Bővebben: ISTEN MEGBOCSÁTÁSÁT KERESVE…Ha az ember a gyónásban csak élményt, emberi kielégülést keres, vagy ha lelki vezetés helyett lelki fecsegést szeretne kapni, könnyen csalódhat.
Csaba testvér
Bővebben: Átváltozás...Azt kérdezték tőlem, hogy egy szülőnek, egy pedagógusnak mi a hívatása? A költőnél jobb választ nem tudok adni, 
Csaba t.
Pilinszky János:
Átváltozás
Rossz voltam, s te azt mondtad, jó vagyok. 
Csúf, de te gyönyörűnek találtál. 
Végig hallgattad mindig, amit mondtam. 
Halandóból így lettem halhatatlan.
Bővebben: Megérkeztünk szerencsésen a Szentkuti Máriához!Megvolt az első elmélkedés!! A lelkigyakorlat során Jézus Krisztus főparancsát szeretnénk átelmélkedni:
"És megkérdezte Jézust egy a törvénytudók közül: Mester, melyik a legfőbb parancs a Törvényben? Jézus azt mondta neki:
1. Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből!
2. Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!" (Mk 12,30-31)
Bővebben: A dér...A dér, olyan meteorológiai jelenség, mely akkor jön létre, ha a harmatpontja alá hűlt levegő a víz fagypontja alatti hőmérsékletű felülettel érintkezik, párakicsapódást idézve elő. Fagyos reggeleken figyelhető meg, amikor a levegő páratartalmának egy része a folyékony halmazállapot közbeiktatása nélkül közvetlenül lecsapódik a szilárd felületeken.
A dér a harmathoz hasonló körülmények között képződik, azzal a különbséggel, hogy kialakulása nem fagypont felett zajlik le. Létrejöttének fő oka a szilárd felszínek hőkisugárzás útján való lehűlése. Fehér, kristályos megjelenésű, nem hulló csapadék.
A talajon, a növényeken és különböző tereptárgyakon figyelhető meg. Télen akár egész nap megmaradhat. A dér komoly kárt tehet a növényekben, különösen akkor, ha a levegő hőmérséklete nemcsak a talaj közelében, hanem a magasabb légrétegekben is fagypont alá süllyed.

 

Bővebben: Ház szentelés 2020Áldás a háznak,áldás a bennelakóknak, hogy ők maguk is áldássá váljanak mindazok számára akik környezetben élnek.
Kép: Szent István Gyerekvédelmi Központ
Bővebben: ISTEN SZERETETE NINCS FELTÉTELEKHEZ KÖTVE…Isten minden embert örök szeretettel szeret, és ez az örök szeretet független attól, hogy az ember viszonozza-e. Isten nem köti feltételekhez, nem porciózza, nem adagolja cseppenként, hogy csak akkor szeretlek, ha te ezt meg azt megteszed…
Csaba testvér

Bővebben: Szeressetek!

Bővebben: Bizalom…Hinnünk kell az emberben! Ha valakivel beszélünk, az emberbe vetett végtelen hittel kell megajándékozni őt. Jézus nem hatvanhat teszten keresztül az apostolait, hogy a munkatársai lehessenek, nem aggodalmaskodik, vajon átmennek-e a vizsgán, megbuknak-e, hanem bízik bennük. A bizalom szárnyakat ad. Miből fakad ez a felemelő erő? Onnan, hogy a félelemtől megszabadult ember hihetetlenül bátor és erős tud lenni.
Csaba testvér

Bővebben: Farsang!!Advent a bűnbánat ideje, a farsang a jókedv, a derű ideje.... merjük egymást is, magunkat is megajándékozni vidám, víg farsangi jókedvvel!!

Szeretettel,

Csaba t. 

 

Bővebben: Gyereket nevelni...Gyereket nevelni, a Teremtő Istenünk nélkül meg lehet próbálni, de egészen biztos, hogy zsákutca! Miért is indulnánk neki sebezhetően, magányosan??
Bővebben: Jó recept!!Egy jó barát ölelése a legjobb gyógyszer a szomorúságra!!!
Segarceanu Laura

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Bizalom nélkül minden nevelési, oktatási erőfeszítésünk hiábavaló. A leggondosabban elkészített levesben is elég egy légy irritáló jelenléte ahhoz, hogy ehetetlen legyen.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 20. hétfő, Fábián és Sebestyén napja van. Holnap Ágnes napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 4/4

Mekkora öröm lehetett a teremtő Atyának, mikor gyermeke két lábra állva elindult, és kimondta első szavait.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube