Csaba testvér adventi elmélkedése Homrogd, 2019

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_csthorgon19.jpgA cselekvő szeretet adventi útján – Eucharisztiaünnep Homrogdon

 

Eucharisztiaünnepet tartottak december 2-án a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település Krisztus Teste és Vére templomában, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében.
A program elején Böjte Csaba ferences szerzetes a szeretet főparancsáról, Isten imádásának és szeretetének fontosságáról, a felebaráti cselekvő szeretetről; önmagunk helyes értékelésének, tiszteletének, megbecsülésének és szeretetének szükségességéről elmélkedett.
Az előadás után a Csaba testvér alapítványa által támogatott kolozsvári egyetemisták énekléssel ajándékozták meg a jelenlévőket. Ezt követően adománygyűjtést tartottak a dévai Szent Ferenc Alapítvány javára. Zenei szolgálattal közreműködött a homrogdi egyházközség gitáros énekkara – számolt be Veress Zoltán plébános.
Az eucharisztiaünnepen koncelebrált szentmisét mutatott be Balog Gyula gyöngyösi plébános. A főcelebráns homíliájában az Egyház szeretetére buzdított; hangsúlyozta az Egyháznak az Eucharisztiával való szoros kapcsolatát. Az eucharisztikus kongresszusra való készület missziós jellegére utalva figyelmeztetett az „Élet kenyeréből” táplálkozó keresztények tanúságtevő küldetésére.
Az Eucharisztia nemcsak tápláló szent kenyér, kegyelmi táplálék, hanem küldetés is, hogy részesülve Krisztus áldozatából az Eucharisztia asztaláról, mi magunk is áldozattá tudjunk válni a világban – emelte ki a szónok.
A szentmise után szentségimádást tartottak, Varga Bertalan halmaji plébános vezetésével. Az ünnepi esemény agapéval zárult.
Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…a fiatalok sokszor és jó szemmel meglátják az álságokat, a képmutatást, a hamisságot. Ne engedjük el a kritikát a fülünk mellett, legyen ez önnevelési lehetőség számunkra. És bizony, ahogy mi, felnőttek sem vagyunk tökéletesek, belefér az is, hogy a fiatal téved, hibázik… – ettől ne essünk kétségbe.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 21. kedd, Ágnes napja van. Holnap Vince és Artúr napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 1/3

Isten nagy szeretettel megformálta, megteremtette az embert, és egyetlen gyümölcs elfogyasztása miatt haragosan kiűzte az Édenkertből? Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube