Bővebben: Jézus nem vevő a nyafogásra!Ki a hibás, ha egy otthon rendetlen, ha hull a vakolat, ha nem nyílik a ház előtt virág!?

Bővebben: Ima a Tanárokért!!A csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Szakközépiskola tanári kara, minden évben megkoszorúzza intézményük névadójának a csíkszentkirályi síremlékét.

Bővebben: Koronavírus?!Sokan kérdezik, hogy mi is ez a koronavírus? Isten verése, vagy Isten áldása?

Bővebben: Isten alkotta gyönyörű világ...A marathóni csata napján, (Kr. e. 490. szeptember 12.) Déván a gyerekek szeretettel várják az acélparipán széllel táncoló testvéreinket! Az idén a nagy motoros találkozó elmarad, de jelképesen néhány székelyföldi motoros, az új tanévre készülő diákjainkat meglátogatja! Bonaventura testvérünk eléjük megy, és felvezeti a kolostorhoz a drága vendégeinket. 

Bővebben: Retyezát tó partjáról, szeretettel!Csodálom a gyermekeket! A tegnap felkerestük az 1000 méter fölött pompázó retyezáti  csodaszép tavat. Bekéreztünk a természetvédelmi területre a közel ötven gyerekkel, ígérve, hogy ott semmi rosszat nem teszünk! Letelepedtünk, a gyerekek pillanatok alatt elrohantak, mi felnőttek készítettünk egy kis oltárt a szentmiséhez! A liturgia elején, - melyet Ferenc pápa szándékára, a teremtett világ védelméért ajánlottunk fel - kértem az egyik fiúnkat, hogy a kezében szorongatott kis békát engedje el! Erre három 4-5 éves kislány is elindult a tó felé, és a szájmaszkukba összegyűjtött apró békákat szépen visszaengedték a tóba. Az olvasmány alatt hallottam, ahogy az egyik kislány odasúgja a másiknak: te nem is békát gyűjtöttél, nem a tóba kellett volna dobnod.... Diszkréten megkérdeztem: "Izabella, te akkor mit is gyűjtöttél?" -  "Bogajakot"- jött a négy éves lány selyp válasza!

Bővebben: Szabadságharc!Verejtékes, kitartó munkával nemcsak a házak, az utak épülnek, szépülnek, hanem a világunkat összetartó törvények, a társadalom együttélés szabályai is. Az ami nekünk olyan magától érthető, egyszerű dolog, pl. a hitünk gyakorlása vagy akár Ferenc pápa csíksomlyói látogatása, az nem is olyan rég elképzelhetetlen volt! Márton Áron, az erdélyi keresztények érdekeiben sokszor kiállt a legmagasabb fórumokon is, még akkor is, ha a kommunista kormány folyamatosan azzal fenyegette, hogy felül fogja vizsgálni az ő jogi helyzetét! 

Bővebben: Itt a szeptember, kezdődik az iskola! "Én választottalak benneteket, s arra rendeltelek, hogy menjetek, 

teremjetek gyümölcsöt, maradandó gyümölcsöt." 

Jn 15,16

Bővebben: Kiszárad a társadalmunk?!Elgondolkodtató írás! Sajnos úgy érzem, hogy az itt leírtak nem csak német kérdés, sőt nem is csak egyházaink gondja! Valóban lassan nem csak papi, orvosi, tanári hivatás nem lesz, hanem a hívek is elfogynak a templomokból, a tanuló diákok az iskolákból, sőt a betegek is elapadnak a kórházakból. A gyermekotthonok lassan kiürülnek, félve mondom, hogy az "árva gyerek hivatás" is nagyvonalakban elfogyott Romániában...

 

Bővebben: Az első pofon...A koronavírus bezárta a gyermekeinket az otthonba! Sajnos nem mehetünk táborokba, előadó turnéra, missziós útra, de még a kirándulások is bajosak! Így mi mást tehetünk, szerveztünk magunknak házi táborokat, sokfélét... például sakk tábort többet is, meg boksz táborokat is. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Hiszem, hogy a mainál sokkal szebbé lehet a világunkat tenni, még sok probléma, szenvedés van, amelyet meg kell szüntetni, hatalmas kapuk előtt állunk, mernünk kellene döngetnünk, feltárnunk azokat. Történelmi szemlélet szükséges, hogy azt is lássuk, honnan jöttünk: milyen óriási távot tett meg az ember ezen a földön. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 29. kedd, Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentírásból tudjuk

A Szentírásból tudjuk, hogy Mária János házában élt. Az is tény, hogy Mária hamarabb halt meg, mint Szent János, aki nem írt arról, hol van Jézus anyja eltemetve. Ez a hallgatás egyben egy kijelentés is lehet.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube