Bővebben: Rózsafüzér a boldogságos Szűz Mária hét örömérőlA kedves József atyánál elvégeztem a szentgyónást és ő arra bíztatott, hogy imádkozzam el az ősi ferences rózsafüzért. Annak idején minden ferences testvér kordáján ott volt a hét tizedes rózsafüzér... naponta mindannyian mondták ezt az olvasót a boldogságos Szűz Mária hét öröméről.... Talán ezért is tudtak minden nehézség ellenére békében, örömben élni. Nekünk is szükségünk van az örömre, tanuljuk meg ezt az elmélkedő imádságot kedves idős testvéreinktől!

Szeretettel,

Csaba t.

Bővebben: ISTEN ADTA...ISTEN VESZI EL...A közvetlen eutanázia – amikor egy terhessé, feleslegessé vált élettől akarnak megszabadulni, ezért valamilyen orvosi beavatkozással, gyógyszerrel véget vetnek neki – elfogadhatatlan.

Bővebben: Mindenki és minden valaki másért van"Én vagyok az ÉLET!" Jn 14,16 - Jézus azonosítja magát minden élőlénnyel... Ha lehajolsz jóságosan egy élőlényhez, Istenhez hajolsz le! Tisztelni, szeretni kell minden élőlényt, bármilyen formában is áll előttünk!

Bővebben: Jézus nagyságaSokszor elgondolkodtam, ha Jézus Krisztus a galileai tenger partján nem szólítja meg Simont és nem kéredzkedik be a hajójába, az életébe, hogy ott csodát téve megtöltse azt reménnyel, egy új világ ígéretével, vajon ebből a halászból lett volna apostol, az egy-két milliárd embert számláló világban az egyház első vezetője?

Bővebben: „Mindannyiunknak szükségünk van egy kiadós nagytakarításra”...csendesedjünk el, nézzünk magunkba és azokat a tüskéket, töviseket, melyeket akarva-akaratlanul a körülöttünk élő emberekbe, önmagunkba döftünk, húzzuk ki és ajándékozzuk meg szeretteinket, de saját magunkat is istengyermeki szabadsággal, vidámsággal, egy belülről jövő ragyogó, szép ünneppel.....

Szeretettel, 

Csaba t. 

Bővebben: Árvák és fegyencek hirdetik a szeretet győzelmét a gyűlölet felett!Isten a Szeretet, Karácsony a szeretet ünnepe! 2019 december 20-kán a rabok és az árvák a szószéken, hangosan hirdették Budapest népének a Szeretet evangéliumát, a mindent legyőző, világot formáló krisztusi szeretetet! Öröm volt látni, ahogy a társadalmunk legszélére szorultak, a  fegyencek és az árva gyermekek együtt, közösen milyen csodálatosan tesznek tanúságot a szeretetről, az emberben ott lapuló jóságról, művészi értékről! Ezen a napon megtapasztalhattuk, hogy minden ember Isten drága gyermeke, és azt is, hogy a századik, a fekete bárány is képes áldássá, ajándékká válni az emberiség számára! ...........

Karácsony ünnepe legyen a mindent legyőző igaz szeretet áldott ünnepe mindanyiunk számára, 

Csaba t. 

Bővebben: Bizalmat és hitet kértem a magyaroknak karácsonyraBöjte Csaba ferences rendi szerzetes hatezer gyermeket nevel több mint nyolcvan intézményben a Kárpát-medencében. A Böjte-árvák gyakorlatias, keresztény szellemben növekednek, oktatást, tanszert és ellátást kapnak, gyakran hétköznapi emberek jóvoltából. A legismertebb magyar lelkipásztor egy könyvvásáron megosztotta velünk azon gondolatait, amelyeket minden gyermeknek tovább ad.

Bővebben: Mátyás testvér diakónus szentelése Kaplonyban szombatonMost szombaton dec. 21-én, 11.00 órától lesz Mátyás testvér diakónus szentelése Kaplonyban!

Szeretettel készülünk, szeretettel várjuk a vendégeket,

Csaba t.

Bővebben: A legszebb álmaid, őszinte, tiszta vágyaid által Isten szól hozzád, vezet. "Egy új világ kapujában állsz, előtted szűz földek, birodalmak vannak: Tégy félre mindent, add el a limlomot, árát oszd szét a szegényeknek, indulj el, szeress! Minden a tiéd lehet, hódítsd meg, lakd be 'Isten Országát!' - mondja kétezer éve a mi Urunk Jézus Krisztus. Mondja! És milyen kevesen indultak el? De ki útra kelt, és célba ért, azt boldognak mondják az emberek.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Bizalom nélkül minden nevelési, oktatási erőfeszítésünk hiábavaló. A leggondosabban elkészített levesben is elég egy légy irritáló jelenléte ahhoz, hogy ehetetlen legyen.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 20. hétfő, Fábián és Sebestyén napja van. Holnap Ágnes napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 4/4

Mekkora öröm lehetett a teremtő Atyának, mikor gyermeke két lábra állva elindult, és kimondta első szavait.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube