Bővebben: ISTENI BÖLCSESSÉG …A múlt és a jövő az a két pólus, melyeknek feszültségében él az ember. Isten bölcsességében úgy látta jónak, hogy az ember elől elrejtse a jövőt. Ha tudnánk a holnapi nap terheit, össze is roppanhatnánk alatta, mert az erőt mindig csak a mai nap nehézségeihez kapjuk. Ha ismernénk a jövőt, nem dönthetnénk szabadon, és talán a jelenben kevesebbet fáradoznánk, küzdenénk.
Csaba testvér
Bővebben: Be vagyunk zárva...Be vagyunk zárva, úgy érezzük, hogy levágták szárnyainkat! Gondolom, hogy most még értékesebbek vértanú elöljárónk Boros Fortunát atya gondolatai, melyeket, Hugó testvér osztott meg a maga bezártságában!! Tartsunk ki a jóban, figyeljünk most különösen is arra, mi testünk, lelkünk üdvösségére van! Hálával ferences testvéreim iránt,
Csaba t.
Fortunát atya szentföldi zarándokútját felidézve írja:
“Néztem az a szűk helységet, ahol az Úr hírnöke készült elő a legszebb küldetésre. Istenem, mily kevés kell ahhoz, hogy az ember eszköz lehessen az Isten kezében! Mennyire tévednek azok, akik azt hiszik, hogy a hivatáshoz sok külső kellékre, cafrangra van szükség, de még veszedelmesebb azoknak balhiedelme, akik a lelki életet s az apostoli munka eredményét külsőségekre építik s az élet értékét ebben keresik. Ha volt valaha ilyen gondolatom, azt örökre itt hagyom, itt e szűk helyen...”
P. dr. Boros Fortunát O.F.M., Szentföldi utam, Szent Bonaventura könyvnyomda, Kolozsvár 1940, 50.
Bővebben: Ferencesek a levéltárban!!Oly sok olyan munkánk van, amire soha nem jutott idő... a telefonunkban, a számítógépünkön, de a levéltárunkban is rengeteg a tennivaló, de talán a lelkünkben is...
Ez az úttalan karantén a belső, külső nagytakarításoknak is az időszaka lehet... Használjuk fel bölcsen a váratlanul nyakunkba szakadt sok időt, csendesüljünk el, és a lim - lomitól szabadulva rakjunk rendet a lelkünkben és környezetünkben!!
Kép: Hugó és Imre testvér a kolozsvári levéltárban keresi a rendet...
Bővebben: ÉS AZ IGE TESTTÉ LETT…Isten a maga legbensőbb arcát , lényének rejtett szép vonásait jónak látta  Mária karjai közül megmutatni . Egyházunk számára a végtelen Istent a legteljesebben  Mária mutatja fel , és ez a Szűzanya által felmutatott istenkép többet elárul a végtelen szeretetről , jóságról , mind az egész ószövetségi Szentírás együttvéve !
Csaba testvér 
Bővebben: FERENC PÁPA PÉNTEKRE IS KÖZÖS IMÁRA HÍVTA A KERESZTÉNYEKETFerenc pápa a szerdai általános kihallgatás végén megismételte felhívását, hogy a médián keresztül minden keresztény csatlakozzon péntek este 6-kor a Szent Péter-bazilika előtt vezetett imájához.
Az imát a Duna Televízió, a Bonum Televízió, a Magyar Katolikus Rádió és a Szent István Rádió élőben közvetíti - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményében.
"Isten igéjének meghallgatása és a szentségimádás után Ferenc pápa Urbi et Orbi áldást ad, melyhez teljes búcsú kapcsolódik" - írták.
Bővebben: A Szűzanya 2020. március 25-i üzeneteDrága gyermekek! Veletek vagyok ezekben az években, hogy az üdvösség útjára vezesselek benneteket. Térjetek vissza Fiamhoz, térjetek vissza az imához és a böjthöz. Gyermekeim, engedjétek meg, hogy Isten szóljon a szívetekhez, mert a sátán uralkodik és el akarja pusztítani az életeteket és a földet, amelyen jártok. Legyetek bátrak és döntsetek a szentség mellett. Látni fogjátok a megtérést a szívetekben és családjaitokban, meghallgatásra talál az ima, Isten meg fogja hallgatni kiáltásotokat és békét ad nektek. Veletek vagyok és megáldalak benneteket édesanyai áldásommal. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.
Bővebben: Isten tenyerén...Vajon a füst válik szeretetté vagy a szeretet szivárog be otthonainkba még a kéményeken keresztül is? Bárhogy is, szerencsések vagyunk, mert Isten tenyerén ébredezhetünk. 
Dévai Kölyök Manufaktúra festett Falapka (kissé repedt fára)
Bajczi Marianna
Bővebben: A FOHÁSZ AZ ÉG FELE SZÁLL…Sok sok minden leállt, vízszintes irányú mozgásunkat korlátozzák, de tudnunk kell, hogy az ég mindannyiunk számára nem csak nyitva áll, de elérhető is!!   Az egymással való találkozásaink ritkulnak, a Teremtőnkkel való együttlétünk el fog mélyülni, hisz az imát nem függesztették fel! 
Csaba testvér 
Bővebben: Miénk itt a tér - és nem a koronavirusé1. Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel,
A ház is a miénk, mert mi viseljük el,
Nekünk kevés fény jut, árnyékból van több,
Sötét szobánkban a pók rossz hálót köt.
                        Refrén:  Miénk itt a tér, miénk itt a tér.
2. A mély udvarokban csak ecetfa nő,
A lépcsőn melyen járunk, elkopott a kő,
Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel,
Ismerős a fütty, és egymásnak felel.
                          Miénk itt a tér, miénk itt a tér.
3. Csavarogtunk mi már sokszor délután,
Ápolt kerteken, hol elfeküdt a nyár,
És ha este lett és indultunk haza
Visszafogadott minket ott a tér dala.

Képek a www.life.hu

Bővebben: Derű...„Arra buzdítok minden kedves olvasót, hogy ne foglalkozzon a világ hisztijével, inkább ültessen a kertbe egy fát, gondozza a rózsabokrokat, főzzön valami finomat, kedveskedjenek pajkosan egymással, és tegyék rendbe az otthonukat!
Ettől jobb lesz a világ, értékesebb lesz az élet. Viszont ha bosszankodnak, pánikba esünk, akkor legfeljebb csak idegesebb lesz a világ. Ha azt mondanák, hogy itt a világvége, akkor is szépen megöntözném a virágaimat, és ebéd közben megnevettetném a gyermekeinket, mert a jó Isten ezt a feladatot bízta rám, és mert talán a friss virágok között, derűs együttlétben a világvége is elviselhetőbb lesz.”
Bővebben: Itt a tavasz - mese nincs!!!Minden talpalatnyi hely, a bomló virágok, az éneklő madarak, a kövek, de még az aszfalt is ezt hirdeti, harsogja!! Nevelő nénikre nehéz idők járnak!! 
Imádkozzatok érettünk, 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nem elég a tudás. Mindent tudhatunk Istenről, a szeretetről, de ha nem kelünk útra, ha nem lépünk a szeretet útjára többet akaró, vágytól vezérelt szívvel, elveszünk. Mit jelent ma úton lenni? Se én, sem más nem látja az egész utat, de mindig felsejlik a következő lépés körvonala.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. március 28. szombat, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten természetéről nagyon sokat árul el

Karácsony estéjén a pásztorok, majd a napkeleti bölcsek ugyanolyan gyereket láttak, mint bárki más, de hitükkel át tudták ölelni az Istent.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube