Bővebben: Böjte Csaba is a nemzeti régiók melletti kiállásra buzdítMiközben az online felületen a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés támogatóinak száma meghaladta a százezret, Böjte Csaba ferences szerzetes is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Bővebben: Akaratuk ellenére a ditróiakat nem lehet valamire kényszeríteni Komolyan kell venni a gyergyóditróiak félelmét, erővel, ideológiai alapon nem lehet egy közösséget semmire kényszeríteni – osztotta meg gondolatait a Marosvásárhelyi Rádió adásában a székelyföldi faluban kialakult feszült helyzetről Böjte Csaba ferences rendi szerzetes.

Bővebben: Tiltott kastélyok – Keresdi BethlenekFilm egy várkastélyról a Kárpátokban, amelynek története tanmese is lehetne – ritka és erőt adó pozitív kicsengéssel. 

Bővebben: Erdélyi körúton Böjte Csaba és a NEK küldöttségeBöjte Csaba ferences szerzetes az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületét is aktívan segíti és az esemény főelőadói között is szerepel a neve a reggeli imát, katekézist, tanúságtételt, fakultációt tartó személyiségek között.

Bővebben: NÉHA A BÖRTÖN ABLAKÁBA IS BESÜT A NAPBeszámoló egy teltházas dupla előadásról, amelyben egyetlen színész sem szerepelt, épp ettől lett mindkét darab igazán felemelő.

Bővebben: Korunk hőse: Böjte Csaba – “Isten éltessen, Csaba testvér!”Január 24-én ünnepeli 61. születésnapját Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Pogrányi Lovas Miklós személyes blogján osztotta meg gondolatait ebből az alkalomból. 

Bővebben: Exkluzív vendéggel beszélgetett Földi Kovács Andrea a Hír Tv-ben Fontos, hogy tudjuk ötvözni a nagy álmainkat a mindennapokkal és tudjunk egymásra figyelni. Jézusnak is az volt az első dolga a földön, hogy közösséget épített – hangsúlyozta a Credo-ban Böjte Csaba.

Bővebben: Jelentősen nőtt a házasságkötések számaJelentősen nőtt a házasságkötések száma Magyarországon. A KSH adatai szerint 2018-hoz képest az elmúlt évben negyedével többen kötötték össze életüket. Ugyanakkor a házasságok fele még mindig válással végződik. Hogyan oldhatók meg a konfliktusok házasságon belül? - erre a kérdésre keresi a választ a Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes által, a nemzeti kegyhelyen tartott téli lelkigyakorlat is.

Bővebben: Rendszerváltó harmincasok – Böjte Csaba az 1989-es eseményekről, arról, hogy hálás azoknak, akik...Hálás, hogy megtapasztalhatta 1989 decemberében a tömény eufóriát, szabadságérzést, és hálás azoknak az embereknek, akik harminc évvel ezelőtt mertek álmodni – mondta el a Krónika megkeresésére Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója, aki a forradalom idején harmincévesen Désen teljesített szolgálatot segédlelkészként.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Isten megbocsát, szeretetével magához öleli könnyes szemű, szepegő, bűnbánó gyermekét, de az életben Ő sem tud egy „reset” gombot nyomni, nem tud meg nem történtté tenni bűnöket, amelyeknek a hatásai továbbgyűrűznek” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. február 21. péntek, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Hiszek Jézus Krisztusban, Isten egyszülött fiában, a mi Urunkban

Mielőtt Jézus létének misztériumát kutatnánk, tekintsük át földi életének legfontosabb eseményeit, melyeket az evangéliumokból ismerhetünk meg.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube