Bővebben: Büszkék vagyunk rád András!Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub nem csak arra törekszik, hogy a nálunk sportoló gyerekekből sikeres sportolók váljanak. Mindig gondolunk arra is, hogy tisztességes, becsületes felnőtteket adjunk a közösségünknek. Ennek része, hogy figyelünk a lelki, erkölcsi erősödésükre is.
Az egyik legjobb sportolónk, a Böjte Csaba testvér szárhegyi otthonában nevelkedő Mailát András életében fontos pillanat jött el. Elsőáldozó lett. A gyergyószentmiklósi Szent István templomban zajlott különleges pillanatban vele volt a csapatunk is. 
András 5 éve dolgozik, fejlődik Huszár Árpád vezetőedző kezei alatt, többszörös magyar és romániai bajnok. A számtalan edzésóra és versenyzés mellett megkapta azt a fajta útmutatást, irányvonalat is, ami az egészséges, lélekben is erős felnőtté váláshoz kell. 
Büszkék vagyunk rád András!

Bővebben: Gyertek készüljünk közösen Húsvét szent ünnepére2023.03.28, most kedden 16.00 órától Gyergyószentmiklóson a Szent István templomban nagyböjti lelkinapot tartunk a gyergyómedencei gyermekeinknek és munkatársainknak! Természetesen nagy szeretettel várjuk a gyermekeink barátait, de minden kedves érdeklődőt!!
Gyertek készüljünk közösen Húsvét szent ünnepére, 
Csaba t.

Bővebben: Szűz Mária, a béke királynőjeSzűz Mária, a béke királynője,
Azért vagy itt, hogy ezt elmondd nekünk
Aki imádkozik, nem fél a jövőtől;
Azért vagy itt, hogy ezt elmondd nekünk
Aki imádkozik, sosem veszíti el a reményt:
Adj erőt az imádkozáshoz.
Szűz Mária, a béke királynője,
Azért vagy itt, hogy ezt elmondd nekünk
Kiválasztottak vagyunk, hogy örömöt és békét hozzunk;
Azért vagy itt, hogy ezt elmondd nekünk
A tieid vagyunk.
Adj nekünk kegyelmet, hogy békét, örömöt hozzunk és a Tiéd lehessünk.
Szűz Mária, a béke királynője,
Köszönjük, hogy eljöttetek
a béke királynőjének nevében;
Köszönjük, hogy eljöttetek
mert az ördög zűrzavart és háborút akar;
Köszönjük, hogy eljöttetek
mert az ördög meg akar tölteni
szívünk fél a jövőtől;
Köszönjük, hogy itt voltatok
azt mondja nekünk, hogy a jövő Istené.
Drága szép és édes édesanyám,
Kérünk Téged, légy olyan alázatos, mint Te;
imádkozni, mint te,
hogy mindent a Magasságos kezébe bízzunk, aki teremtett minket
ahogy te is mindent az ő kezébe hagytál.
Ámen

Bővebben: Tavaszi óraátállítás 2023Nem kedveljük a tavaszi óraátállítást, mivel úgy érezhetjük, hogy egy órával rövidül az életünk, és a következő hétre is rányomhatja a bélyegét. A szervezetnek akár több napra lehet szüksége az átálláshoz: sokaknak okozhat hosszan tartó fáradtságot, alvás- és emésztési zavarokat. Ilyenkor a figyelmetlenségből, fáradtságból eredő balesetek száma is emelkedik, ezért fontos, hogy a lehetőségekhez mérten legyünk türelmesek és tudatosabbak, vigyázzunk magunkra az óraátállítást követő napokban.
Vigasztaljon, hogy véget ér a tél, és előttünk a jó idő, a melegebb és hosszabb nappalok, világosban érünk haza a munkahelyünkről és jut idő kültéri szabadidős tevékenységekre. És hogy mikor és hogyan kell az órákat átállítani? Idén március 26-án, vasárnap hajnali 2 óráról tekerjük előre a mutatókat 3 órára, ezzel együtt kezdetét veszi a nyári időszámítás.

 

Bővebben: Évszázadok szemtanúja – Déva váraDéva vára az erdélyi történelem dicső és tragikus korszakainak a szemtanúja. Építéséhez kapcsolódik a magyar irodalom egyik kiemelkedő alkotása. Erdély egyik legrégebbi vára a 13. században épült, mint királyi vár, majd az Erdélyi Fejedelemség egyik vára.  A vár lábánál megépül a Magna Curia, amely erdélyi fejedelmek és főurak birtoka lett. A vár később, lassan elveszítette hadászati jelentőségét, de a romjaiban is méltóságos építmény mindig is megragadta az írók, a költők, és a császárok képzeletét.
Dr. Kálmán Attila tanár, történésszel a Várak Erdélyben műsorvezető szerkesztője, Nagy-Bodó Tibor beszélget.
A Marosvásárhelyi Rádió és a Kőbe Zárt Múltunk 2023. március 25-én, szombaton délben egy órától a Várak Erdélyben c. különálló sorozatában
www.marosvasarhelyiradio.ro

1. oldal / 698