Hová tartozol!?

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tortenelem_106997051_1848555901952932_3309442680350684116_n.jpgJúlius első hétvégéje, a Székely népviselet napja! Ezen a napon viseletbe öltözünk! Az én viseletem Szent Ferenc atyánk nyolcszáz éves ruhája, én holnap abban fogok öltözni! Szeretettel bíztatlak tégedet, hogy te is legalább egy lajbit, vagy valami más ruhadarabot öltsél magadra, jelezve, hogy hová tartozol!

A keresztény népviselet maga a szeretet, hisz Jézus mondta: "Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt.” Jn 13,35
Egy jólelkű, vidám székely ember a maga szép népviseletben megjelenik, akkor róla már mindenki tudja, hogy ő egy igaz jó székely keresztény, egy megbízható ember, ki vállalja a maga Istentől kapott identitását! Én nem nézem le a tiroli rövidnadrágba bújt atyafit, se az őz bőrbe öltözött rézbőrű indiánt, de még a bő köpenybe burkolt arabot sem, csak büszkén vállalom önmagamat, az őseimtől örökölt nyelvet, hitvilágot, himnuszokat, szép nemzeti viseletemet! Vállald te is a magad Istentől neked ajándékozott külső belső értékeidet, identitásodat!
12.00 Torna! Nagyon szeretném, hogy a torna zenéje, stílusa lassan közelebb jöjjön a kárpátmedence lakóinak dallamvilágához, lelkéhez, viseletéhez! Ehhez is társakat, szövetségeseket keresünk... keresztény magyar lendületes torna órákra lenne szükségünk...
14.00 Történelmi Tanösvény Hóvári János professzor úrral... Mi is történt Erdélyben Báthory István fejedelem halála után?

18.00 Szentmise a keresdi ősi kastély kápolnájában, Bethlen Anikó és Bethlen Ágnes asszony lelke üdvéért!! Sajnos Erdély két nagyasszonya két héten belül eltávozott az élők sorából! Gyermekeinkkel nagy szeretettel, mint saját halottunkat szeretnénk egy szentmise áldozattal elbúcsúztatni a család ősi várkastélyának nemrég részben felújított kápolnájában.

Imádságos szeretettel és őszinte részvéttel, 
Csaba t.
2020 július 4.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ahogy a virág vágyik a fény után, hajlik a Nap felé, bennünk is megvan a végtelen jóság, szeretet, megértés, igazság, bölcsesség iránti vágy, és az a szép, hogy Istenben mindezeket megtaláljuk.(Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 9. vasárnap, Emőd napja van. Holnap Lőrinc napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gondoljunk

Gondoljunk az egyházüldözésekre, amikor vadállatokkal tépették szét őket, máglyán égették el, csonkították meg a katolikusok millióit, akik a pogányok vagy a más vallásúak hitét nem vették át.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube