Bővebben: Saját életük ösvényén!Jó látni, hogy a gyerekeink nem csak megnőnek, de ügyesen, szépen haladnak is a saját életük ösvényén!!! 
Tamásnak szeretettel gratulálok a hajtási jogosítvány megszerzéséhez!! 
Szeretettel,
Csaba t. 
Örömmel jelentem Páljánis Tamásnak ma sikerült a jogosítvány engedélye B kategóriából.

Bővebben: Kereszt súlya...

Bővebben: Nyugalom...Sajnos a kép mellé sem az erdő csendjét, nyugalmát, békéjét nem tudom oda fényképezni, pedig anélkül így két dimenzióban nem az igazi... , de azért talán felébreszti bennetek a vágyat, hogy útra keljetek az anyatermészetbe!!
Szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: CSAK ISTEN ADHATJA MEG AZT AMI UTÁN SÓVÁRGUNK…A tökéletes szeretetet keressük sóvárogva ezen a földön, de ember soha nem tudja teljesen betölteni a vágyainkat. 
Csaba testvér
Bővebben: URAM A TE SEGÍTSÉGEDDEL …Az ember gyenge, tisztaságunkat törékeny cserépedényben tartjuk , és a legnagyszerűbb embert is megkörnyékezi a gonosz lélek , és próbálja összetörni a benne lévő kincseket .
Az ember legbelsőbb szentélyébe nincs bejárata a gonosznak . Oda csak as léphet be, akit tudatosan beengedünk.
Csaba testvér

Bővebben: Imádkozzunk!

Bővebben: Tóth Andrea lett a Székelyhídi új házvezetőTóth Andrea lett a Székelyhídi új házvezető, miután elődének Nagyfalusi Évának megkérték a kezét! (Évának gratulálunk, kívánjuk, hogy nagyon boldog legyen Csíkszeredában és eredményesen szépen segítse a székelyföldi otthonainkban felnövekvő és már felnőtt gyerekeinket.... majd erről az új munkájáról beszámolunk.) 
Andrea a Tusnádi házból jött át (az ottani gyermekek nagy szomorúságára), a gyermek Jézus Otthon vezetéséért Székelyhídra. Szeretettel ajánlom öt is az ottani gyermekeket az imáitokba, segítő szeretetetekbe! Álljunk melléje e szép, de nem könnyű munkában, felnövekvő gyermekeink érdekében!  
Bizalommal, 
Csaba t.
Bővebben: URAM IRGALMAZZ …A szeretet, a szelíd jóság, a türelmes, nyugodt közeledés hidat ver a két világ közé, a bizalom bizalmat, a barátság barátságot szül! 
Ha ösztönösen Krisztus útjára lépünk, Aki, bár világot teremtő nagy Isten, mégis karácsony éjjelén végtelen gyöngéden, védtelen kisgyermekként jött közénk! Az irántunk lángoló szeretet, Jézus Krisztust kicsivé, gyengévé, sebezhetővé tette, és nem csak karácsony éjjelén, hanem mindörökre! A mi egyetlen reményünk Isten jóságos gyöngédsége! Az a gyöngédség, az a végtelen szeretet, mely a hatalmas, erős Istent, hozzánk bújó, védtelen gyermekké tette!  Erő az erőtlenségben, nagyság a védtelen kicsinységben! Csodálatos!!!
Mesterünknek szelíd türelmét mellyel felénk közeledik, ne csak csodáljuk, hanem merjünk mi is egymásnak jóságos kisebb testvérei lenni! Ne egymás fölött ítélkezve, sebeket okozva éljünk a magunk bezárt világában, hanem ezzel a krisztusi türelmes szelídséggel közelítsük meg testvérünket, szeressük ki egymásból a jót, a szentet. A szeretet szeretetet szül, és olyan értékeket hoz felszínre belőlünk akik szeretünk, és társunkból is akit szeretünk, melyről nem is álmodtunk! A szeretet a csodák földjére vezet, olyan boldogságot termő útra, mely a mennyországba torkol! A szeretet az egyetlen erő, mely egy új korszakot nyithat nem csak az emberiség életében, de az én mindennapjaimban is! A gyerekeimnek sokszor mondtam, hogy a krisztusi szeretet egy igazi varázsvessző, melyet ha Mesterünk példájára a kezünkbe vesszük, s az Ő értünk kicsinnyé váló jóságos lelkületével használjuk, akkor csodákat fog tenni az életünkben! 
...Arra gondoltam, hogy mennyire más lenne a világ, ha mi mindannyian ilyen jóságos emberszelídítő jósággal közelednénk egymáshoz!
Szeretettel,
Csaba testvér
Bővebben: Jöjjetek hozzám mindnyájan...Egy beteg embernek orvosra van szüksége. Amikor az ember kicsinek, esendőnek érzi magát, amikor úgy érzi, hogy szétesik körülötte a világ, akkor kihez mehetne, hová mehetne?! Istenhez fordul segítségéért. 
A mi Urunk olyan jósággal mondja: ′′Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak és terheltek vagytok, és én megnyugtatlak titeket." (Máté 11,28)
Csaba t.
Bővebben: Gálospetri gyerekeink szárazon és vízen!A jókedv, és a vidámság bőségesen megtalálhat a házban amint a képek is bizonyítják!! Itt most a szederszínű cipőkről szeretnék írni!! A lányok elmentek napszámba dolgozni, és első keresetükből vettek maguknak egyforma cipőt, amire nagyon büszkék!! Én meg rájuk vagyok nagyon nagyon büszke, mert lám nem csak dolgozni tudnak a mi gyerekeink, hanem a munkájukat már anyagilag is értékelik, és ők a keresetüket szeretettel, szépen be tudják fektetni!! Istennek legyen hála a gálospetri otthonunkért, a Szentháromságról elnevezett házért és annak nagyszerű nevelőiért Erzsikéért és az ő szeretett kolléganőjét Éváért!! 
Hála és köszönet a munkájukért, amiért ilyen ügyes gyerekeket nevelnek, 
Csaba t.
Bővebben: Játék...Molnár Orsi: Tekeredik a kígyó
Tekeredik a kígyó
Tekeredik a rétes
Legfinomabb ha édes
Ha elfogyott az összes
Egy se marad ki éhes
Tekeredik a kígyó
Ha jó hosszú az a jó
Minnél hosszabb, annál jobb
Ugorj härmat hopp-hopp-hopp
Megáll, hogyha elfárad
Fújtat is egy jó párat
Ha megpihent elindul
Megyünk vele juj-juj-juj
Siet szalad a rétes
Akkor is ha száz éves
Jancsi, Julcsi neveti
Most forduljon mindenki!
Tekeredik a kígyó, rétes akar lenni, 
tekeredik a rétes, kígyó akar lenni
Tekeredik a kígyó, rétes akar lenni, 
tekeredik a rétes, kígyó akar lenni
Sétálunk, sétálunk, egy kis dombra lecsücsülünk, csüccs!

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Azt a békét, örömöt, boldogságot, amely az ember szívét akkor tölti el, amikor hazaér, amikor hozzá tud bújni a mennyei Atyjához, Istenének a kezébe simul, nehezen tudom elmesélni. Az ember ebben az ölelésben teljesedik ki, és emberi méltóságunk talán ekkor van a legmagasabb fokon. Isten karjaiból kibontakozva visszatérni a munkánkba, ez az igazán gyümölcsöző és szép, értékes és értelmes az életünkben. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 7. péntek, Ibolya napja van. Holnap László napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A hívek

A más vallásúak és a hitetlenek ezzel szemben nem sajnálják arra fecsérelni az idejüket,hogy széles körben terjesszék a Katolikus Egyház elleni vádakat, miközben az Egyház alig védekezik.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube