Bővebben:  „Nekem sem lehet más utam, mint hogy higgyek a szeretet végső győzelmében” A Kaláka Fesztivál díszvendégeként ültetett fát, mégpedig egy fenyőfát Böjte Csaba szerzetes Egerben, az Érsekkertben, a Múzsák ligetében. Majd a fesztivál névadó együttesének Lackfi János költővel közös, Zsoltárok égen-földön című koncertjén is részt vett a Ciszterci templomban, ahol az ódon épületet megtöltő sokadalom lelkére helyezte gondolatait. A hangverseny után, mielőtt tovább indult volna új feladataira, szakított időt arra is, hogy szót váltsunk.

Bővebben: Akkor vagy igazán nagy, amikor térdre ereszkedszA hagyományos Balatoni Csillagösvény Missziós Körút keretében Böjte Csaba OFM főcelebrálásával tartottak szentmisét július 10-én Balatonfűzfőn, és a közreműködő Magyar Örökség díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar koncertet is adott.

Bővebben: Papi szolgálat...Ma 30 éve, hogy Csaba testvért Jakab Antal püspök úr papi szolgálatra szentelte fel!

Imádkozzunk őérte és minden papi szolgálatot teljesítő férfiért!

Bővebben: Böjte Csaba a börtönben imádkozott a fogvatartottakkalTíz börtönből összesen 101 fogvatartottal imádkozott közösen Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója a Közép-dunántúli Büntetés-végrehajtási Intézetben megrendezett 9. Országos Fogvatartotti Imanapon június 27-én.

Bővebben: „5:3-ra győztünk” – Böjte Csaba Ferenc pápa csíksomlyói látogatásárólOlyan értékeket tudunk hordozni és felkínálni egész Európának, amelyek mindenkinek javára válnak – mondja a Mandinernek Böjte Csaba, hozzátéve: Erdély magyar népe úgy érzi, hogy gyarmat lett. A ferences szerzetes beszél Márton Áron boldoggá avatásáról, a román-magyar viszonyról és Ferenc pápa bevándorlással kapcsolatos álláspontjáról is.

Interjúnk.

Bővebben: Székely Vágta huszár ügyességi versenyA Székely Vágta huszár ügyességi versenyének helyezettjei:

I. László Pál 

II. Fosztó Zoltán 

III. Költő Zsombor

 

Bővebben: Kiscsalád a nagycsaládbanA családalapítás és egy gyermek születése hatalmas öröm, ugyanakkor sok új kihívás elé állítja mindkét szülőt: a nőből anya lesz, a férfiból apa, a párból szülők, és sorolhatnánk tovább azokat az élethelyzeteket, feladatokat, szerepeket, amelyekben helyt kell állnunk, vagy azokat a váratlan érzéseket, élményeket, amelyeket megtapasztalunk. De milyen lehet úgy családot vállalni, hogy a sajátunk mellett még egy csapatnyi gyerekkel élünk egy fedél alatt, és közben szeretnénk időt, figyelmet szentelni a sajátunkra is, szeretetet nyújtani neki is? Egy ilyen környezetben élő édesanyával, Válent Orsolyával beszélgettünk, aki a Dévai Szent Ferenc Alapítvány kisiratosi Pio Atya Gyermekotthonának nevelője, tizenkét gyerek pótmamája.

Bővebben: „Nem elfutni kell, hanem megoldani a problémákat”– beszélgetés Böjte CsabávalBöjte Csaba szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány megalkotója 1958-ban született Erdélyben, Kolozsváron. 1982-ben jelentkezett a ferences rendbe, tanulmányait Gyulafehérváron és Esztergomban végezte. 1989-ben szentelték pappá. Több helyen eltöltött papi szolgálat után 1992-ben került Dévára, ahol befogadott néhány utcagyereket, és az évtizedek óta üresen álló ferences kolostorba költöztek. A kicsit később létrehozott alapítvány segíti a nehéz sorsú gyerekeket; ételt, ruhát, szállást biztosít és foglalkozik taníttatásukkal, erkölcsi nevelésükkel.

Bővebben: Áldott vakációt, örömmel és ujjongással – Nyárindító lelkinapot tartottak MiskolconA „Jézus a mi királyunk” mottó jegyében tanévzáró, vakációkezdő ünnepi rendezvényre gyűltek össze Miskolc és a Miskolci Egyházmegye tanulói június 12-én. A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület keretében megrendezett lelkinapon a miskolci Generali Arénában Orosz Atanáz püspök, Böjte Csaba és Fábry Kornél szólt a gyerekekhez.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2019. július 17. szerda, Endre és Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A békeszerető Szent Ferenc

A békeszerető Szent Ferenc is elindult – igaz, fegyver nélkül, üres kézzel –, hogy megtérítse Szaladin szultánt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube