Mindig szeretettel jövök Sopronba

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_bojteatya-sztmargit-tom.jpgSopronba látogatott Böjte Csaba ferences rendi szerzetes szombaton. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója a Szent Margit templomban celebrált szentmisét, amelyben felhívta a figyelmet az összetartó hívő közösségek és a család jelentőségre is.

Böjte Csabát rengeteg hívő várta a lővereki templomban. A ferences rendi szerzetes kiemelte: az elképesztő távolság ellenére mindig szeretettel látogat el Sopronba, ugyanis itt kiváló a hívők közössége. Az atya beszédében a Házasság hete kapcsán felhívta a figyelmet a család, mint legkisebb, de a nemzetet alapjában meghatározó egység fontosságára is.
Csaba testvér elmélkedése a Szent Imre templomban vasárnap:

- Azt tanácsolom a híveknek, hogy fogják meg a választottjuk kezét és éljenek tiszta szívvel, szeretettel – emelte ki Böjte Csaba. - Sokkal könnyebb így együtt, egymást boldogítva és segítve Isten országát és a nemzetünket építeni, mint duzzogva, civakodva és mindenben a hibát keresve – fűzte hozzá.
Böjte Csaba invitálta az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra is a soproniakat, ahol a hívek egy nagy családként ünnepelhetnek szeptember 13-a és 20-a között, Budapesten. A rendezvényen részt vett dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is. A szentmise keretében a résztvevőknek lehetőségük nyílt adakozni a dévai árvák javára.
fotó: Griechisch Tamás
www.sopronmedia.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 5. vasárnap, Emese és Sarolta napja van. Holnap Csaba napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus nem fecsérelte az idejét

Jézus nem fecsérelte az idejét, erejét azzal, hogy Heródesen botránkozzon, amikor az lefejeztette Keresztelő Jánost, hanem ment tovább a szeretet útján.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube