Bővebben: Csodálom a áldott tavaszCsodálom a áldott tavaszt, ahogy apró léptekkel, de határozottan haladva, belakja világunkat. Ma itt egy kis hóvirág, aztán már bújik a nárcisz, a tulipánt! Napról - napra, lassan, itt is - ott is  bomlik, virágzik, élni kezd a sok növény, ragyogó zöld lesz a világ.  A kosárkötő példájára a vesszőt, nem törni, hanem hajlítani kell. 
Kedves kollégák, pedagogusok, a drága tavasz legyen a mesterünk, tanuljunk tőle apró léptekkel, határozottan haladni a céljaink felé! 
Szeretettel, 
Csaba t.
Kép: a dévai templom virágoskertje.

Bővebben: Szent Benedek mindennapi imájaElzarándokoltam Pannonhalmára, Szent Benedeknek szép szobrához és elmondtam az alábbi imát.  Alázattal kértem, hogy közös szülőföldünk, a vén földrészünk sok - sok gondját, baját mint Európa védőszentje vigye gondviselő mennyei Atyánk színe elé! Kérjük együtt is bizalommal, hogy közbenjárására az áldott béke költözzön a csatatereken szorongó katonák közé, az ember szívébe.
Szeretettel,
Csaba t. 
Szent Benedek mindennapi imája
Adj nekem, jóságos Jézusom,
Téged megértő értelmet,
Téged átélő érzelmet,
Hozzád siető lelket,
Irántad buzgó bensőséget,
Rád bukkanó bölcsességet,
Téged felismerő világosságot,
Érted égő szeretetet,
Benned élő szívet,
Téged dicsérő tetteket,
A Te szavaidra hallgató fület,
A Te szépségedet szemlélő szemet,
A Te fölségedet magasztaló nyelvet,
Neked kedves életmódot,
A Tőled küldött bajokat elviselő békességet,
Hozzád vágyó hű kitartást,
És adj, Jézusom, boldog halált!
Jutalmazz jelenléteddel,
Fényes feltámadással,
És az örökké boldog életben add jutalmul magadat.

Bővebben: Elvész a nyom"Minden háború csak halált hoz, sok-sok ember halálát, akiknek dolgozni kellett volna, és nem meghalni. És szegénységet hoz, csapást, nyomorúságot. Akár megnyerik, akár elvesztik, a háborúban csak veszíteni lehet."
Wass Albert - Elvész a nyom

Bővebben: Erdélyi turnéKicsoda valójában Böjte Csaba? Milyen utat járt be a gyulafehérvári teológiai évektől a Dévai Szent Ferenc Alapítvány megalapításáig? Hogyan reagált az életében felmerült nehézségekre, botrányokra, karaktergyilkossági kísérletekre?
A jövő héten erdélyi turnéra indulunk Böjte Csaba testvérrel bemutatni a Fényből és sárból-Böjte Csaba életrajzi könyvét. 
Március 5. Kolozsvár
Március 6. Marosvásárhely
Március 7. Csíkszereda
Március 8. Kézdivásárhely
Március 9. Oroszhegyi Római Katolikus Plébánia (itt délelőtt 10-től, szentmisével egybekötve)
Részletek a plakátokon.
Mindenkit várunk nagy szeretettel!
A könyv a helyszíneken kapható lesz.

Bővebben: Beszélgetés a Kossuth RádióbanAz utóbbi hónapokban több alkalommal kérte fel a Kossuth Rádió műsorcsatorna Dr. Osztie Zoltán plébános atyát arra, hogy műsorvezetőként hívjon meg ismert közéleti személyeket "Az Este" című műsorfolyamba.
Február 21-én Böjte Csaba ferences szerzetes testvér fogadta el Zoltán atya invitálását egy beszélgetésre.
A beszélgetés néhány nap múlva adásban lesz.
Hallgassa meg Ön is!
fotó: az MTVA szives engedélyével

Bővebben: A Szűzanya 2024. február 25-ei üzeneteDrága gyemekek! Imádkozzatok és újítsátok meg szíveteket, hogy a jó, amit elvetettetek az öröm és az Istennel való egység gyümölcsét teremje. A konkoly sok szívet benőtt és terméketlenné váltak, ezért ti, kicsi gyermekek, legyetek fény, szeretet és az én kinyújtott kezem ebben a világban, amely Istenre vágyakozik, aki a szeretet. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.

Bővebben: Köszönjük Cserhalmi Zoltán!Hamar eltelt az egy hónap, amíg önkéntesként az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub sportolóit segítette a magyarországi közgazdász Cserhalmi Zoltán.
A magánoktatási rendszerben tanuló fiatalok tanulását felügyelte, tanította őket.
Nagyon hálásak vagyunk neki - mondja Huszár Árpád.
Cserhalmi Zoltánnak a hónap bajnoka elismerést ajándékoztuk.
Köszönjük a munkáját, minden jót kívánunk neki a továbbiakban! 

1. oldal / 739