Hová tartozol!?

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tortenelem_106997051_1848555901952932_3309442680350684116_n.jpgJúlius első hétvégéje, a Székely népviselet napja! Ezen a napon viseletbe öltözünk! Az én viseletem Szent Ferenc atyánk nyolcszáz éves ruhája, én holnap abban fogok öltözni! Szeretettel bíztatlak tégedet, hogy te is legalább egy lajbit, vagy valami más ruhadarabot öltsél magadra, jelezve, hogy hová tartozol!

A keresztény népviselet maga a szeretet, hisz Jézus mondta: "Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt.” Jn 13,35
Egy jólelkű, vidám székely ember a maga szép népviseletben megjelenik, akkor róla már mindenki tudja, hogy ő egy igaz jó székely keresztény, egy megbízható ember, ki vállalja a maga Istentől kapott identitását! Én nem nézem le a tiroli rövidnadrágba bújt atyafit, se az őz bőrbe öltözött rézbőrű indiánt, de még a bő köpenybe burkolt arabot sem, csak büszkén vállalom önmagamat, az őseimtől örökölt nyelvet, hitvilágot, himnuszokat, szép nemzeti viseletemet! Vállald te is a magad Istentől neked ajándékozott külső belső értékeidet, identitásodat!
12.00 Torna! Nagyon szeretném, hogy a torna zenéje, stílusa lassan közelebb jöjjön a kárpátmedence lakóinak dallamvilágához, lelkéhez, viseletéhez! Ehhez is társakat, szövetségeseket keresünk... keresztény magyar lendületes torna órákra lenne szükségünk...
14.00 Történelmi Tanösvény Hóvári János professzor úrral... Mi is történt Erdélyben Báthory István fejedelem halála után?

18.00 Szentmise a keresdi ősi kastély kápolnájában, Bethlen Anikó és Bethlen Ágnes asszony lelke üdvéért!! Sajnos Erdély két nagyasszonya két héten belül eltávozott az élők sorából! Gyermekeinkkel nagy szeretettel, mint saját halottunkat szeretnénk egy szentmise áldozattal elbúcsúztatni a család ősi várkastélyának nemrég részben felújított kápolnájában.

Imádságos szeretettel és őszinte részvéttel, 
Csaba t.
2020 július 4.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 22. péntek, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube