Bővebben: AKARAT VAGY EMBERI GYENGESÉG …A véletlenül  vagy tudatlanságból elkövetett bűnöket bünteti a világ bíróság , persze az enyhítő körülményeket figyelembe veszi . A világban a törvény szabályainak a nem ismerete , nem mentesít az ítélet alól . De a földi bíróság “nem lát a vesékbe “, ezért sokszor elfogult ítélet is születhet a földi bírák szájából.
Pietrelcinai Szent Pió atya nagyon szépen fogalmazza ezt meg : “ Az ördögnek egyetlen bejárata a lelkünkbe : az akarat , egyéb rejtett kapuk nincsenek . Nincs olyan bűn , amit nem akarattal követtek el. Ha az akarat nem egyezik bele ,  nem bűn történt hanem emberi gyengeség .”
Csaba testvér
Bővebben: A tavaszra várva..."Mosolyogjatok egymásra, a férjetekre, a feleségetekre, gyermekeitekre, válogatás nélkül minden embertársatokra – s ez segít majd, hogy kibontakoztassátok egymás iránti szereteteteket. Soha ne engedd, hogy valaki ne legyen boldogabb a veled való találkozás után, mint előtte."
Teréz anya gondolatával, - a tavaszra várva - kívánok szép vasárnap délutánt, 
Csaba t. 
Bővebben: Megéri kutat ásni, gyermeket nevelni!A kutat te ásod, éveken át dolgozol verejtékesen, és aztán egyszer csak felfakad a víz és életet ad sokaknak.... Valahogy mindig ez a kép jut eszembe, amikor nagyra nőtt, szép gyermekeinket látom, karjaikban az áldott unokákkal... A gyermeknevelés, a kútásás öröme, verejtéke az enyém, de az életadó, friss víz Isten csodája, ajándéka, melyben csak gyönyörködhetünk!
Megéri kutat ásni, gyermeket nevelni! Megéri százszor, ezerszer a botladozó kamasszal leülni beszélgetni, újrakezdeni, mert egészen biztos, hogy a lelkében felfakad az élet és ő is elindul, hogy anyává, apává legyen, hogy kutat ásson, hogy az élet csörgedező friss jelenléte betöltse a világunkat!
Büszke örömmel, 
Csaba t.
Bővebben: RENDÍTHETETLEN  HITTEL …Hordozd a szentséget, az áldást, mert hordoz téged a Szentség és az Áldás ! Élsz, de már nem te élsz , hanem Isten él általad .
Csaba testvér 
Kép : Egy édesanya imádkozza a rózsafűzért  3 gyermekéért  Sydneyben , azon a járdán ahol szörnyet haltak egy részeg vezető hibájából...

 

Bővebben: Dévai Kölyök ManufaktúraEgy hosszú hétvégébe sok minden belefér
Az alkotás öröme nem kiváltság, bármikor, bárki, bármilyen tevékenységben átélheti, ha akarja.
És ez a képesség fejleszthető.

Bővebben: Kecskeméti Nagytemplom

Bővebben: ISTEN SZERETETE…Hiszem, hogy Isten minden egyes embert nagyon szeret. Nincs olyan ember , akár bűnös, akár igaz , akiért Jézus ne vállalta volna a kereszthalált . Csodálatos élmény volt amikor előszór döbbentem arra rá , hogyha egyedül én éltem volna a földön Krisztus akkor is meghalt volna értem a kereszten.
Nem Isten érzései változnak irántunk , inkább a mi szeretetünk növekedhet , válhat tudatosabbá azután , hogy az elveszettség tudata után megtapasztalhatjuk az Ő irgalmas szeretetét , ahogy egy betegség után az egészségünket jobban tudjuk értékelni , nagyobb kinccsé válik számunkra , míg meg nem tapasztaltuk a hiányát .
Egy kapcsolat jelentősége is sokszor felértékelődik , ha sok küzdelem után újra egymásra találunk . Persze az lenne jó , ha nem kerülne sor “tékozló történetekre “, nem ezektől leszünk kedvesek Isten számára .
A bűn mindig sebet ejt a szereteten, fájdalmat okozunk vele másoknak vagy akár magunknak is : ha vágy nem tiszta , szenvedés követi .
Csaba testvér
Bővebben: Őszinte részvéttelKedves jótevőnk, gyermekeink barátja, Wippelhauser István eltávozott közülünk, pótolhatatlan űrt hagyott maga után! Hisszük, hogy a mennyek országában továbbra is nem csak a családja és lovai lesznek számára a fontosak, hanem a gyermekeink érdekeit is fáradhatatlan kitartással fogja képviselni! 
Lelke üdvéért 2020. február 17-én 14.30 órától mutatunk be egy szentmise áldozatot a pilisvörösvári Szent Család Római Katolikus templomban. (Szent Erzsébet u. 13)
Őszinte részvéttel, 
Csaba t. 
Bővebben: Manókkal...A Kárpátokban manók is élnek, aranyosak, kedvesek én kettőt is találtam... A petrozsényi házunkból a kollégák szívesen el is visznek, ha megérdemled neked is megjelennek.... Lönhárd Andikánál jelentkezhetsz, szállást is étkezést is kapsz ott, nem csak idegen vezetést a Nagyhegyekbe.... Gyönyörű, szép a táj, míg tart a tél menj fel 200-2500 méter főlé!
Itt érdeklödhetsz: <Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.>
Szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: Csaba testvérrel a felvidéki testvérekIsten áldja felvidéki testvéreinket, gyermekeink drága barátjait!
Csaba testvér
Bővebben: ÁLMAINK VALÓRA VÁLTÁSA…Istentől én azt kérem, hogy tegyen bennünket szabaddá , hogy legmélyebb, legőszintébb vágyainkat fedezzük fel, tudatosítsuk magunkban , és legyen  erőnk azokat szabadon követni. Egyetlen életünk van , véges idővel , olyan jó lenne , ha szépen tudatosan , azt amit legjobban szeretünk , azt váltanánk lépésről, lépésre valóra!
Az lenne jó , ha minden erőnkkel ,  energiánkkal azt  amit fontosnak , értékesnek tartunk kitartó összeszedettséggel valóra váltanánk !
Én ezt kérem magam és kedves ismerőseim számára az Erő és Bátorság Lelkétől!
Csaba testvér

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…ha két autó ütközik, akkor mindkettő sérül, az is, amelyik szabályosan haladt. Ha igazam van, ha nem, jobb elkerülni az erőszakot, a durva konfliktushelyzetet. Szeretettel, jósággal sok-sok koccanást, balesetet el lehetne kerülni.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. február 17. hétfő, Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nem bóvlit akar eladni nekünk 3/3

A legnagyobb feladatunk nem az, hogy legyőzzük a rosszat, hanem hogy felszabadítsuk egymást a szeretetre. A mai politikusok is sokkal többet érnének el, ha sok-sok jót tennének, például létrehoznának a saját pénzükből egy jó célt szolgáló intézményt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube