Bővebben: Ajándék!Sokan kérdezik, hogy a képen látható láncot miért tartom az íróasztalomon előkelő helyen?! Az igazság az, hogy az otthonunk óvodásaitól kaptam, mint általuk készített rózsafüzért. Szeretettel készítették és ragaszkodtak, hogy fogadjam el! Jaj köszönöm, mondtam nekik, de csináljunk belőle egy kis 10 "gyöngyszemes" koszorút nekem, a többiből meg nektek karperecet, nyakláncot! A gyerekek hallani sem akartak róla, fogadjam el kérleltek mosolyogva, ezt ők nekem készítették!

Bővebben: Jó dolog az életet vállalni...Máriát, mint gyermeket köszöntjük ezen a napon. Jó tudni, hogy minden nagy ember kisgyermekként kezdte. Máriát vállalták a szülei, vállalta az Egyház, a korabeli társadalom... Adná az Isten, hogy a mai közélet is életpárti, gyermekvállaló legyen!

Bővebben: Összefogással egymást támogassuk!Nekem jó az Istennel lennem, és az Úristenbe helyeznem bizakodásom. 

Zsolt 72,28

 

 

Bővebben: Legyetek hát éberek...Aki hűségesen kitart Krisztus tanítása mellett az kegyelmi kapcsolatban él Istennel.

 

Bővebben: A bölcsesség tanítható, tanulható!1653 november 11.  – Apáczai Csere János a gyulafehérvári kollégium tanárai és tanulói előtt „De studio sapientiae” címmel megtartja székfoglaló beszédét a bölcsesség tanulásáról.

Bővebben: Nagy Szent Leó pápaIstenünk, ki soha nem engeded, hogy sziklára épült Egyházadon a pokol kapui erőt vegyenek, kérünk, segíts minket, hogy Nagy Szent Leó pápa közbenjárására igazságodban szüntelenül megmaradjunk, és híveid szerte a földön békességben éljenek!

Bővebben: Évközi 32. vasárnap"Néhányan közületek talán kísértést éreznek arra, hogy elmeneküljenek a felelősségvállalás terhe elől: az alkoholizmus és a kábítószerek csalóka világába, futó, házasságra és családalapításra nem irányuló kapcsolatokba, közömbösségbe, cinizmusba, sőt erőszakba. Óvakodjatok a világ csapdáitól, amely arra törekszik, hogy kihasználja és eltorzítsa a boldogság és az élet értelmének keresésére irányuló vágyaitokat, erőfeszítéseiteket". 

Szent II.János Pál pápa

Bővebben: Szent Imre herceg ünnepeNovember van, ilyenkor nemcsak a halottakra gondolunk, nemcsak elhunyt szeretteinkért imádkozunk, hanem mi magunk is elcsendesedünk és a végső dolgokról elmélkedünk! Itt, e koronavírustól szabdalt világban senki nem tudja, hogy holnap mire virrad. Vegyük számba a dolgainkat és készüljünk fel akár a végső dolgokra is!

 

Bővebben: Jó együtt lenni a nagycsaládban!A tusnádi otthonunk is teljes kapacitással működik, akárcsak a többi házunk. A kollégák és a kiskorú védenceink Istennek hála jól vannak, egészségesek, vidámak, járnak az iskolába! Itt nem sárga, vagy vörös kód van érvényben, hanem nappal barna, estefelé sötétbarna, mert mindenütt medvék kószálnak!

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Én nem egy lakatlan paradicsomra, egy megsemmisült állapotra vágyom, számomra az embertárs, a testvér jelenléte a mennyország, melyet Isten színről színre való látása szentel meg. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. november 29. vasárnap, Taksony napja van. Holnap András és Andor napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A végtelen körforgása

Hiszem, hogy erőfeszítéseink nem feleslegesek, Isten országának alapköveit, falait, tornyait rakjuk közösen. Mint ahogy eljön a szép idő, a tavasz, ugyanúgy hiszem, hogy eljön Isten országának mind jobb, mind nagyobb kibontakozása.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube