy néz ki, hogy Szárhegyre pár nappal hamarabb fog érkezni. Szép lenne, ha  az Érsek Emese szervezésében közénk jövő angyalt minél többen tudnánk fogadni szeretettel.
Pal Laszló : Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  vagy Csergő Hajni : Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bővebben: Egy őszinte fejhajtás!Kopp Máriára, mozgalmunk alapítójára emlékeztünk ma az emlékév záróestjén. Novák Katalin köztársasági elnök, Böjte Csaba testvér, és Horváthné Szathmáry-Király Hanna, Kopp Mária barátnője is megemlékezett.
Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Bővebben: Dévai templomunk lassan készül, szépülDévai templomunk lassan készül, szépül, már a torony is elkezdett örömteli őszi színekben pompázni!! Készülünk szeretett templomunk, gyermekeinkkel bennünket befogadó nagy hajónk jubileumára! 2023 augusztusában, Nagyboldogasszony tiszteletére szeretnénk megünnepelni a dévai ferences kolostor - templom háromszázadik születésnapját!! Reméljük, hogy sikerül a nagy munkát befejezni Isten dicsőségére és mindannyiunk örömére! Bakancslistádra feltétlenül írd fel: Déva, Nagyboldogasszony ünnepe!
Szeretettel várunk, 
Csaba t.

 

Bővebben: Adventi pirkadat - 1. hete - szerdaAz Úr érkezik kegyelmével is.
A kegyelmeket - az üdvösség érdekében jóságos Istenünk ingyen adja, nem érdem alapján -  felemelkedésünkért kapjuk. 
Szent Bonaventura a belénk sugárzott fénynek és szeretetnek tartja.
A kegyelem mindig Isten közeledése, - élete bennünk - és állapotában tudok olyan érdemeket szerezni, amelyeket az Úr örök élettel jutalmaz. A kegyelem mindenkire kiárad, de csak akkor lesz gyümölcsöző, ha együtt működünk Isten kegyelmével.   
Halljuk, mintha Szent Pál nekünk mondaná: "Veletek kapcsolatban szüntelenül hálát adok az Istennek azért az isteni kegyelemért, amelyet Krisztus Jézusban nyertetek. Benne gazdagok lettetek minden tanításban és ismeretben. A Krisztus melletti tanúságtétel is megszilárdult köztetek. Így semmi kegyelmet sem nélkülöztök, amíg Urunk, Jézus Krisztus megjelenését várjátok, 8aki mindvégig megerősít titeket, hogy feddhetetlenek legyetek Urunk, Jézus Krisztus napján." (1Kor 1,4-8.)
Mai napunk közös feladat ez legyen, hogy éljek együtt Istenünk kegyelmi adományaival, hogy megszülethessen bennem a Megváltó!
Bonaventura testvére

Bővebben: Molnár Levente operaénekesselMolnár Levente operaénekes és a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem ének szakos diákjai Déván mindkét templomba nagy sikerű koncertet tartottak!! Hálás szeretettel köszönjük a nagylelkű ajándékot! 
Szeretettel, 
Csaba t. 

Bővebben: Advent első vasárnapja!A csíkszentsimoni Szent László otthonban  így ünnepelték meg az Advent első gyertyagyújtását. " Megbeszéljük, hogy ki mivel várja a Szent estét és megígérjük hogy ebben próbálunk egymásnak segíteni."
AMEN.

Bővebben: Adventi várakozásAz adventi várakozás lényege szerint: várakozás arra, Aki van; ahogy a szeretet misztériuma sem egyéb, mint vágyakozás az után, aki van, aki a miénk. 
Áldott adventi készülődést kívánunk Mindenkinek!

1. oldal / 684