Bővebben: Böjte Csaba szerint ha az orvosok azt mondják, hogy kell az oltás, akkor kellA tanároktól tanuljuk a helyesírást, az építészek tervezik a házunkat, az autószerelők megjavítják az autónkat, az orvosaink, az egészségügyi szakembereink pedig hosszú évek óta tanulják a gyógyítást,...... hallgassunk rájuk!

Bizalommal, 

Csaba t.

Bővebben: Mindenki vegye komolyan a fertőzést!Böjte Csaba, a dévai gyermekotthon alapítója arra biztatja az embereket, hogy vegyék komolyan a koronavírust, mert „nehéz tőle megszabadulni”. 

Bővebben: „Heródesnek elgurult a pirulája”Mibe lehet kapaszkodni járványkarácsony idején? Hogy élte meg Csaba testvér a koronavírus-betegséget a kórházban? Hogyan viseli, hogy most „takaréklángra tették”? A ferences rendi szerzetes szokott optimizmusával beszélt lapunknak arról, miért volt felemelő számára kórházban feküdni, hogyan nőttek fel a feladathoz a gyerekek, amikor a nevelőiket leverte a lábáról a kór, és még arról is, hogy miben rejlik egy véresszájú ateista mély kereszténysége.

Bővebben: Jóvá szeretniA remény "konditermének" szántam ezt a könyvet!!

Nem csak az izmaimra kell figyelnem, a bennem lévő reményt is táplálnom kell! A megriadt, a sokszor csak csendben lapuló remény konditermének szántam ezt a könyvet!!  Tápláljam tudatosan az Isten adta drága erényeket, hogy ne sorvadjanak bennem!   

Szép jó napot kívánok  az új hét hajnalán, 

Csaba t. 

 

Bővebben: „Nap, mint nap csodák történnek velünk!” – ajánló egy FüveskönyvhözBöjtös Kinga kérdezte Lettner Krisztát, ő hogyan látta fotós szemmel a nyári utazást, könyvkészítést Csaba testvérrel.

Bővebben: Különös év van mögöttünkEzt az évet, ha egy szóban kellene kifejeznem, akkor ez lenne: Déva.

Ha személy: Csaba testvér.

Ha könyv: Böjte Csaba füveskönyve.

Bővebben: Böjte Csaba bizakodva tekint adventre és a válságos jelenreA ferences rendi szerzetes arra buzdítja az embereket, hogy a rettegés és szorongás helyett a járványhelyzetben is a lelki tisztulásra és megújulásra összpontosítsunk. Az a tapasztalat, hogy év végére az emberek elfáradnak, egymásnak feszülnek, ez az év pedig különösen stresszes volt. Csaba testvér részletezi, hogyan tudunk mégis higgadtan, szeretetteljesen fordulni a másik ember felé – hiszen advent a remény ideje!

Bővebben: Nem talicska limlomra, egymásra van szükségünkBöjte Csaba erdélyi ferences szerzetessel, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetőjével az ajándékozásról, az anonim angyalokról és a karácsony lényegéről beszélgettünk.

Bővebben: „Váljunk ajándékká és áldássá!”„Elkezdtünk ébredezni, éberekké válni, virrasztani, és ez azt jelenti, hogy önmagunkra, világunkra sokkal jobban vigyázunk!”

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A bennünk lévő életerő, a tisztaság, a jóság iránti vágy ha nem találja a végtelenbe torkolló medrét, akkor parttalanul szétfolyik, fájdalmat, céltalan pusztulást okoz. A bűnbánat lényege, hogy rátalálok önmagam medrére, és a bűn gátjait áttépve nyugodtan, szabadon hömpölyögve elindulok a végtelen tenger felé, nagy hajókat hordozva hátamon, kenyeret adó malmokat hajtva. Szívemből életadó forrás fakad, s létem kis patakja a szorgalmas napjaimtól duzzadva, békésen Isten irgalmasságának tengere felé folyik.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 27. szerda, Angelika napja van. Holnap Károly és Karola napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 4/7

Eljött az az idő, amikor az emberek szennyesét sokkal nehezebb elrejteni, mint régebben, de ez nem jelenti azt, hogy rosszabbak vagyunk, hanem a tisztulás újabb állomásához értünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube