Bővebben: Torockói Otthonunk huszadik tanév végén...Torockói Otthonunkat húsz évvel ezelőtt Kis Szent Teréz oltalmába ajánlottuk. Az évek alatt sok gyermek felnőtt e gyönyörű helyen fekvő szép otthonban. Szeretnénk holnap egy hálaadó szentmisét bemutatni mindazokért akik e háznak lakói voltak akár mint gyerekek, nevelők, vagy önkéntesek. Természetesen imádkozunk azokért is, akik az otthon létét, működését támogatták, imádságos szeretettel kísérték. Közülük már többen nem élnek, gondolok most a tiszteletre méltó Kéri Gáspárra, aki Budapestről irányította a figyelmet e hegyek között megbúvó házra és aki e ház gondozását végakaratában a fiára hagyta, aki ma már nem az édesapa akaratából, hanem a gyerekek iránti elkötelezettségből látogatja az otthonunkat. Őértük és gyermekeink minden barátjáért hálatelt szívvel imádkozunk a huszadik tanév végén. 
Istennek legyen hála, 
Csaba t. 

Bővebben:  Köszönet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek- 2023A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt 15.000.000 Ft támogatásával a Szent Ferenc Alapítvány több otthonában sikerült a télre szükséges tűzifát megvásárolni.
A Szent Ferenc Alapítvány ezúton is köszönetet mond a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek, melyek támogatása révén több száz nehéz sorsú erdélyi magyar gyermek számára biztosítottak meleg otthont, kényelmes lakókörülményt.
2023

Bővebben: Kívánunk nektek további sikert az életbe!Ballag már a vén diák tovább, tovább,
Isten veletek, cimborák, tovább, tovább,
ez út hazámból elvezet,
pajtások, nyújtsatok kezet,
tovább, tovább, tovább,
fel, búcsúcsókra, cimborák!
Ma el ballagott Kriszti és Csabi .
Kívánunk nektek további sikert az életbe!
Szent Katalin Gyermekotthon - Kászonimpér

Bővebben: A legnagyobb csoda az emberSok csoda van ezen a világon, de számomra a legnagyobb csoda az ember. Ernő és a kedves felesége, nálunk a Szent Ferenc Otthonaiban nőttek fel. Egymásra találtak, fent Háromkuton, Gyimes és a Gyilkostó között félúton, egy gyönyörű völgyben otthont alapitottak és most ott nevelik két szép gyermeküket! 
Az a vidék meseország, gyönyörű táj, érdemes  meglátogatni, a család finom csángó puliszkával, sült pisztrangal, szeretettel fogad! 
Itt a nyár, bakancslistádra írd fel: 
Háromkút, 0040736785595
Szeretettel, 
Csaba t.

Bővebben: Imádkozzunk együtt a végzősökértMinden egyes végzős gyermekünkért, hálát adok, mert minden egyes élet, akit karjaim közé fogadhattam, Isten drága ajándékának tartok. 
Varga Viola - Erzsébetet egészen kis korába fogadtuk be a dévai otthonba. Istennek hála szép nagy lány lett, felnőtt, és most érte és minden végzős diákért imádkozzunk, hogy eredményes érettségi vizsgát tegyenek.
Imádkozzunk együtt a végzősökért, 
Csaba t.

Bővebben: Nagy fagyizással ünnepeltekHála és köszönet mindazoknak, akik saját dolgaikat félretéve meglátogatják a gyermekeinket, jósággal, szeretettel. Éva a messzi Ausztráliából jött és a találkozás örömét a máréfalvi gyermekekkel egy nagy fagyizással ünnepelték meg. 
Isten fizesse,
Csaba t. 

Bővebben: Esztelneki otthonunk virágba borultTudod, mi a virág?                           
 A földnek jósága:                                   
Tudodod, mi a jóság?                          
A lélek virága!                                       
(Petőfi Sándor)

1. oldal / 753