Gyertek emeljük magasba a gyermekeinket...

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_89101170_2865046590237607_2102318897196695552_o.jpgMélyen keresztény szimbólum ahogy a szülő maga előtt magasba tartja a gyermekét, engem mindig az Oltáriszentséget magasba emelő pap mozdulatára emlékeztet! Szebb imádságot nehéz elképzelni, mind amikor egy szülő kinyújtott karral szeretettel, maga előtt az égfelé emeli gyermekét, hogy Teremtő Istene áldását kérje az ő drága szeme fényére!

Gyertek emeljük magasba a gyermekeinket, ajándékozzuk meg őket karjaink között a magasba repülés tiszta, önfeledt örömével. A gyermekvédelmi központjainkban, én a problémás kiskorúak gondozóinak receptre, orvosságként írom fel a sok-sok játszást, azt, hogy szépen a magasba lendítve gyönyörködjenek a rájuk bízott kis palánták kibontakozásában, növekedésében!
Patikában kapható gyógyszernél gyógyítóbb hatással rendelkező szernek tartom a játékot, a gyerekek ringatását, magasba lendítését! A megalázott, lenézett, utcáról otthonainkba bekerült kiskorú az elején fél és védekezik ha feléje közeledünk! Aztán ha látja, hogy a régebb bekerült gyermekek, hogy sikonganak örömükben mikor karjaink között magasba lendülnek, ő is félszegen sorba áll, hogy kipróbálja milyen magasból látni a világot, repülni ég és föld között! A megriadt, félelmet tükröző tekintet pillanatok alatt megnyugszik, és lehet, hogy még görcsösen szorítja a kezedet, de te mégis érzed, hogy valami örökre megváltozott köztetek, elkezd bízni benned, ragaszkodni hozzád! Érzi, hogy az önfeledt játékban társa lettél, együtt kacagtok, lelketek tisztán összeért! Egy ilyen vidám együttlét minden szónál érthetőbben mondja el a gyereknek, hogy fontos vagy nekem, öröm nekem veled lenni, mert mi összetartozunk, egy család vagyunk.
Igen, egy bátor lendület, egy vidám sikoly, és a felbuggyanó kacagás hidat ver a gyermek és a szülő közé. Az a lendület, ahogy magad fölé emeled gyermekedet, nemcsak hidat ver lélek és lélek közé, hanem önbizalmat, önbecsülést is ad a gyermekednek!
A Három Királyfi, Három Királylány mozgalom hívására kapcsolódjunk be 2020. április 29-én délben a gyermekeink magasba emelésének szép kezdeményezésébe. Én ott leszek a virtuális gyermek-katedrálisban, gyertek ti is, imádságos szeretettel emeljük magunk fölé az utánunk jövő generációkat!
Szeretettel, 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 8. szerda, Ellák napja van. Holnap Lukrécia napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gyerekkoromban

Gyerekkoromban a kedves húgommal gyakran összeszólalkoztunk, még össze is verekedtünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube