Bővebben: Van szószolónk a mennyben!Van Szószólónk a mennyben, ne hurcoljuk magunkkal bűneinket, vétkeinket, ismerjük be kicsinységünket, gyarló gyengeségünket és egymással, de Teremtő Istenünkkel is engesztelődjünk ki! A bűnbánat, a bocsánatkérés, gyengeségünk őszinte beismerése, felszabadít, erőt ad, újjászül nem csak bennünket, hanem kapcsolatainkat, a világgal, családunkkal, embertársainkkal való viszonyunkat is!
Merjünk alázattal bűnbánatot tartani, egészen biztos, hogy Jézus nekem is azt fogja mondani, mind amit a leprásnak mondott: „Akarom! Tisztulj meg!” 
Mk.1,40
Bővebben: HELYEZZÜK MAGUNKAT ISTEN KEZÉBE…Eljött az az idő, amikor az emberek szennyesét sokkal nehezebb elrejteni, mint régebben, de ez nem jelenti azt, hogy rosszabbak vagyunk, hanem a tisztulás újabb állomásához értünk.
Isten nem alszik. Verejtékes munkával vezet bennünket lépésről lépésre előre a kibontakozás útján. Persze szabad akaratunkból kifolyólag lehetőségünk van dönteni akár egyedileg, akár közösségileg a gyűlölet, a harag mellett. Az lenne jó, ha megállnánk, és Istenre figyelve a szeretet mellett döntenénk. Isten dolgozik: mindannyiunkban külön-külön és az emberiség nagycsaládjában is. Hagyjuk, hogy vezessen bennünket!
Csaba testvér
Bővebben: MERT ISTEN ÚGY SZERETTE A VILÁGOT…Hiszem, hogy Isten minden egyes embert nagyon szeret . Nincs olyan ember, akár bűnös, akár igaz, akiért Jézus ne vállalta volna a kereszthalált . A szeretet mindenre megtanít.
Csaba testvér
Szép jó napot kívánok ez új hét hajnalán...
Bővebben: Csodás napfelkelte...
Bővebben: URAM, MI MONDJUK, HOGY CSAK VELÜNK MARADJ…Oly megnyugtató kimondani, még ha fáj is: ′′ Uram, lásd itt vagyok, életem a kezedbe adom, kérlek, taníts és formálj engem. Tudod, mi az, amire szükségem van. Dicsőséges szép napok, vagy esetleg visszaesés, betegség? Szent neved áldott legyen, bármit elfogadok a kezeidből. Ha úgy kívánod dicsőíteni Szent neved azzal, hogy meggyógyítasz engem, de ha jónak látod, tisztíts meg, mint arany a tűzben, vagy tisztíts meg a visszaesések, szenvedések vagy betegség kemencéjében." Nagy szabadságot ad, békét, ha valaki tudatosan, nagy alázattal meri magát Isten gondoskodó, de határozott kezébe helyezni.
Csaba testvér
Bővebben: AZ ISTENI IGE VASÁRNAPJAAz évközi 3. vasárnapon - idén január 24-én
Részlet a Dei Verbum zsinati konstitúció 21. pontjából:
Az Egyház mindenkor tisztelte a Szentírást, mint magát az Úr testét is, az élet kenyerét ugyanis, főleg a szent liturgiában, mind Isten igéjének, mind Krisztus testének asztaláról szüntelenül veszi és nyújtja a híveknek. Az isteni írásokat a Szent Hagyománnyal együtt mindig hite legfőbb szabályának tartotta és tartja, mert Isten sugalmazására egyszer s mindenkorra vannak írásba foglalva, s változatlanul közvetítik magának Istennek igéjét, és a prófétáknak és az apostoloknak szavaiban a Szentlélek hangját szólaltatják meg. A Szentírásnak kell tehát táplálnia és irányítania az egész egyházi igehirdetést és magát a keresztény vallást is. A szent könyvekben ugyanis a Mennyei Atya végtelen szeretettel siet fiai elé és beszélget velük; s akkora erő és hatékonyság van Isten igéjében, hogy az Egyháznak támasz és életerő, az Egyház gyermekei hitének erő, lelkének táplálék, lelki életének tiszta és el nem apadó forrása. Ezért a Szentírásról kiváltképp érvényes: "Isten szava eleven és átható" (Zsid 4,12), "hatalma van arra, hogy fölépítse művét, és megadja az összes szenttel közös örökséget".
ApCsel 20,32; vö. 1Tesz 2,13
Bővebben: CSALÁDUNKÉRT IMÁDKOZUNKCsaládokat oltalmazó kegyes Szűzanya!
Családok védőszentje Szent József!
Családok védőszentje Szent Anna!
Családokat oltalmazó Szent Angyalok!
Imáinkban ma Hozzátok imádkozunk családjainkért.
Kérjük segítsetek a családi szeretet megőrzésében.
Kérjük segítsetek a családokban a béke megtartásában.
Az igaz keresztény értékek szerint való családokért!
Isten áldását kérve a családokra!
Amen.
CSALÁD MEGÁLDÁSA
Kérünk, Urunk, Istenünk, a Boldogságos Szűz Mária közbenjárására oltalmazd meg ezt a családot, amely teljes szívvel rád hagyatkozik, és neked ajánlja fel magát. Kérünk, védd meg őket minden ellenséges cselvetéstől és minden bajtól. Krisztus, a mi Urunk által. 
Amen
Bővebben: URAM ADJ ERŐT NEKÜNK...Drága Mennyei Atyánk, nagy nagy alázattal kérlek, hogy adj nekünk erőt, hogy arra összepontosítsunk aminek elvégzését ránk bíztad! Segíts, hogy minden időnket, energiánkat arra fordítsuk, hogy a magunk dolgát jó végre vigyük. Add, hogy megértsem, hogy sokkal jobb, ha még botladozva is, de a magunk dolgát végezzük, mint ha más dolgába belekontárkodunk. 
Szeretettel, 
Csaba testvér

Bővebben: Szánkózás a Mátis réten!

Bővebben: Találkozás öröme...Istennek hála szerencsésen haza értünk Dévára! Meglátogattam a Kolozsvári diákjainkat... jól vannak, örömmel fogadtak, sajnos csak online oktatás van az egyetemeken, így egy részük nem a kollégiumban van.... Aztán elmentünk Torockóra, meglátogattam a gyerekeinket, imádságos szeretettel, örömmel bemutattunk közösen egy szentmisét!! Jó volt találkozni, imádkozni, látni, hogy milyen szépen nőnek a gyerekeink!! 

Hálás szeretettel,

Csaba t. 
Kép: Székelykő "profilból"
Bővebben: Jó szánút, jó fejsze…Szép a tavasz, a nyár, az ősz, de a tél is gyönyörű!!!
Csaba t.
Kányádi Sándor: Jó szánút, jó fejsze…
Jó szánút, jó fejsze,
szán előtt két szürke.
Szálerdő, egyenes;
repül a két deres.
Jó csizma, jó ujjas,
két legény, két szíjas
csíki vagy gyergyói,
Küküllők tájáról,
szép Nyikó mentéről
két idevalósi.
Szót ritkán cserélnek,
énekkel beszélnek,
megnézik félszemre,
kéznél-e a fejsze.
Nagy havas, nyugalmas,
csöndje is hatalmas:
akár a jövendő,
hallgat a szálerdő.
Mintha csak hám nélkül
biztató szó nélkül
táncolva, prüszkölve
vágtat a két szürke.
Átal a nagy erdőn,
hegy-völgyek hajlatán,
ezer tél havában
farolva fut a szán.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A bennünk lévő életerő, a tisztaság, a jóság iránti vágy ha nem találja a végtelenbe torkolló medrét, akkor parttalanul szétfolyik, fájdalmat, céltalan pusztulást okoz. A bűnbánat lényege, hogy rátalálok önmagam medrére, és a bűn gátjait áttépve nyugodtan, szabadon hömpölyögve elindulok a végtelen tenger felé, nagy hajókat hordozva hátamon, kenyeret adó malmokat hajtva. Szívemből életadó forrás fakad, s létem kis patakja a szorgalmas napjaimtól duzzadva, békésen Isten irgalmasságának tengere felé folyik.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 27. szerda, Angelika napja van. Holnap Károly és Karola napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 4/7

Eljött az az idő, amikor az emberek szennyesét sokkal nehezebb elrejteni, mint régebben, de ez nem jelenti azt, hogy rosszabbak vagyunk, hanem a tisztulás újabb állomásához értünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube