Bővebben: Kislány a cicával!!A gyerekotthonban nincs cica, ez a lány nem egy macskatanyás házban nőtt fel, de most, hogy egy farmra látogattunk első látásra egymásba szeretett Isten két gyönyörű teremtménye!! Jó látni, hogy gyerekeink ösztönszerűen szeretik az állatokat! Isten írja a bizalmat a ragaszkodást mindannyiunk szívébe, és ez az emberiség reményének aranyfedezete!!
Szeretettel, 
Csaba t. 

Bővebben: KRISZTUS BENNEM ÉL…Jézusban és az Ő tanításában hinni, döntés dolga! Az Ő életét bárki - aki arra időt szán, - megismerheti! Ha megismered alaposan, akkor megszereted, s így az Ő élete a te életed részévé válik! Szavait, tetteit, a sok nagyszerű csodát a hívő nem csak szereti, hanem szeretné a saját mindennapjai részévé tenni! Jézus nem filmsztár akit csodálni kell, hanem Tanár, aki megmutatja, hogy az élet különféle körülményei között, hogy lehet jól dönteni, eredményeket elérni! 
Jézus, akárcsak mi is, sokféle emberrel találkozik, az Ő élete egy gyönyörű "recept" amely megmutatja, hogy a különféle emberekből és helyzetekből, hogy lehet a legjobbat kihozni! Krisztusban hinni azt jelenti, hogy Krisztust öltöd magadra, s így lassan Szent Pállal elmondhatod: "Élek, de már nem én, hanem Krisztus él énbennem. Minthogy azonban most még testben élek, Isten Fiának hitében élek, aki szeretett engem és feláldozta magát értem."  Galatáknak írt levél 2,20
Csaba testvér 

Bővebben: Csíksomlyói média tábor"Júlia - a dal szerint - nem akar a földön járni!!" De mi az, hogy Júlia? A csíksomlyói média táborban megtapasztaltam, hogy egy lányunk sem akar a földön járni!
Kedves fiatalok öröm volt a képzésen veletek részt venni, e váratlan tavaszi vakációban! Büszke vagyok rátok, mert ügyesek, kreatívak, bátrak, őszinték vagytok! Külön köszönöm a tusnádi és a csíkszentsimoni lányoknak, hogy korán kelve, vonatra ültetek és eljöttetek minden nap, csak ti magatokba, nevelők nélkül Csíksomlyóra!! Egy 16-17 éves lánynak nem nyafogni kell, hanem élni a lehetőséggel, hisz ha az ellenőrzőért ingyen vonatjegyet adnak, akkor miért is ne tudnál vonatra ülni és oda menni ahová a szíved húz!!
Ebben a lustaságtól lebutult világban nekem ez a tábor tavaszi pezsgést, reményt, bizalmat hozott az életembe! 
Isten áldjon benneteket, 
Csaba t.

Bővebben: Walter a szobrász!!Tegnap a gyermekeinkkel meglátogattuk a Mária kert udvarait díszítő köveket faragó szobrászművész, Zavaczki Walter Levente műtermét! Nagy élmény volt látni, hogy hol, milyen kemény munkából születik a kőből a csoda! A látogatás után a Gordon-tetőn lévő Jézus Szíve szoborhoz mentünk! Az eső lába lógott, sár volt mindenütt, de mi a Krisztus-hágón, a Walter által faragott és felállított keresztutat végezve mentünk fel a hegy csúcsán álló szoborig! A gyerekeink nem csak felnéztek Krisztusra, hanem a messzelátóra felmászva, Jézus szemén keresztül néztek le drága szülőföldünkre!
Csaba t.

 

Bővebben: Törekvéseink...Nekünk is az egyszerűség felé kell törekednünk. Számtanban mindig azzal kezdtük, hogy amit lehetett egyszerűsítettünk. Kettővel, tízzel vagy akármennyivel osztottuk, s a kisebb szám átláthatóbb, világosabb, használhatóbb lett. Ezt a kapzsiságot, ami most nagyon eluralkodott a világunkon, hamar ki fogjuk nőni, mert az emberek rájönnek arra, hogy nem mindegy, hány négyzetméteres lakást tartanak fenn. 
Nem mindegy, hogy a házad, a telked mekkora, mennyi adót fizetsz utána. Van közpark, ha sétálni akarsz, nem muszáj a saját házad körül lófrálni. Jézus nemhiába mondta: ne gyűjtsetek a földön kincseket. Van egy apokrif írás, Szent Tamás evangéliuma, és ebben van egy olyan mondat, amit Jézusnak tulajdonítanak, hogy hídra az ember nem épít házat. Nagyon bölcs mondat. Tényleg mondhatta Jézus is, mert igaz, hisz az élet egy út a semmiből a Végtelenbe. Megszülettünk és szeretnénk belenőni a Mennyek Országába, de erre az útra nem érdemes még egy sátrat se felhúzni, mert az is visszafogja a haladásunkat.
Csaba t.
Böjte Csaba Füveskönyve a könyvesboltokban megvásárolható
Külföldi szállításra is van lehetőség.
Erdélyi rendeléseket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehet leadni.
Fotó: Helikon Kiadó/Lettner Kriszta

Bővebben: A föld napjaVilágunkat úgy képzelem el, mint egy óriási puzzle-t: megvan itt minden darab, csak a gonosz kissé összekeverte őket. Nekünk nyugodt, békés, kitartó munkával sikerülhet (sikerülnie kell!) mindent szépen helyrerakni. Ez nagyszerű dolog, emberhez méltó élet - számomra szebb, mint egy tökéletes, kész világot szájtátva szemlélni.
Csaba t.

Bővebben: Isten áldása...Kedves Frigyes, vagy Fric ahogyan a gyermekeink szólítanak, szeretettel köszöntelek, Isten áldását kérem rád, szép születésnapodon! Imádkozom érted, hogy a képen látható barátaiddal, mire betöltöd a félszázat egy nagyszerű filmet forgass mindannyiunk örömére! 
Szeretettel, 
Csaba t.

Bővebben: PARZHAMI SZENT KONRÁD kapucinus testvérNegyven éven át látta el Konrád az altöttingi Szent Anna-kolostor kapusi szolgálatát. Nemcsak az imádságban való buzgósága, hanem a zarándokok, vándorok és szegények iránti szolgálatkészsége és áldozatos szeretete is fáradhatatlan volt.(...)
A kolostor kapujánál végzett szolgálatát így méltatta Pacelli bíboros, németországi nuncius, a későbbi XII. Pius pápa:
"Isten szolgája egyben az emberek, rendtársai és a nép szolgája is lett. Az altöttingi kapus anélkül, hogy pap, teológus vagy igehirdető lett volna, a szeretet apostolává vált. Megszentelődésének útja persze érdes és kemény volt: a vezeklés útja, a kereszt szegénységének az útja. Konrádban, a hit, a hűséges kötelességteljesítés és keresztény felebaráti szeretet e hősében hiába keresitek más szentek csodálatos nagy tetteit, amelyekre ámulva figyel fel a világ. Meglátjátok azonban benne a szent remeték jámborsága mellett az erénynek azt a hősiességét, amely nem marad el a nagy szenteknek Krisztus Egyházában végzett tevékeny élete mögött." 
Konrád testvér 1894. április 21-én halt meg Altöttingben.
1930-ban boldoggá,
1934. május 20-án szentté avatták.

Bővebben: Benedek Elek: Megjöttek a fecskék Ma láttam néhány fecskét..... Isten hozott!!
Csaba t.
Mikor szép csendesen leszállott az este, 
Érkezett meg hozzánk a legelső fecske. 
Fáradt volt szegényke. Leszállt. Aztán nézte: 
Vajjon megvan-e még az ő puha fészke. 
És jött a második. És jött a harmadik. 
Aztán jöttek többen. Mondottak valamit. 
Mit? Azt én nem tudom. Talán imádkoztak. 
Imé, beteljesült, mire vágyakoztak. 
Künn az eresz alatt könnyes szemmel álltam. 
Szóltam a fecskéknek: bejöhettek bátran. 
Szavamat, úgy látszik, fecskék megértették. 
Az eresznek alját nagy hamar ellepték. 
Kiki reá talált a maga fészkére. 
Mindenikben egy pár pompásan elfére. 
Ottan meghúzódtak. Halkan csicseregtek. 
Aztán szépen, lassan, mind elszenderedtek. 
Szendergő fecskéknek jóccakát mondottam. 
Aztán lepihentem: Ő róluk álmodtam. 
Velük is ébredtem, mikor a nap felkelt. 
Mind azt csicseregték: jó reggelt, jó reggelt!

1. oldal / 588