Bővebben: Elkezdtük a 2020-2021 -es tanév szervezésétElkezdtük a 2020-2021 -es tanév szervezését. Istennek hála vannak házak ahol zökkenőmentesen, békésen megy az élet tovább, és vannak otthonok melyeknek a működését újra kell szervezni. Mit jelent egy házat újraszervezni?

Bővebben: 31 év Isten szolgálatában ….31 év Isten szolgálatában ….szívből jövő hálával mindannyiunktól….

A jó Isten vezessen továbbra is  drága Csaba testvér…

31 éve hogy felszentelt Dr. Jakab Antal püspök úr a szolgálati papságra, Gyulafehérváron!! A papi jelmondatomat akkor a II. Vatikáni zsinat dokumentumaiból vettem: "Isten azt akarja, hogy az emberek testvérek legyenek és egy nagy családot alkossanak!"

Bővebben: Nevelőkért imádkozunk!Nevelőkért imádkozunk, hogy az árvaházban, ne maradjanak árvák a gyermekeink!!

Bővebben: Hiszek a szeretet végső győzelmében!Sokféle hivatást ad az Isten, de egészen biztos, hogy senkinek nem az a feladata, hogy gyászhuszárként elsirassa a XXI. század elején a világunkat! Gond, baj az van elég, de élve ne temessük el se Nyugat-Európát, se Amerikát! Egészen biztos, hogy súlyos válságban van a világunk, de volt ennél súlyosabb járvány meg társadalmi krízis is az elmúlt évezredekben, és azokból is talpra állt az emberiség! Harsoghat a gonosz, nekünk hinnünk kell a szeretet végső győzelmében!

Bővebben: Bűnbánati kilencedre hív Böjte CsabaKeresztelő Szent János hívására tartsunk bűnbánatot!

"Teremjétek a bűnbánat méltó gyümölcsét!

.... fejsze már a fák gyökerén van! "

Mt 3,8

Bővebben: Bűnbánati kilenced Keresztelő Szent János ünnepére készülve!"A pusztában kiáltónak szava:

‘Készítsétek az Úr útját,

tegyétek egyenessé ösvényeit!

 

minden hegyet és halmot elhordanak;

ami görbe, egyenes lesz,

a göröngyös pedig sima úttá"

Lk 3,4

Bővebben: Hogyan teremtette a Jóisten az óvónőt?Kedves Nevelők!!

Az óvónővel még valahogy boldogult a jó Isten, de a nevelőnővel még több gondja lehetett, talán ezért van belőlük oly kevés e világon! Istennek hála, a Szent Ferenc Alapítványnál azért található ebből a kifutó modelből is jó néhány! Most a tanév végén nekik szeretnék tiszta szívből köszönetet mondani!

Bővebben: Isten Lelke vezeti ma is az Ő népét!Jézus korában, a római császár magát csalatkozhatatlan Istennek tartotta, és hatalommal, erővel vezette a birodalmát! A hatalmas birodalomban a fentről jött parancsolatokat mindenkinek gondolkodás nélkül teljesíteni kellett! Ebben a korban élt Jézus, és Ő tudatosan létrehoz egy olyan közösséget, melynek minden tagja elcsendesedve imádkozik, és várja a Szentlélek megvilágosodó kiáradását, aki majd mindenre megtanít minket!

Bővebben: Merj jó gazdaként beleköltözni hivatásodbaFerenc pápa Laudato si’ hetet hirdetett május 16-24. között! Arra kér, hogy gondolkodjunk a teremtett világról, és annak megújításáról?! A válaszon nem sokat kell gondolkodnom, egyszerűen azt mondom, ne légy kapzsi, de légy jó gazdája mindannak amit Isten rád bízott, valahogy úgy ahogyan Józsi bátyánk él együtt az őt szép tehenével! 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 4. szombat, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az egyházi emberek

Az egyházi emberek vétkei vajon nem az Egyház vétkei?
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube