Bővebben: Erdélyi zarándokok érkezése a KeletibeDéváról 100 gyermek érkezett az Ister EuroNight vonattal a pályaudvarra. A Corona IC-vel érkezett Böjte Csaba ferences rendi szerzetes is további 700 zarándokkal, és közös ima keretében a Keleti pályaudvaron megáldotta az úton résztvevőket. A vasúttársaság ingyenesen biztosította az erdélyi zarándokok utazását a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

MÁV

Bővebben: Közéleti évadnyitó TihanybanA világjárvány miatt az elmúlt másfél évben számos esemény elmaradt, így a közéleti programok is. Éppen ezért az idei – augusztus 26–29. között Tihanyban zajló – Tranzit közéleti évadnyitó rendezvény felbecsülhetetlen jelentőségű a kultúra, a tudomány, a közélet és a gazdaság kérdései iránt érdeklődőknek. Az eseményen Böjte Csaba alapítványa részére is lesz gyűjtés. Az Origo folyamatosan tudósít majd a helyszínről. 

Bővebben: Nyolcszáz erdélyi fiatal érkezett zarándokvonattal Budapestre, a pápai misére Böjte CsabávalSzeptember 11-én, szombaton délelőtt befutott a budapesti Keleti pályaudvarra Erdélyből a Corona InterCity zarándokvonat, mellyel nyolcszáz fiatal érkezett Böjte Csaba ferences szerzetessel az eucharisztikus kongresszus záróeseményeire.

Bővebben: „A szeretetet, Isten országát építsük a Kárpát-medencében!”Találjuk meg a békét, Isten országát együtt építve! – hangzott el Böjte Csaba ferences szerzetes szentmiséjén, Balatonfüreden a Koloska-völgyben, ahol Zambó Péter, az Agrárminisztérium államtitkára avatta fel a szeptemberi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére a Bakonyerdő Zrt. által állított keresztet, amit megáldott a szerzetes.

Bővebben: Zsúfolásig megtelt a zirci bazilikaZsúfolásig megtelt a zirci bazilika Böjte Csaba ferences szerzetes szentmiséjén és a Magyar Örökségdíjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar koncertjén. Városunk az első állomása volt a VIII. Balatoni Csillagösvény Missziós Körútnak augusztus 17-én. A helyi eseményt a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász szervezte.

Bővebben: Én egy gyermeket sem arra kereszteltem meg, hogy siránkozzon, hanem hogy Isten prófétája legyenBöjte Csaba élete nem volt mindig fenékig tejfel, a híres ferences szerzetes arcáról mégsem lehet letörölni a földöntúli örömöt. Csak egy pillanatra csuklott el a hangja a NEK podcastban elhangzott interjúban is, amikor felidézte azokat a csodákat, melyeket működése során élt át Istennek köszönhetően. Böjte Csaba ugyanakkor arra is buzdított mindenkit a beszélgetésben, hogy ne legyünk tétlenek, tegyük, amit Isten személyesen ránk bízott.