Bővebben: Hiszek a mindent legyőző ÉletbenOlyan nagy baj nincs e világgal, ha a gyermekeink iskolából jövet fontosnak látják, hogy egyet táncoljanak a kerítés tetején! 

 

 

Bővebben: Kezdődik a tanévKedves Gyerekek!!

Kezdődik a tanév, ilyenkor szélsebesen körbejártam más években a házakat, hogy minél többetekkel találkozhassak! Az idén a koronavírusra való tekintettel azt tanácsolták, hogy inkább így onlájn köszöntselek benneteket a tanév kezdés első napjaiba, hisz senki nem tudja, hogy azok akik a vakációban itt - ott voltak mivel felpakolva jöttek vissza! Természetesen hamar ki fog derülni, hogy "itt a vírus, van e vírus", és akkor már bátrabban megyek házról házra, hisz a fertőzések tovább hurcolásának kisebb lesz az esélye! Valószínű szeptember 21-én indulok útra és akkor lassan szépen meglátogatnám minden otthonunkat.

Bővebben: Zarándoklat - online?!Sok szép útról lemaradtunk  a gyermekeinkkel, sajnos az augusztus 19-i Szentendre - Visegrád közötti engesztelő zarándoklatra sem tudtunk elmenni, csak - a mára oly divatossá vált - online  módon! Na de azért nem kell minket nagyon sajnálni, mert a magunk szintjén csendben körbe barangoltuk a mi drága szülőföldünket a nyári vakáció alatt!  Ma Déván, az úgynevezett "csángótelepi" Szent Antal templomba zarándokolunk, ott fogjuk a szentmise áldozatot is bemutatni 18.00 órától Bonaventura testvérrel.
Szeretettel hívunk, gyertek   velünk a www.magnificát.ro oldalon keresztül be lehet kapcsolódni. 

Bővebben: Az öngyilkosság megelőzésének világnapjaSajnos sokan csendben fontolgatják, vagy hangosan fenyegetőznek az öngyilkossággal! Föléjük tornyosuló vélt, vagy valós nehézségeiket  úgy érzik nem tudják megoldani, elkeserednek és magukat, másokat okolva gondjaikért, bajaikért a halálba akarnak menekülni! Imádkozzunk ezen a napon, hogy a bajba sodródott emberek alázattal merjék újratervezni az életüket, és ha tehetjük, óvatosan legyünk segítségükre a talpra állásba!

Bővebben: Mária anyai szereteteEzen a szép napon nemcsak Jézus Krisztus édesanyjának, Máriának a születésnapjáról emlékezünk meg, hanem a Szent Adorján közbenjárását kérve a fogvatartottakról is és a fogvatartókról is. Ugyancsak ma hozzuk imádságos szeretettel a jó Isten elé mindazokat, akik nem tudnak írni, olvasni! Úgy gondolom, hogy Mária anyai szeretettel nem virágot kér tőlünk, hanem azt, hogy most a tanév kezdetén siessünk a tanulatlan, iskolába nem járó emberek segítségére! A zsúfolásig megtelt börtönök lakói nagyrészt írástudatlanok, általában 5-6 osztályt végeztek a súlyos évekre elítélt testvéreink! Mária az angyali üzenet után nem magát ünnepeltette, hanem serényen elindult Erzsébethez szolgálni, szeretni!

Bővebben: Az új tanévre készülve!Kérünk, Istenünk, segítsen minket szent vértanúid, Márk, István és Menyhért könyörgése, hogy akiknek győzelmével dicsőítünk Téged, azoknak hitbeli állhatatosságát kövessük!

 

Bővebben: Ne siessünk...“A szeretet az otthonainkban kezdődik; a szeretet az otthonokban lakik és ezért van a sok szenvedés és szerencsétlenség a világban… Úgy tűnik, manapság mindenki szörnyű sietségben van, türelmetlenül a minél nagyobb siker, fejlődés, gazdagság és más hasonlók elérésében, a gyermekeknek pedig szüleik idejéből oly kevés jut. A szülőknek nincs idejük egymásra és így a családokban kezdődik a világ békéjének felbomlása.”

Kalkuttai Szent Teréz

 

Bővebben: SZENT ROZÁLIASzicíliában grófi családba született 1130-ban. A fejedelmi udvarban nevelkedett, kényelem és pompa közt.

Bővebben: Békére vágyva...Tegnap Szent Mónika, Szent Ágoston édesanyját köszöntöttük, ma az ő drága fiát, a nyugati kereszténység talán legnagyobb tanítóját ünnepeljük! Hippói Szent Ágoston (latinul: Aurelius Augustinus) (Thagaste, Észak-Afrika, 354. november 13. – Hippo Regius, 430. augusztus 28.) hippói püspök, egyházatya, filozófus. 

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Az akácfából nem lehet faragófejszével kivenni a nektárt. A laboratóriumokban valamennyi tudós a világ összes akácfájából sem tudna egyetlen csepp mézet kisajtolni erővel, tudással. De ha az áldott nap megsüti, a szúrós tövisek között megjelennek a bimbók, napok alatt virágba borulnak, és ontani kezdik a nektárt. Szelíd jósággal, csendes szeretettel egymásból ki tudjuk szeretni a jót. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 18. péntek, Diána napja van. Holnap Vilhelmina napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Boldogságos Szűzanya

A Boldogságos Szűzanya egyetlen csodát sem tett, nem tartott nagy prédikációkat, mégis a  Mennyek Királynéja lett a názáreti csendes, egyszerű, szorgalmas életével.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube