Bővebben: A legfontosabb ima...A Miatyánk szavai Jézus szájából törtek fel, elsősorban azért olyan fontosak a számomra. Olyan jó tudni , hogy ezt az imát immár évezredek óta sok szent hosszan forgatta a szívében. Mikor ezt az imát mondjuk egy hosszú sor végére állunk a szentek közé. Hihetetlen jó érzés ebbe a sorba beállni és kullogni a legvégén. 
Csaba testvér 
Bővebben: Isten áldja a nagyszalontai végző gyermekeinket!Isten áldja a nagyszalontai végző gyermekeinket!!
Büszke örömmel, 
Csaba t.
Bővebben: Megfelés…Felteszek néhány   kérdést magamnak is : Hány ember számára vagyok én a világon a legfontosabb ? Ezeket az embereket mennyire becsülöm meg ? Vajon hány ember érzi azt, hogy rám mindig és minden körülmények között számíthat ? 
Csaba testvér
Bővebben: Napjaink így indulnak somlyói házban...Napjaink így indulnak amikor ,nem csak magunkat hanem minden Jótevőnket,Barátunkat , a mindenkori bajban levő gyerekek társakat,nevelőket, az Értünk fáradozóakat ,szívünkben be visszük kicsiny, de gyönyörű kápolnánkba 
..."Senki sem tudhatja, hogy mi fog történni a következő percben, és az emberek mégis mennek előre. Mert bíznak. Mert van Hitük."
...."A hit elhárít minden csapást és kristálytiszta vízzé változtatja a mérget is."
Paulo Coelho
Helytálló csapat + 5 fő aki ,még nem érkezett be
Bővebben: Bizalommal néznek e ház lakói is a jövőbe!Istennek legyen hála eljutottam Gyergyószentmiklósra is, a Szent Antal otthonban! Kevés ideig voltam velük, de amint a képről is látható minden nehézség ellenére, szeretettel, bizalommal néznek e ház lakói is a jövőbe!!
Imádkozzunk Orsiért, és az ő férjéért Paliért, meg e ház minden egyes lakójáért!!
Sok szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: ISTEN EGY ÖRÖK KAPCSOLATRA VÁGYIK …Az első parancsolat azt mondja , Uradat , Istenedet imádd ! Nem azt mondja , hogy “vasárnap menjél el templomban, aztán elválunk , s a lényeg , hogy jó munka, hogy jó munkaviszonyban legyél velem .” Isten nem egy futó kalandot keres , hanem örök otthonra vágyik az ember szívében .
Csaba testvér 
Bővebben: ISTEN MEGHALLGAT HA MEGSZÓLÍTJUK…Ha az emberiség számára fel kellene írnom receptet, mely megoldhatná a világunk problémáit, azt írnám : végy naponta háromszor legalább  tíz percet, amit a Jóistennel töltesz. Ez lenne a legelső, amit előírnék, igen minden nap próbálj meg Isten jelenlétében élni.
Csaba testvér
Bővebben: Isten éltesse sokáig a gyermek Jézus ünnepén a gyermekeinket... Déván a gyerekek is készültek a gyerek napra.... színesen, tarkán, vidáman, kiszámíthatatlanúl, ez az ők koreográfiájuk... Úgy érzem, hogy a friss, mindig mindent megújítani akaró parttalan élet fakad fel bennük, általuk! Az élet, mely csodálatos, mely nem csak a Teremtő ajándéka, hanem Jézus szavai szerint maga az Isten! "Én vagyok az út az igazság és az Élet!" Jn 14,6
Isten éltesse sokáig a gyermek Jézus ünnepén a gyermekeinket... 
Ma értük imádkozzunk! 
Szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: PÜNKÖSD, AZ EGYHÁZ SZÜLETÉSNAPJA…Utazás a semmiből a végtelen felé nemcsak az emberek , hanem az egyház útja is . Az egyháznak fel kell nőnie oda , hogy részévé válljon Isten országának . Állandóan jobb egyházat kell teremtenünk , mint amilyen volt . Állandóan , újból és újból az Isten parancsait, törvényeit kell szegeznem a saját szívem ajtajára :” Ecclesia semper reformanda- Az egyház mindig megújításra szorul .”
Csaba testvér
Bővebben: Pünkösdi ragyogás...Pünkösdi ragyogás a Kolping Házban!! 
Csaba t.
Bővebben: Indulok Székelyföldre...Meghívtak Csíksomlyóra pünkösdi misét, elmélkedést tartani 18.00 órától! ... 2020 március 15-től nem voltam Dévától távol... Kíváncsi vagyok még tudok-e egyáltalán vezetni!?
Lelkemnek jól esik, hogy első utam Csíksomlyóra Mária lábához vezet! Szeretettel hívlak, gyertek imádkozzunk együtt, kérjük Szűzanyánkat seperje ki világunkból ezt a sok apró vírust, hogy szabadon, szeretettel építhessük Szent Fia szeretet országát!
Kisebb testvéretek, 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nagyon nehéz egy focistának is úgy küzdenie, ha minden félresikerült rúgására »fújolásba«, átkozódásba tör ki a nézőközönség. Aki a Himalája megmászása közben lecsúszik és összetöri magát, azt senki sem szidja, hanem segítenek nekik, hogy meggyógyuljon, talpra álljon. Ugyanígy, amikor a hívek azt látják, hogy a kezdő pap, de akár az idősebb is, botladozik, nem megy minden neki száz százalékosan, akkor ne a háta mögött kritizálják, ne lenézően beszéljenek róla, hanem imádságos szeretettel, jósággal álljanak mellé, segítsék mindenben, hogy társai tudjanak lenni az Isten országát építő munkájában.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. június 7. vasárnap, Róbert napja van. Holnap Medárd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A szeretetnek koncentrikus körei

A szeretetnek koncentrikus körei vannak, nekem is elsősorban a saját gyermekeimet kell jóllakatnom, utána következnek a többiek, de ez nem jelenti azt, hogy ember és ember között különbség lenne.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube