Bővebben: „Mi, doroszlóiak belenövünk ebbe a búcsújárásba”Gyakran előfordul, amikor este későn jövök haza, vagy egy fáradt hét után, általában útközben hazafelé, hogy megállok, egyedül, ha sötét is van, lebotorkálok, elücsörgök Máriánál, a kútnál. Ilyenkor az ember végiggondolja a hogyant és mikéntet, azt, hogy hogyan is áll az életével. Ez egy ilyen hely. Sokunknak ajánlom: meg kell állni ebben a rohanó világban.

Bővebben: Böjte Csabával járták körbe a Siculicidium útját MadéfalvánA madéfalvi iskolások, a községvezetés, valamint a testvértelepülések küldöttsége járta körbe a Siculicidium tanösvény stációinak egy részét péntek délben a XI. Madéfalvi Hagymafesztivál egyik programpontjaként. A cél az volt, újra felelevenítsék a községben zajlott történelmi eseményeket.

Bővebben: Erdélyi gyerekek vendégeskednek a sorokpolányi kastélybanRászoruló gyerekeket fogad a Böjte Csaba ferences szerzetes nevéhez köthető Dévai Szent Ferenc Alapítvány Bihar megyében, Székelyhídon működő otthona – a 18 bent lakóból és 30 napközisből 14-en érkeztek kedden délben Sorokpolányba az Isten mosolya táborba.

Bővebben: KERESZTÉNY TANÖSVÉNY -  40 hét, 40 igazság!! Egy szent utazásra hívlak, gyertek ismerkedjünk keresztény hitünk alap igazságaival! 

Csaba t. 

Bővebben: Elítéltek gyermekeinek adnak lelki támaszt a gyarmati táborbanA megszokott nyári táboroktól teljesen eltérő, „Nem az én bűnöm, mégis az én büntetésem” mottójú bűnmegelőzési célú tábor zajlik a napokban Balassagyarmaton. Az eseményre a Balassagyarmati Fegyház és Börtön elítéltjeinek gyermekei és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által gondozott fiatalok kaptak meghívást.

Bővebben: Arra születtünk, hogy a szolgáló szeretet által az élet mellett döntsünkA III. Budapesti Demográfiai Csúcs egyik pénteki blokkjába olyan előadókat hívtak meg, akik nem a kormányzati szektorban tevékenykednek, hanem a klasszikus civil szférában, pl. a nagycsaládok képviseletének területén. Kiderült, hogy az Egyesült Államokban már tabutéma az egy anyára és egy apára épített családmodell, pedig kutatások is bizonyítják, hogy az azonos nemű párok gyerekeinek rosszabbak a kilátásaik, de ilyen dolgokról ott nem ajánlott beszélni. Az egyébként legnagyobb és leghosszabb tapsot kapó Böjte Csaba atya szerint viszont jónak lenni jó, jó dolog gyermeket vállalni, jó dolog anyának és apának lenni, és az élet mellett dönteni. Bár a hagyományos családmodell, és azon belül is a nagycsaládos modell komoly támadásoknak van kitéve az utóbbi időben, nem szabad, hogy ez a fajta együttélési forma eltűnjön a társadalmakból, és ezért dolgoznak a nagycsaládosok egyesületei is a különböző országokban.

Bővebben: Adománygyűjtésbe fogtak az Operaház művészeiA Magyar Állami Operaház Gördülő Kárpát-Haza OperaTúra sorozata a Szerelmi bájital című, kamionon vándorló előadásával ismét határon túlra látogat, ahogy erről korábbi cikkünkben is írtunk.

Bővebben: Böjte Csaba: Kerüljön föl a bukaresti parlament épületére a székely zászlóÖkumenikus istentiszteleten emlékeztek meg a katonatemetőben az úzvölgyi csatáról a 75. évfordulón

Bővebben: Böjte Csabával a természet védelméértBűnbánati zarándoklatot hirdet a Mária Út Egyesület

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ha én megengedem, hogy a gyermekkönyvtárunkba valami bekerüljön, arról hiszem, hogy a fiatalok javára válik. Isten jobban elrejthette volna az atomvilág vagy az univerzum titkait, de ha csak olyan „magasra” tette, hogy mi is el tudjuk érni, akkor igenis gyermeki kíváncsisággal fel kell ütni a könyv lapjait, de ezt a több ezer éves múltunk által szerzett tapasztalatok elővigyázatosságával kell megtennünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. szeptember 22. vasárnap, Móric napja van. Holnap Tekla és Líviusz napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mária szűzi életformája

Mária szűzi életformája a maradéktalan Istennek való önátadás kifejezése, hogy ő szívvel és lélekkel, testestül-lelkestül „igent” mondott az isteni tervre, egész lényével kizárólag Istenhez tartozik.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube