Bővebben: Bármit hoz a jövő …Csak egyetlen út áll előttünk nyitva: a szeretet útja. Minden más út zsákutca, mely nem vezet sehova. Ha lenne valahol egy kis rövidítő az erőszak poklán keresztül, akkor legalább nagypénteken Krisztus rálépett vol na, de nem tette. Ő kitartott a szeretet útján nagycsütörtökön, nagypénteken keresztül a kereszthalálig, a húsvét hajnali dicsőséges győzelemig. 
Csaba testvér 
Bővebben: Tanulási kedv!Székelyhídon akárcsak Nagyszalontán a gyermekek elhozták a templomba az iskolás táskáikat is, jól megtömve könyvekkel, tanszerrel... Végül is nem csak motorokat, autókat, ételt, házat hanem az iskolába használatos tanszereket, táskát is meg lehet szentelni!! Fontos, hogy a gyerekek lássák, hogy számunkra felnőttek számára, de az Egyház számára is nagy érték mindaz ami az iskolákban történik! Egy ilyen szentmisében nem csak a jó Isten áldását kérjük gyermekeinkre, hanem mi magunk is kifejezzük bizalmunkat, tiszteletünket a tanuló, iskolába járó gyermekeink iránt!! 
Szeretettel kérek mindenkit, hogy folyamatosan tápláljuk, élesztgessük gyermekeink tanulási kedvét!!, 
Csaba t. 
Bővebben: Sok boldogságot!Kedves Dójnának, nagyra nőtt szép lányunknak és a párjának sok boldogságot kívánok! 
Sok szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: Örök élet felé…Mikor ? Nem fontos sem az nap, sem az óra , egy dolog biztos , hogy jön a te Megváltód , és te mint a szerelmes a szerelmére ,vágyakozzál , és közben csinosítsd magadat az erények szép virágaival .
Csaba testvér
Bővebben: Vidám tanévkezdés...Érmihályfalvi Otthonunkban vidám tanévkezdés!! Isten vezesse őket a tanév minden napján!!!
Csaba t.
Bővebben: 14 év...14 éve, hogy Kovásznán működünk a Dévai Szent Ferenc Alapítvány keretén belül. Úgy a bentlakó, mint a délutáni oktatás-foglakoztatás tevékenységünk ingyenes. Jó tudni, hogy nagyon sok fiatal élt és él ezzel a lehetőséggel és különböző egyetemeken folytatják, vagy már befejezték a tanulmányaikat. Megérte az ők érdekükben dolgozni, élni, nevelni, nevelődni velük. Köszönjük a jelenlegi és mindenkori városvezetésnek,egyházaknak, hogy mellénk álltak, befogadtak támogatnak. Ugyanakkor minden kovásznainak, és nem kovásznainak, aki úgy érezte, jobb adni, mint kapni, ismételten köszönjük a segítségét.
Kolozsi István
Bővebben: Istent keresve…Isten a keresztségben nem kész gyümölcsöket ad , hanem szent magvakat , melyeket kitartó becsületes munkával , gondoskodó szeretettel nekünk kell az életünkben kibontakoztatnunk.
Fiatalkoromban nagyon vágytam arra , hogy találkozzam egy boldog emberrel. Akármerre keresgéltem , azt láttam , hogy igazából csak azok az emberek valóban boldogok , akik Istent keresik , az Ő közelében élnek .
Csaba testvér
Bővebben: Lóránd testvérrel...Loránd testvér eljött Dévára motorral bemutatta a szentmisét és haza ment Szécsénybe! Jött - látott - győzött! 
Szeretettel, 
Csaba t.

Bővebben: Pozitív gondolat

Bővebben: Tanévkezdő szentmise SzékelyhídonSzékelyhídon ma este, 18.00 órától tartjuk a tanévkezdő szentmisét! Gyertek imádkozzunk gyermekeinkért és a gyerekeket segítő pedagógusokért, jótevőinkért, hogy eredményes, szép tanévünk legyen,
Csaba t. 
2019 szeptember 16.
Bővebben: Gyertek imádkozzunk együtt!Nagyszalontai gyerekeinkért imádkozunk ma, 2019 szeptember 16-án 13.00 órától, a helybeli katolikus templomban! A most kezdődő új tanévben, a kedves gyerekeinknek erőt, kitartást, jó tanuláshoz kedvet szeretnénk kérni Istentől!! Tanáraikra, pedagógusainkra úgyszintén a Szentháromság áldását szeretnénk kérni! 
Gyertek imádkozzunk együtt, mert amit együtt kérünk Megváltonktól, azt elnyerjük!! 
Reménnyel nézve a holnapba, 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ha én megengedem, hogy a gyermekkönyvtárunkba valami bekerüljön, arról hiszem, hogy a fiatalok javára válik. Isten jobban elrejthette volna az atomvilág vagy az univerzum titkait, de ha csak olyan „magasra” tette, hogy mi is el tudjuk érni, akkor igenis gyermeki kíváncsisággal fel kell ütni a könyv lapjait, de ezt a több ezer éves múltunk által szerzett tapasztalatok elővigyázatosságával kell megtennünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. szeptember 22. vasárnap, Móric napja van. Holnap Tekla és Líviusz napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mária szűzi életformája

Mária szűzi életformája a maradéktalan Istennek való önátadás kifejezése, hogy ő szívvel és lélekkel, testestül-lelkestül „igent” mondott az isteni tervre, egész lényével kizárólag Istenhez tartozik.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube