Bővebben: Dél-Németországba látogatott Böjte Csaba testvérAz október 18–20-i hétvégén Böjte Csaba ferences testvér a dévai Szent Ferenc Alapítvány németországi egyesületének szervezésében látogatást tett a stuttgarti, augsburgi és müncheni magyar katolikus egyházközségekben. Csaba testvér a külhoni körút mindhárom állomásán szentmisét mutatott be a helyi magyar plébánosokkal, majd előadást tartott a híveknek.

Bővebben: Együtt tündérkertté tudjuk tenni a Kárpát-medencétA Mozgalom a Kárpátaljai Szülőföldért csoport (MKSZ) szervezésében szombaton megtartott Kárpátaljai szülőföldön maradás napja elnevezésű programhoz több százan csatlakoztak. A nem mindennapi rendezvény fő célja a figyelemfelkeltés volt a kárpátaljai lakosok életére, jövőjére, az itthon maradásra.

Bővebben: Csak Istent imádjuk, nála van a válaszGyönyörű őszi hétvégén, Székelyhídon, a Stubenberg kastélyban működő Gyermek Jézus Otthonban, az önmagukat és egymást jobban megismerni kívánók találkoztak egy, Böjte Csaba testvér által vezetett programon október 11-12. között.

Bővebben: Isten nem némult el, ma is szól hozzánk2020. szeptember 13-20. között kerül megrendezésre 1938 után ismét Budapesten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, melyen az Oltáriszentség áll a központban. A világ számos pontjáról érkeznek előadók, akik abban lesznek segítségünkre, hogy közelebb kerülhessünk Krisztushoz. Az előadók sorában Böjte Csaba ferences rendi szerzetest is köszönthetjük, akivel a NEK apropóján beszélgettünk.

Bővebben: Isten egyik legdrágább ajándéka a szülőföld szereteteTőkés László szerint a temesvári és erdélyi magyarságot megerősítheti az 1989-es helytállásának tudata. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke a Temesvári Magyar Napok csütörtök esti nyitóünnepségén beszélt erről a helyi opera nagytermében.

Bővebben: Böjte Csaba itt járt, s kenyeret áldottJusson mindenkinek elegendő és egészséges élelmiszer! Ne legyen éhező ember! – ezekkel a jelmondatokkal ünnepelte a Kenyér Világnapját az AM Dunántúli Agrárszakképző Központ, Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. A mai rendezvény helyszíne a szekszárdi Garay tér volt, ahol Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója is mikrofonhoz állt.

Bővebben: „Mi, doroszlóiak belenövünk ebbe a búcsújárásba”Gyakran előfordul, amikor este későn jövök haza, vagy egy fáradt hét után, általában útközben hazafelé, hogy megállok, egyedül, ha sötét is van, lebotorkálok, elücsörgök Máriánál, a kútnál. Ilyenkor az ember végiggondolja a hogyant és mikéntet, azt, hogy hogyan is áll az életével. Ez egy ilyen hely. Sokunknak ajánlom: meg kell állni ebben a rohanó világban.

Bővebben: Böjte Csaba SzekszárdonSzekszárdon nagyszerű emberek élnek, szeretik, támogatják a gyermekeinket!! Isten áldását kérem nagy szeretettel az itt élő testvéreinkre, 

Csaba t. 

Bővebben: Böjte Csabával járták körbe a Siculicidium útját MadéfalvánA madéfalvi iskolások, a községvezetés, valamint a testvértelepülések küldöttsége járta körbe a Siculicidium tanösvény stációinak egy részét péntek délben a XI. Madéfalvi Hagymafesztivál egyik programpontjaként. A cél az volt, újra felelevenítsék a községben zajlott történelmi eseményeket.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Milyen szép, ahogyan ősszel a madarak szinte felhőt alkotva repülnek, és a ragadozó csak azt tudja elkapni, aki lemarad, ki-kiválik a közösségből. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. november 13. szerda, Szilvia napja van. Holnap Aliz napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A kulisszák mögött...

Mikor egy kedves kismama ismerősöm pupilláját tágították gyerekkorában, egy erős, hirtelen felvillanó fény miatt az egyik szemére megvakult.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube