Bővebben: Így karanténoznak erdélyi közismert emberekHol tartózkodik Böjte atya a kijárási tilalom alatt, vett-e 100 kiló lisztet Dancs Annamari, főz-e Miklós Edit, és vajon ír új dalt Bagossy Norbi? Ismert erdélyi embereket kérdeztünk, mivel töltik a hirtelen felszabadult idejüket, hogyan karanténoznak. Karanténozás. Egy új szó, ami lehet, hogy nem helyes, és még a nyelvújító Kazinczyt is kirázná tőle a hideg, de 2020-ban megalkottuk, használjuk. Reméljük, nem sokáig...

Bővebben: Egy beteg világban hogy tudnánk mi egészségesek maradni?!Böjte Csaba ferences testvért is kijárási tilalom sújtja a koronavírus-járvány következményeként. A Déván levő szerzetest arról kérdeztük telefonon, mit jelent számára az, hogy Ferenc pápa teljes búcsút jelentő rendkívüli Urbi et Orbi áldást adott március 27-én este az üres Szent Péter téren.

Bővebben: Hangokba zárt szabadságElvesztünk egy életműkoncert történetében és felépítésében, jött némi amatőr ügetőhajtás és Böjte Csaba ferences rendi szerzetes is érkezett hozzánk.

Bővebben: „Világunk megváltozik. Keressünk új utakat!”Néhány gondolat Böjte Csaba testvértől a koronavírus-járvány idején.

Bővebben: Önkéntesmunka-lehetőségek fiataloknak középiskola után: gyermekotthonban, nevelőként Van neked anyukád és apukád? Nekem nincs, mert nem kellettem nekik” – így kezdődik az a történet, ami Kiss Richárd Mihályt, a nyárádköszvényesi származású, alig húsz éves fiatalembert a Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz szólította, hogy ott Böjte Csaba mellett nevelőként tevékenykedjen.

Bővebben: Egy új ablak nyílik ezzel a bezártsággal Böjte Csaba járványról, imáról és gólyazászlóról

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága, a Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztősége, valamint Böjte Csaba, Csókay András és Szikora Róbert, a világesemény hírnökei közös imára hívnak a koronavírus-járvány megszűnéséért. A mindennap délben kezdődő imádság március 18-án vette kezdetét. Erről és a járványról beszélgettünk telefonon Böjte Csaba ferences szerzetessel.

Bővebben: Vadászi imahét ötödik napja: Böjte Csaba, ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány...Arad megyében Vadász nevű helységben meglátogattuk a napközis gyermekeinket és utána egy ökumenikus Istentiszteletet tartottunk a helybeli református tiszteletes úrral. 

Isten dicsőségére, népünk megmaradásáért imádkozva! 

Hálás szeretettel, 

Csaba t. 

Bővebben: Fegyencek szerepelnek Böjte Csaba és Várnagy Andrea közös kisfilmjébenNem mindennapi videoklipet álmodott meg Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes. Rabok által írt, szerkesztett és előadott dalt filmesítettek meg, amellyel arra hívják fel a figyelmet, hogy esélyt kell adni az elítélteknek, a gyermekeket pedig a rosszat elkerülve a jó útra terelni. A zenei börtönmisszió mentora Várnagy Andrea, zongoraművész, aki örömmel vesz részt ebben a munkában is.

Bővebben: Böjte Csaba is a nemzeti régiók melletti kiállásra buzdítMiközben az online felületen a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés támogatóinak száma meghaladta a százezret, Böjte Csaba ferences szerzetes is csatlakozott a kezdeményezéshez.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A legnagyobb gyógyító az, aki örök célokat tud felmutatni az embereknek, aki felemeli az égre a tekintetüket, értelmet ad létezésüknek akár jólétben, egészségben, akár nehézségek között élnek.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. április 4. szombat, Izidor napja van. Holnap Vince napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentlélek száll rád...

Az Istennek, aki a világot teremtette, nem adhat életet egy földi apa, csak maga az Isten.  Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube