Bővebben: Az őzikék példájaEgy vadász ismerősömmel beszéltem, ő mondta, hogy húsz őzike közül egy–kettő éri meg a felnőtt kort, a többi elveszik, elpusztul. Az őzek számára a fürgeség, az életrevalóság, az elevenség, a figyelmesség nagyon fontos, másképp a ragadozók zsákmánya lesz.
Azt gondolom, hogy ami az őz számára a gyorsaság, az, az ember számára a szeretet. A családjaink, közösségeink, népünk fennmaradásának legfontosabb feltétele az, hogy szeretet legyen köztünk, szolidaritás, összetartozás, bizalom. Azok az emberek, közösségek, népek, ahol a szeretet, a szolidaritás, az egymásra figyelés megszűnik, ott nincs tovább. Ezek nélkül az erények, értékek nélkül, a gonosz lélek bennünket egyenként levadász.
Böjte Csaba

Bővebben: Székelyföldről érkeztek vendégeink    Györpál Imre Böjte Csaba testvér szárhegyi otthonában nevelkedett éveken át. Jelen pillanatban - vendéglátós munkával - ügyesen keresi a kenyerét... Laci, az Erdélyi Magyar Ifjak nyári tábor egyik volt szervezője, könyvelő, a Szent Ferenc Alapítvány támogatója.
Imre a találkozásunk után küldött néhány fotót a szárhegyi gyermekotthoni időkből...Íme...Néhány kedves fotó, kedves emlék...
A fotók önmagukért beszélnek...
Az Úr csodásan működik...
Frigyesy Ágnes

Bővebben: Görögországi verseny következikGyergyó Open után újabb rangos nemzetközi viadal vár ránk. Görögországban, Ioannina városában lépünk szorítóba. Itt az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub 12 sportolója szerepel Magyarország válogatottjának színeiben.
A Tiger Boxing Cup viadalon Majlát András, Szilágyi Arnold, Benedek Péter, Kozma Lívia, Tallósi Vanessza, Csiki Máté, Daróti Vanessza, Fazakas Katalin, Fazakas István, Sinka Botond, Búzás Róbert és Csiki Róbert szerepelnek majd.
A csapat és a sportolókat irányító Huszár Árpád vezetőedző a gyergyószentmiklósi sportközpontunkban kialakított Papp László emlékhelytől indult el Görögország felé, erőt gyűjtve a székely származású háromszoros olimpiai bajnok példájából, akinek szellemiségét igyekszünk megőrizni és magunkkal vinni minden versenyre itthon és a nagyvilágban.
Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!
Hajrá Gyergyó!

Bővebben: Június 5.- e környezetvédelmi világnap1972 decemberében az Egyesült Nemzetek Szervezete a stockholmi környezetvédelmi világkonferencián létrehozta az ENSZ Környezetvédelmi Programját (UNEP). Az új szervezet egyik feladata, hogy a környezetvédelmi világnapon (június 5-én) globális programokat szervezzen az emberi környezet védelmének tudatosítására: fontos, hogy felhívják az emberek figyelmét az őket körülvevő világ fenyegetettségére, törékenységére, és hogy mindenki tehet valamit a tisztább és egészségesebb élettérért.
Kép: A környezetvédelem a környezet megismerésével kezdődik, mert, ha megismerjük, akkor megszeretjük, s amit szeretünk azt védünk is!! 
Irány a természet, kirándulni jó!!

Bővebben: Nándorfehérvár ostroma1456. július 4-én kezdődött meg Nándorfehérvár ostroma.
1456. július 4–21. között a keresztények (magyarok és szerbek) Szilágyi Mihály vezetésével hősiesen védték Nándorfehérvár (a mai Belgrád) várát II. Mehmed török szultán a nagy túlerőben levő ostromló seregével szemben, majd a védőkhöz 10 ezer katonájával időközben csatlakozó Hunyadi János vezetésével, Kapisztrán János 30–35 ezer keresztesével közösen július 22-én, a vár melletti csatában legyőzték a törököket. Az eseményt a magyar hadtörténelem – tekintettel kivívásának körülményeire és hosszú távú következményeire, illetve nemzetközi jelentőségére – az egyik legjelentősebb magyar győzelemként tartja számon. A győzelem mintegy hetven évre megállította a törökök további európai terjeszkedését és Magyarország meghódítására irányuló próbálkozását.

 

Bővebben: Anna harmadik szülinapi bulijaIstennek legyen hála a kis Anna harmadik szülinapi bulija után, szépen, egészségben, békességben hazaértünk Dévára!! 
Isten éltessen mindenkit sokáig, de leginkább a drága unokákat!! 
Szeretettel, 
Csaba t. 

Bővebben: Július 2. Sarlós Boldogasszony ünnepe, ezeket a napokat rendszeresen Erdélyben, részben Csaba testvér valamelyik házában tölthettem. 
Hálás szívvel gondolok minden gyermekre, nevelőre és munkatársa. 
Köszönök/köszönünk minden segítséget mikor bajban voltunk és más nem tudott segíteni! ISTEN segítse munkájukat!
Egyházunk a mai napon Szűz Mária Erzsébetnél tett látogatását ünnepli. Lukács evangélista az előzményekben két híradásról számolt be. Először Zakariás értesül arról, hogy neki és feleségének, Erzsébetnek gyermeke fog születni, majd pedig a Názáretben élő Máriának jelenik meg Isten küldötte, Gábor angyal és közli vele, hogy születendő gyermeke lesz a Megváltó. Ezt követően Mária elindul, hogy meglátogassa rokonát, Erzsébetet és segítségére legyen a szülés körüli időszakban. Erzsébet így köszönti őt: „Boldog, aki hitt annak beteljesedésében, amit az Úr mondott neki!”
Zoltán Tamás Samu

Bővebben: Te csak tedd a jót!Amit az évek hosszú során át felépítettél, egy másodperc alatt romba dőlhet. Ne törődj vele! Te csak építs! Ha valakinek segítesz, az emberek haragudni fognak rád. Ne törődj vele! Te csak segíts annak, akinek szüksége van rá! Minden tőled telhetőt tegyél meg a világért, ezért rúgást fogsz kapni cserébe. Ne törődj vele! Te csak tedd, ami tőled telik! Azt a jót, amit ma cselekszel, holnapra elfelejtik. Ne törődj vele! Te csak tedd a jót! A becsületesség, a tisztesség és az igazmondás támadhatóvá tesz. Ne törődj vele! Te csak légy becsületes, tisztességes és őszinte. Az ember ésszerűtlenül gondolkodik, helytelenül cselekszik, és önző. Ne törődj vele! Te csak szeresd felebarátodat! Ha jót cselekszel, azt mások úgy tekintik majd, hogy hátsó szándék vezet. Ne törődj vele! Te csak tedd a jót! Ha céljaid vezérelnek, hamis barátaid, és igaz ellenségeid lesznek. Ne törődj vele! Te csak kövesd a céljaidat! 
Teréz anya

Csaba testvér nyílt levele

Bővebben: MiatyánkUrunk, atyánk, az ég lakója;
A csillagoknak alkotója,
Ki fentartod mindenütt a rendet;
Dicsőség a te nagy nevednek!
Az igazak, jók, a kik élnek,
Mindenha csak benned remélnek.
Te vagy az ő buzgó imájok:
Óh, jőjjön el a te országod!
Erős vagy, jó vagy, bölcs, igaz vagy;
Belátásod mindent igazgat.
Adsz örömet, csapást, kegyelmet:
A te akaratod legyen meg!
Panasz sosem jön ajakunkra;
Csak te ne hagyj soha magunkra.
S ki élni engedsz, add nekünk meg
Ma s mindennap a kenyerünket.
S ha bűntől (hisz’ gyöngék vagyunk mi!)
Nem bírunk néha szabadulni;
Bár a fenyítés téged illet:
Bocsásd meg a mi vétkeinket!
S mivel gyöngék vagyunk a jóra:
Legyen hát vétkeink adója,
Hogy a midőn felebarátunk
Bánt, neki szívből megbocsátunk.
Száz fájdalomnak, száz veszélynek
Vakon megy itt a test s a lélek.
De mi fogjuk kerülni mindet,
Csak meg ne kísérts soha minket.
Miatyánk! büntess, hogyha kell, de
Taníts imára, türelemre.
S ki örök, égi dicsben állsz fenn:
Óh, ments meg a gonosztul. 
Ámen!
Reviczky Gyula

Bővebben: VII. Székelyföldi Gyógynövénynap Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Székelyföldi Gyógynövénynap, Csíksomlyón egész nap székelyföldi és magyarországi előadók, székelyföldi termelők nagy ünneppel várják a gyógynövények után érdeklődőket.

 

 

1. oldal / 666